receptie

Ați auzit de Omega Omnident?

Salutare,

În acest articol voi vorbi despre Clinica Stomatologică Omega Omnident. Este vorba de o clinică dentară cu două sedii în Bucureşti. Acest articol face parte din seria de prezentarea a cabinetelor stomatologice din țară.

De ce am ales să scriu astăzi despre Omega Omnident?

În primul rând pentru că am văzut un anunț și am vrut să aflu detalii. Iar ceea ce am aflat m-a impresionat atât de mult încât am spus că merită să vă prezint și vouă. Specific că este un articol de informare. La finalul acestui articol voi lăsa și link-urile către alte centre stomatologice despre care am mai scris.

Ce veți citi pentru început în acest articol:

*Stomatologie de precizie cu ajutorul microscopului
*Tratamente laser
*Inhalosedarea la copii

tehnologie folosita de omega omnident

Propun o mică verificare a cunoștințelor sub formă de joc interactiv.

https://wordwall.net/ro/resource/13909103/test-de-cuno%c8%99tin%c8%9be-stomatologice1 Încep cu Inhalosedarea. Aceasta este un procedeu de relaxare al pacientului. Pacientul poate fi orice persoană, mică sau mare, într-o stare de sănătate bună, fără afecțiuni respiratorii.

Ca orice procedură are și contraindicații pentru persoanele ce suferă de tulburări de personalitate, sau poate avea un efect diferit pentru fumători și alcoolici.

Procedura constă în respirarea unui gaz ilariant printr-o mască nazală. Urmează să se instaleze o stare de calm și relaxare, deci pacientul este conștient și poate coopera cu medicul. Pentru siguranță, Inhalosedarea se poate dubla cu anestezia locală.

În cazul micului pacient de stomatologie Inhalosedarea este un bun început până învață copilul ce este stomatologia și cum lucrează medicul stomatolog.

Ce trebuie să știe pacientul ce va beneficia de procedura de Inhalseare:

*să nu mănânce 2 ore înainte de vizită  
*să respire corect (să nu fie răcit și să nu aibă alte probleme de respirație)
*să vină însoțit.

2 Microscopul în stomatologie a venit și ca o completare a radiografiei. Acesta permite ședințe de tratament mai scurte, mai exacte, mai sănătoase. Practic, acesta afișează informații pe care nu le poate oferi radiografia.

Spre exemplu, fracturile longitudinale sau microfracturile. Microscopul este o extensie a simțurilor medicului. Acesta poate trata cu o mai mare precizie situațiile atipice numai folosind un microscop stomatologic.

Fără un microscop stomatologic medicul „simte” problema până la un anumit punct, existând riscul ca tratamentul să nu fie făcut complet sau corect.

Omega Omnident a cumpărat microscopul dentar Leica M320 Advanced II KaVo pentru o oferii cele mai bune tratamente pacienților săi.

tratamente omnia omnident

3 Tratamentele au ajuns la un nivel net superior și prin folosirea laserului. Clinica Omega Omnident a achiziționat Laserul Wiser Dental Diode 980 Nm, LA8D0001.3 adică unul dintre cele mai performante și mai eficiente instrumente destinate tratamentelor stomatologice.

laser stomatologic la omnia omnident

Mai precis, acest Wiser este un laser chirurgical, conceput special pentru tratamente stomatologice precum:

Endodonţie: decontaminare radiculară, pulpotomie, coafaj pulpar

Parodontologie: decontaminarea pungilor, biostimulare gingivală, analgezie gingivală

Chirurgie: evicţiune gingivală, gingivectomii, frenectomii/frenotomii, “hemostaza, intervenţii pe ţesut granulomatos, normal sau fibrozat, abcese, fistule, granuloame, fibroame şi hiperplazii

Implantologie: expunerea implantului, periimplantite, biostimulare, decontaminare alveolară

Terapie: biostimulare, desensibilizări (hiperestezii), analgezie, herpes simplex, afte, cheilite angulare, trismus

Cosmetică dentară: albire, gingivoplastie, hemangioame, depigmentări

Conservativ: sigilarea şanţurilor, decontaminarea calităţilor.

Lucrul cu acest laser este rapid, cu acuratețe mare şi foarte rezistent.

Practic, să spunem ce face laserul în cazul parodontozei:

terapie laser omena omnident

*Elimină în mod selectiv țesutul afectat, protejându-l pe cel sănătos.
*Elimină tartrul depus la baza dintelui și sub gingie
*Netezește rădăcina pentru a ține departe coloniile de bacterii care s-ar putea adăposti pe acea suprafață rugoasă; După această procedură, rădăcina începe să se vindece.


Notă explicativă:

Parodontoza nu se vindecă complet. Tratamentul nu are un final, este o rutină care menține dinții naturali cât mai mult timp pe arcadă.

În continuare voi aborba următoarele subiecte:

*Urgențe NON-STOP
*OMEGA OMNIDENT – PIAŢA ROMANĂ
*OMEGA OMNIDENT – FLOREASCA

clinica de urgenta omnia omnident

1. Urgențe NON-STOP

Sună bine, deși nu ne dorim așa ceva. Mai ales pe o perioadă atât de dificilă și restricționată precum este pandemia de Coronavirus.

Cu toate acestea natura umană își urmează cursul. Femeile nasc, dantura este afectată. Adulții îmbătrânesc, dantura este afectată. Tineri sunt teribiliști, dantura este afectată.

Cum spitalele sunt mai nou focare de infecție și ne ferim de ele ca de necuratul, singurele variante plauzibile sunt cabinetele private ce funcţionează și cu serviciul de URGENȚE.

Clinica Omega Omnident are acest serviciu de urgențe NON-STOP de 10 ani, pentru adulţi şi copii, inclusiv pe timpul zilei când sunt programări făcute.

Ca locație, clinica de urgențe NON-STOP este cea din centrul capitalei, iar cea cu sediul în Floreasca funcționează ca centru de urgențe pe timpul zilei, cu un program prelungit.

Medicii clinicii Omega Omnident sunt pregătiți să răspundă rapid oricărei cazuistici. Pentru aceste situații au creat o echipă pluri – calificată, cu educaţie continuă în medicina dentară.

colectivul omnia omnident

În vizitele de urgență se pot face următoarele proceduri:

 • Drenaj endodontic
 • Aplicare hidroxid calciu
 • Tratament antibiotic
 • Incizie abces
 • Cimentare coroane şi punţi
 • Confecţionare coroane provizorii în cabinet
 • Extracţie (inclusiv extracţie molar de minte intraosos)
 • Pansament devitalizant calmant

Ca măsuri de siguranţă folosesc un abonament lunar de monitorizare. Este pentru prima dată când aflu de acest tip de serviciu. Poate el există de mult, dar nu l-am văzut menționat pe site-urile clinicilor pe unde am mai căutat eu informații.

Practic ce face clinica Omega Omnident?

Toate instrumentele de metal sunt tratate într-o baie de curăţare cu ultrasunete şi sterilizate în autoclav la temperaturi şi presiuni ridicate.

Sunt abonaţi la un serviciu de laborator care monitorizează lunar eficacitatea autoclavului.

Suplimentar, pe site-ul clinicii a fost pusă și următoarea notificare:

masuri de siguranta omnia omnident

2 OMEGA OMNIDENT – PIAŢA ROMANĂ

Situată în zonă centrală, clinica a împrumutat din aspectul zonal și a modernizat interiorul pentru un efect de bine vizual.

Fiecare pacient ce le trece pragul este întâmpinat de un aspect cald, contribuție adusă de către designerii special aleși pentru decorare interioară. Managerul medical şi directorul clinicii Dr. Kozeta Moisidis a dorit ca mediul unde vine pacientul să se trateze să fie unul primitor, pentru a nu mai agrava starea de tensiune sau de durere.

Clinica Omega Omnident Piața Romană are două cabinete, funcționează și ca clinică de urgențe în sistem NON-STOP.

În lună martie a fost instalat un sistem de sterilizare a aerului cu raze UV-C, pentru a răspunde normelor actuale de siguranţă a sănătăţii publice.

omnia omnident piata romana

3 CLINICA OMEGA OMNIDENT – FLOREASCA

Clinica din cartierul Floreasca are un mediu diferit. Ce-i drept și clădirile din împrejurimi au un alt aer. Modernismul și vechiul se îmbină într-o arhitectură plăcută ochiului. Însă interiorul clinicii Omega Omnident Floreasca este amenajat ultra-modern.

S-au folosit culori tari şi s-au jucat cu lumina. Aspectul rezultat este un designul ultra-modern ce reprezintă inclinaţia colectivului medical către tehnologia de azi şi cele mai noi soluţii în stomatologie.

Clinica Omega Omnident Floreasca folosește tehnologie precum inhalosedarea, laser, microscop şi aparatură specifică performantă. Clinica situată în Floreasca are intrare şi ieşire separate, respectând fluxul impus pentru pacienți.

omega omnident floreasca

Am lăsat la finalul acestui articol partea de estetică, pentru că prea puțini pacienți ajung la un cabinet stomatologic numai pentru un aspect plăcut.

Dacă nu sunt persoane publice, dacă nu lucrează cu publicul sau nu își câștigă traiul din aspectul său, mai rar ne interesăm de estetica dentară. Asta până avem o urgență stomatologică.

În continuare voi vorbi despre:

*Albirea dinților
*Faţetări
*Coroane ceramice


1 Alibrea dinților este unul dintre cele mai ușoare tratamente stomatologice.

În acest moment Clinica Omega Omnident oferă pacienţilor săi două tipuri profesioniste de albire și anume albirea cu LASER în cabinet și albirea făcută acasă folosind substanţă specifică, aplicată conform unei proceduri recomandate de medicul dentist.

Specificație:
Albirea dinţilor este o procedură care dă strălucire dinţilor pătaţi, decoloraţi sau, în general, îngălbeniţi şi poate fi aplicată asupra dinţilor vitali, cu o structură a dintelui nedeteriorată. Albirea se realizează numai după o consultaţie stomatologică amănunţită şi numai după eliminarea tuturor problemelor dentare existente.

Făcând o comparație între cele două proceduri, albirea cu laser este net superioară celei efectuate la domiciliu.

Însă, mare atenție, NU TOȚI DORITORII DE ALBIRE CU LASER SUNT ȘI PACIENȚI IDEALI.

A se înțelege că această procedură nu este pentru oricine. Fie datorită stilului de viață și alimentar, fie datorită sensibilităţii vădit crescute după procedură.

Procedeul de albire al dinților acasă poate dura mai mult timp, însumând mai multe ședințe de purtare a unor gutiere dentare individualizate. Ședința poate dura și câte 30 de minute cu repetitivitate în decursul unei luni.


2 Fațetări dentare nu prea auzim printre pacienţii ce merg la dentist. Aceștia ajung pentru o urgență, pentru lucrări complexe, aparate sau albiri. Dar ce este o fațetare?

Explicație:
O faţetă este o căptuşeală subţire plasată pe partea din faţă a dintelui.

fatetari omni omnident

De reținut este faptul că nu se fac fațetări fără să se fi refăcut și/sau tratat eventualele probleme stomatologice. Adică toate cariile, extracțiile, tratamentele de canal vor fi refăcute. Faţetele sunt adeseori utilizate pentru tratarea decolorărilor severe, a dinţilor lipsiţi de formă sau uşor încovoiaţi, precum şi a dinţilor ciobiţi sau tociţi.

În momentul de față există două tipuri de fațetări:
faţetări ceramice şi faţetări cu răşini compozite.

Diferența constă în posibilitățile financiare ale pacientului.

În acest proces al fațetării sunt doi pași opționali de făcut înainte de fațetarea propriu-zisă: detartrajul și albirea dentară.

Dar care este procedura exactă?

După rezolvarea problemelor dentare se polizează în strat subțire dintele pe care se dorește a se pune o fațetă. Lucrarea de fațetare se execută în mai multe ședințe, în funcție de numărul dinților. În acest timp se pot lua între 2 și 3 mulaje. Pe parcursul şedinţelor este posibil să se apeleze la anestezie.

Gingia va fi puțin sensibilă la acest procedeu, dar de regulă își revine în aproximativ 3 zile.


3 Coroane ceramice cred că au apropiate toţi pacienţii de stomatologie. Clinica Omega Omnident vă oferă două timpuri de coroane și anume coroane din ceramică presată și coroane ceramice pe suport de zirconiu.


Tehnologia modernă disponibilă în prezent oferă o gamă variată de tipuri de materiale ceramice, care se apropie ca duritate de recondiţionările dentare din metal. Practic lucrarea este rezistentă și estetică pentru mult timp de acum în colo.

Mai am ceva de precizat. Vă recomand să vă interesaţi bine de cabinetul pe care doriți să îl frecventaţi. Să vă uitați la comentarii pe rețelele sociale. Să întrebați cunoscuții. Să vedeți recenzii în Google. Eventual căutați CV-ul medicului sau aflaţi-i specializările. Nu am vrea să se lucreze în gura noastră ca la o roată de noroc…

https://wordwall.net/ro/resource/13816616/specializ%c4%83ri-stomatologiceÎnainte de încheiere vă las lista cu articolele mele din domeniul stomatologic.

ALBA IULIA BUCUREȘTI 1 BUCUREȘTI 2

CLUJ NAPOCA

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

 1. O clinica buna, multumesc pentru recomandare 😉

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cu mare placere 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: