Ordine sau dezordine… în păr

     Trăiesc pe acest pământ de 29 de ani. Cu bune și rele, ca toată lumea. De mică, mama mă tundea mereu scurt, sub pretextul că așa mi se regenerează părul și  va fi sănătos atunci când voi crește mare și voi fi capabilă să mă îngrijesc singură. Din această cauză, mă uitam cu invidie la verișoara din Iași care avea părul până la fund. Ajunsese una din dorințele mele cele mai mari: să am un păr lung, frumos și sănătos

     După trecerea anilor, am ajuns la facultate și părul îmi crescuse până la umeri. Fiind puțin ondulat, mai mult la vârfuri, multă lume îmi spunea că am părul dezordonat, ciufulit, un adevărat cuib de berze. Nu pot spune cu exactitate ce am simțit atunci. Multe fete de vârsta mea mergeau la coafor pentru „îmblânzirea” părului rebel sau încrețirea lui, după caz. Eu mă simțeam o Cenușăreasă autentică de Ferentari. Ce-i drept, și locuiam acolo. Norocul meu a apărut de la o colegă de practică. Eram la o facultate cu profil jurnalistic și mereu ni se spunea: „mai ales la fete contează aspectul, părul fiind o componentă importantă”. Această colegă, cu doar 2 ani mai mare ca mine, trecuse și ea prin aceeași situație, cu diferența că ea venise din provincie și stătea încă în cămin. Cu alte cuvinte, nici ea, nici eu, nu aveam prea mulți bani de dat pentru „îmblânzirea bestiei”.

     Odată m-a rugat să merg cu ea în cămin, să vorbim cu câteva fete de acolo pentru un viitor reportaj ce urma să apară la televiziunea facultății, dar înainte, să trecem prin camera ei, să îmi dea ceva ce considera că îmi va fi de folos. Nu știam la ce se referă așa că am acceptat fără să stau pe gânduri. Odată ajunse în cămin, colega a dat fuga în camera ei.

proba_farmec_superblog-300x225

La întoarcere, avea în mână 3 produse Farmec, din gama Gerovital Tratament Expert  Nutri-Complex. Nici nu apuc să deschid gura și îmi spune că ea îmi recomandă cu mândrie și ulei nutritiv, pentru că redă părului tern strălucirea și textura mătăsoasă, iar cel mai important lucru pentru noi era faptul ca raportul calitate-pret, era în limita bugetului nostru.

Am fost foarte bucuroasă, mai ales de faptul că se apropia sesiunea și aveam de cumpărat câteva materiale pentru practică ce erau destul de costisitoare. Numai de produse scumpe pentru păr nu aveam eu bani.

12006468_10153212948533763_5436125586182620790_o

Coleguța a zâmbit și mi-a recomandat și gama împotriva căderii părului, completând că Farmec este doctorul personal al părului tău, cu câte o gamă pentru fiecare problemă. M-a bucurat foarte tare darul ei și abia așteptam să ajung acasă ca să le folosesc. La facultate primeam mereu indicații de comportament, machiaj, manichiură, stil verbal si vestimentar, dar nimeni nu ne spunea folosește produsul „X” sau „Y” pentru că este bun.

  La scurt timp a venit vacanța și nu mi-am revăzut colega până la începerea semestrului doi. Eu începusem să folosesc produsele si efectele s-au văzut imediat.

1264004_10151574420746612_2054976240_o

Lumea începea să mă complimenteze iar profesorii îmi cereau să apar în fața camerelor de filmat pentru că aveam un păr frumos și lung. Nu îmi încăpeam în piele de fericire. Abia așteptam să vină coleguța care fusese pentru mine un „Mos Craciun” grăbit. În prima zi de școală a noului semestru, o asteptam în holul facultății cu un pahar de cafea la 1 leu, ca de … atît ne permiteam noi studenții, dar și cu o mică ciocolată.

Acest articol  a fost scris pentru SuperBlog 2015

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Ordine sau dezordine… in par […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: