Trucuri vechi, dar cu farmec

Peste oraşul Taif, se abătu secetă şi un soare dogorâtor. Au trecut mai bine de trei luni de când soţul ei Abu Sufian era plecat cu caravana să facă negoţ în oraşul Siam. Zaynab, a rămas acasă de această dată cu odraslele şi cu slujnicele. Trebuia să vândă ce mai era prin magazin, pentru a face loc noilor cumpărături ce vor fi aduse de la Siam. Zilele treceau toate monotone. Problema apei era singură discuţie de pe buzele tuturor. Se rugau fiecare la zeul zău pentru a nu seca definitiv cele două fântâni din oraş.

În săptămâna furtunilor de nisip, veni un sol ce anunţa că stăpânul casei, Abu Sufian se afla la o săptămână depărtare de oraş. El avea să ajungă pe timpul nopţii cu caravana, ziua fiind temperaturi mult prea ridicate pentru a traversa deşertul. O parte din sclavii şi servitorii săi erau fie obosiţi, fie deshidrataţi. Zaynab, zori servitorii casei să vândă mai repede cele rămase în magazin. Pentru ea, fiecare noapte devenea din ce în ce mai tensionată. Aşteptarea soţului o făcea să se trezească în miez de noapte, transpirată şi înfăşurată în aşternuturi, aşa cum se întâmpla când Abu Sufian era acasă. Amintirea atingerii de pielea lui îi dădea fiori iar timpul petrecut la distanţă o făcea să îl dorească şi mai mult între coapsele ei. Plăcerea cu care el o mângâia pe toată suprafaţa pielii era partea ei preferată din împreunarea lor. Subit, şi-a adus aminte că a ignorat un aspect foarte important pentru o femeie, mai ales dacă era o „şaida” (doamnă respectată în societatea locală, cu avere şi un cuvânt de spus în sfatul oraşului). Preocupată de casă, copii, magazin şi servitorime, a uitat de ritualul ei de îngrijire corporală. Învăţase de la mama şi doica sa de lapte diverse pomade, care îndepărtau părul nedorit de pe corp, dar lăsau pielea fină la atingere, ceea ce vrăjea bărbatul să stea cât mai mult cu ea în aşternut. Pomada ei preferată era cea cu Ulei de Argan, pe care o prepara singură. Intenţiona ca înainte de măritişul fetei sale Fatima, să îi transmită  trucul.

Zaynab ceru de la servitoare cele necesare pentru pomadă şi se închise în camera de baie. Rugase  o slujnică să rămână la uşă şi să intre doar când o chem ea, pentru a o ajuta la baie. Deşi se grăbea, pomada cerea timp până să se prepare şi apoi alt timp până să acţioneze. Zorile prinseră a miji iar fâşii roşiatice reflectate de stâncile de bazalt din apropiere colorau curtea în sângeriu. Îmbăiată şi parfumată, Zaynab se duse în camera sa şi ceru să i se schimbe şi aşternutul. Trecuse deja o săptămână de la sosirea solului dar soţul tot nu venise. La fiecare sunet, Zaynab era în capul oaselor, sperând ca pe uşa camerei să intre Abu Sufian şi să o umple de sărutări.

Țârrrrrrrrrrrrrrrr! Țârrrrrrrrrrrrrr!

– Marie, iar ai uitat alarma pornită: D? Azi nu mergem la muncă. Mă duc să fac cafeaua apoi mai lenevim în pat până se trezesc copiii.

– Ar merge acum o cafea… spuse destul de buimacă Maria. Rămasă încă cu gândul la visul său, se gândi că nu ar fi rău să îşi înceapă şi ea ziua cu soţul său între coapse: P. Se ridică din pat şi intră în baia micuţă, dar cochetă.

Observă imediat tubul de cremă depilatoare de la Farmec.

depilatoare.pngDeși știa că soțul ei este leneș dimineața, și-a adus aminte că ei făceau cafeaua la filtru, ceea ce însemna că avea la dispoziție cam 3 minute pentru orice ar fi dorit să facă ea înainte să revină soțul în dormitor. Aplică imediat crema depilatoare rapida cu Ulei de Argan,  untitled.JPG

Apoi o lăsă să acţioneze, timp în care s-a spălat pe dinţi, pe faţă şi la final a făcut un duş rapid, folosind un burete de baie, spălând cu multă apă călduţă din abundenţă, fără săpun suprafaţa dată cu cremă epilatoare. Crema acţionase în locurile dorite de ea catifelând pielea datorită Uleiului de Argan. A ieşit din baie încă udă şi era să dea peste soţul ei ce adusese ceştile de cafea în dormitor. Zâmbind poznaş, Maria începu să fluture şi din genele lungi. Soţul ei înţelesese mesajul transmis şi îi spuse cu un ton jumate glumeţ, jumate serios:

– Zaynab a mea, cea cu coapse apetisante, vino să ne împreunăm în aşternutul poznaş: P <3.

Surprinsă de vorbele soţului, Maria se înroşi toată şi spuse cu glas timid:

– Iar am vorbit în somn?

     -Da iubito, ai povestit ultimul episod din serialul cel nou… 😛

Text scris pentru Spring Super Blog 2016.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Trucuri vechi, dar cu farmec […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!