gazduire domenii

Găzduire Web- oportunitate sau nu în contextul actual?

În contextul în care Sputnik a picat pentru că… nu era găzduit la el acasă, idei precum găzduire web, hosting sau înregistrare domenii devine de neimaginat acum.

Salutare drag cititor,

Prima frază de sus am scris-o cu câteva zile înainte. Ulterior am aflat că acel Sputnik care a picat era varianta din Republica Moldova. Adică era o reprezentanță locală, cu domeniu și găzduire în Republica Moldova.

Urmărind știrile momentului, îți dai seama că zona afacerilor a luat puțină panică. Efectiv nu știu dacă trebuie să continue în stilul impus de pandemie sau pun pauză și analizează piața actuală, în plin război la granița țării.

Deși ni se transmite prin toate canalele media cum că suntem protejați de aliații europeni din UE și NATO, românului îi bâțâie fundul. Mulți antreprenori și micile afaceri ies firav acum, ca un mărțișor din criza pandemică.

Noul val de antreprenori, reconvertiții și zona de hande-made se gândesc și chiar au luat afacerea în serios, cumpărând domenii și găzduire pentru forma virtuală a afacerii lor.

Nu am analizat acest nou val de cumpărat domenii și găzduire, dar, sper că înainte de acest pas au avut parte de o bună consiliere spre alegerea domeniului.

Să luăm exemplul unui blog. Autorul acestuia în general se adresează comunității din țara lui. Atunci poate alege un domeniu .RO

Dar, dacă ai cursuri de tip IT, Scriere Creativă, Coaching sau Mentoring poți opta pentru un generic .COM

Sunt cazuri când poți să particularizezi din start și să ai formula ideală de prezentare a activității tale fix din denumirea site-ului.

domenii gazduire


Variante de .NET, .INFO, .ME , .CO sau .VIP îți sunt mult mai utile. Dar, tocmai am aflat că se poate căuta și un domeniu specific dacă te ajută în afacerea ta.

Pentru unele afaceri este suficient o găzduire de tip wordpress, pentru bloguri. Pe un format de wordpress cu o interfață prezentabilă poți să păcălești ochiul neavizat și să îți treacă munca din online drept un super site.

Când spun interfață mă refer la aspectul văzut de către vizitator pe blog. Acel aspect poartă numele de Theme sau temă sau aspect. O definiție ar fi următoarea:

„O temă este un pachet presetat care conține aspectul grafic și detaliile funcționalității. O temă cuprinde, de obicei, un set de forme și culori pentru elementele de control grafic, decorarea ferestrei și fereastra. „

O recomandare de 14 astfel de theme ar fi cea de mai jos, strâns legată de domeniul activității:

1.Astra potrivită pentru blog, portofoliu personal, site-uri de afaceri și magazine WooCommerce;
2.i-max este preferată atât de dezvoltatori, cât și de utilizatorii WordPress începători;
3.Itek este compatibilă cu WooCommerce și cu alte tehnologii de marketing;
4.Shapely este pentru portofoliu, testimoniale, informații despre produse sau servicii, mesaje de tip CTA și multe altele;
5.Zakra este compatibilă cu AMP, Gutenberg, WooCommerce, GDPR și plugin-uri majore WordPress;
6Zigcy Lite recomandată pentru WooCommerce;
7.Sydney pentru freelanceri, agenții și companii care caută o temă orientată spre afaceri și extrem de personalizabilă;
8.Moesia bazat pe un layout de tipul casetelor de construit;
9.Magazine Power potrivit pentru o revistă online sau un site de știri;
10.Optimizer permite crearea oricărui tip de site, de către orice persoană, cu sau fără experienţă;
11.Freesia Empire este compatibilă cu mai multe opțiuni de plugin populare, precum WooCommerce, bbPress, Newsletter și Breadcrumb NavXT;
12.Food Hunt pentru proprietarii de restaurante, baruri, cafenele și fast-food-uri;
13.Obsidian pentru cântăreți, compozitori, artiști și DJ;
14.Hueman pentru spa-urile, hotelurile, agențiile de turism și bloggerii de turism.

După alegerea domeniului și eventual a themei, ar fi bine să vă gândiți dacă aveți nevoie de un pachet de servicii , un pachet de găzduire.

pachet servicii web

Fiecare firmă ce vinde și oferă găzduire are pachete tematice, inclusiv pentru varianta „simplă” de wordpress. Ar putea să arate ca în imagine de mai jos. Dar, ar putea să conțină și diferit, în funcție de furnizorul găsit.

oferte gazduire wordpress

Dacă o să dați o căutare pe Google sigur veți găsi reduceri precum cele de mai jos.

cupon reducere
cod reducere namebox

După cum vedeți, oferte de lucru sunt, mai ales că toată lumea este în această panică pandemico-război. Acum sunt oportunități de lucru pentru că mulți renunță, iar alții scad prețurile tocmai pentru a avea activitate măcar pe linia de plutire, să nu fie obligați să închidă și ei.

Cu un plan bine pus la punct, chiar poți să demarezi un business acum, în post pandemie, actual război la graniță.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!