Mai ușor obții un credit financiar

     În urmă cu câțiva ani, am trecut prin „bucătăria” a două bănci si a unui broker. Au fost 3 ani frumoși, în care am ajutat oameni simpli să obțină ajutorul financiar de care aveau nevoie. Indiferent că-și doreau un credit de nevoi personale, refinanțare, credit ipotecar sau  un card de credit, actele solicitate erau aproximativ aceleași. Atât timp cât nu dorești Credit cu Ipotecă sau Prima Casă, ai șanse să primești aprobarea în 2-7 zile. Asta în condițiile în care îndeplinești cerințele instituției bancare.

     În prezent, este mai ușor să apelezi la un broker. Aplici o dată și ți se prezintă mai multe variante de creditare, în funcție de băncile de la care obțin pre-aprobare. Un nume răsunător este AVBS Credit. AVBS-CREDIT1

Deviza lor este :”Tu soliciți un credit, noi ți-l obținem pe cel mai bun! Serviciile AVBS Credit sunt gratuite! Nu percepem comision de la clienți.”

Tot în acea perioadă, am aflat că băncile îşi făceau reclamă/promovare şi pe partea de online, prin intermediul blog urilor, ONG-urilor şi a evenimentelor de voluntariat. Am încercat să particip şi eu, dar mi se tot repeta că „NU AM CREDIT/CREDIBILITATE”. În acel moment, nu ştiam la ce se refereau. Nu aveam blog, nu mai fusesem voluntar şi nici nu cunoşteam pe nimeni care să fi făcut ceva în acest sens. M-am întristat foarte tare. După restructurări repetate, am ieşit definitiv din sistemul financiar bancar. Am căutat ceva care să mă relaxeze. Mi-am spus că dacă tot mi se cere „Credit moral” în acest domeniu, să încep de jos: P şi am dat astfel de primul eveniment la care am participat ca voluntar şi anume „Marşul Roz, Împotriva Cancerului la Sân”, eveniment organizat de Avon România, în data de 1 octombrie, aceeaşi zi cu pronunţarea sentinţei mele de divorţ. Înainte de eveniment, am fost pregătiţi cu mici cursuri de autoevaluare corporală, sfaturi, recomandări şi cam tot ce înseamnă prevenţie şi tratare a Cancerului la sân.10480152_10152161583686612_4565075975470237944_n

A urmat Crosul „Pădurea copiilor”, unde l-am cunoscut pe Gabriel Solomon.994299_10151400650831612_1765029146_n

Un proiect mai mare și total diferit, la care a trebuit să depun un fel de dosar cu activitățile mele personale pe parte de voluntariat, caritate și implicare socială, a fost Tabăra din Țara lui Andrei și Tabăra Meseriașilor, organizate de Petrom. Un proiect cu o durată de 8 zile, în care voluntarii sunt cazați împreună cu copiii și fac împreună diverse activități educative, ecologice, de implicare socială dar și de antreprenoriat.

Acolo am cunoscut-o pe Anamaria Hâncu, prin intermediul căreia am ajuns și la „Ecologizarea Lacului Văcărești”. La eveniment au participat grupe de deținuți, persoane cu dizabilități, firme de renume precum și oameni simpli.

Fiind nevoiți să facem echipe formate din oameni noi cu oameni vechi, așa m-am împrietenit cu Pop Anamaria, o fată care face donații peste donații prin intermediul prietenilor, colegilor și a cunoștințelor. Așa am fost cooptată să fac parte pentru prima dată dintr-un proiect de „Moș Crăciun secret” pentru un grup de copii dintr-un centru de plasament. Tot pentru copii, am făcut legătura între o școala de dansuri latino și un centru de copii din Cartierul Ferentari. Împreună cu o mână de tineri, am adus zâmbetul pe buzele unor copii deprimați. Pe lângă dans, am adunat de Crăciun și hăinuțe, jucării și decorațiuni 1477491_10151746317866612_1031111153_n

de pom. Deși cerusem lucruri vechi sau rar folosite, cursanții de la școală și instructorii au donat în mare parte lucruri noi cu etichetă.

A urmat Maratonul Bucureștiului, unde m-am împrietenit cu un arici, Sky Run unde am dat și un interviu.

Formularele de 2% din venit, au ajutat Hospice Casa Speranței pentru Spitalul special.

     Începând de jos, ca voluntar, fiind seriosă în activitatea repartizată, participând cat mai des, am devenit cunoscută și indispensabilă. Dar, creditul moral de care a trebuit să dau dovadă, l-am obținut greu, prin muncă multă, timp și colaborare susținută. parteneri-1Deși partenerii Media sunt de un mare ajutor prin promovare, o parte din donații și logistică, voluntarii și bloggerii, sunt baza evenimentelor. Legând prietenii, te dezvolți pe tine ca om, ca voluntar, ca un exemplu de moralitate în societate, demn de urmat. Daca publici texte pe rețele sociale sau blog despre ceea ce faci, devii cunoscut și dat ca un exemplu. Dar, un pas greșit, poate duce la pierderea reputației.

Text  pentru Spring SuperBlog 2016

Poze  personale

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

3 comentarii

  1. Ești o persoană implicată, se vede acest lucru, de aceea te felicit pentru acțiunile întreprinse până în prezent și îți urez mult succes pe viitor.
    Mulțumim pentru articol.

    1. Multumesc pentru apreciere 🙂 . As face si mai mult, daca mi-ar permite timpul. A ajuta comunitatea este esential, pentru ca este locul unde traim noi si ne vom creste copiii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.