Am scăpat de socri (P)

     Nu, nu i-am omorât, dar i-am trimis la ţară. Am făcut un mic împrumut şi le-am luat o căsuţă cu 2 camere, o curte pentru păsări şi una pentru flori şi legume.

     Abia am aşteptat momentul acesta. Să nu mai apară socroşenia cu făcăleţul să mă apostrofeze: ai ars mâncarea, nu ai udat florile la timp, tu nu calci la dungă, tu ai şosea cu două benzi pe cracul de la pantaloni! Uneori, indiferent cât te străduieşti, tot nu îi intri în graţii. Ba uneori se caţără pe mătura ei preferată şi zboară suuuuus de tot, acolo unde pereţii se întâlnesc cu tavanul şi face rotocoale deasupra capului tău, doar aşa în ciuda ta, că nu ai mătură. Dar tu ai aspirator economic, ecologic, ba chiar cu spălare cu apă şi loc pentru odorizat.

Faptul că îţi vine să îi tai limba, este doar un mizilic pe lânga tot ce ai tu în cap. Dar lasă toate aceste gânduri. Relaxează-te! A plecat cu soţ cu tot. Sau căţel, purcel, roboţel. Socrul tău este din acea categorie care a ajuns la concluzia că expresia „da dragă ai dreptate” este metoda cea mai bună de a scăpa de gura gaiţei.

     Acum, vrei nu vrei, tebuie să anunţi vecinii, prietenii şi şeful la serviciu. Reamenajezi, zugrăveşti, petreci în pijamale. Vrei să ştie toată umanitatea că socrozila ta a plecat la ţară. Bine, hai nu toată lumea, cum să afle chiar soacra în cauză? Rugăm restul soacrelor care află, să nu transmită mai departe, promitem să le cumpărăm lunar arpacaş pentru colive şi să păstrăm locul cel mai bun la biserică duminica. 😀

     Bun, deci am zugrăvit, am schimbat muşcatele socrozilei cu violete şi petunii, am preluat dormitorul cel mare şi am pus un pat de 2 metri pi şentru, că de, acum noi suntem stăpânii împărăţiei. Am zbenguit 2 zile în pijamale, dar tot trebuie o petrecere mare de inaugurare casă fără soacră 😀 Musai să am şi fotograf. Caut pe net bine-bine şi dau de „găseliţa” celor de la SC Magicland SRL din Tulcea. Metoda lor de petrecere WOW se numeşte PartySnap şi este un tip de fotodivertisment, pe baza fotografiilor realizate în locurile unde se ţine petrecerea. Ei folosesc un display alb de dimensiuni mari, cu touch screen, conectat la un aparat foto și o imprimantă performantă, pe un suport specific. Între fotografieri este prezent „live view” unde invitații se văd ca într-o oglindă pe display. Am înţeles că se pot fotografia până la 40 de persoane sau chiar mai mult, ca fotografie de grup. Aparatul este însoțit în permanență de un operator, dar clienții sunt cei care folosesc direct caracteristicile PartySnap, fiind similară manevrării telefoanelor mobile cu ecrane tactile.

Cum toate acestea sunau muuuuult prea bine să nu le încerc în noua mea casă, am decis să le folosesc serviciile. I-am contactat şi au venit îndată. Au instalat aparatura şi au început să facă fotografi 10 x 15 cm, apoi ne-au arătat faptul că se pot adăuga obiectele virtuale cele mai vesele, în funcție de tematica dorită de noi, persoane sau personaje. De asemenea, pot fi disponibile și obiecte reale: eșarfe, pene, ochelari, pălării, pentru ca distracţia să fie cât mai mare. Pozele astfel realizate, se pot trimite prin e-mail, publica pe Facebook sau imprima pe loc, ca fotografii obișnuite sau fotografii magnetice. Cum toată lumea este înnebunită după magneţi, am optat pentru toţi magneţii posibili.

Cei de la PartySnap pot seta un singur cont de Facebook și software-ul încarcă toate fotografiile pe acesta în timpul petrecerii. Fotografiile realizate de ei, se pot personaliza cu logo-ul sau tematica evenimentului, sunt protejate UV și împotriva lichidelor. Deci numai bune de păstrat şi de arătat copiilor. Cum ar suna să le spui copiilor: „Uite maică, poza de când am scăpat de socrozila. Sper ca tu să ai una mai de gaşcă.”

Ce ne-a plăcut nouă la PartySnap, este  caracteristica ce foloseşte „fundalul verde”, care permite fotografierea invitaţilor și plasarea lor imediat în oricare dintre cele 6 peisaje sau imagini presetate evenimentului.

Şi ne-am pus pe distracţie. Ne-am înarmat până în dinţi, în cazul în care apare socrozila să spună că şi-a uitat unghiera şi am început testarea „găselniţei”. Am pus mustăţi şi barbă la flori, urechi la perne şi câte şi mai câte.

Spre surpriza mea, toţi invitaţii doreau să zboare pe mătura nărăvaşă a socrelei. Cum nu puteam refuza asta, am pus găselniţa de PartySnap și să îi cocoaţe pe mătură şi la zbor cu ei.11589-yhgz-in-sfarsit-a-plecat-soacra-mea-de-acasa

După mătură, au vrut şi făcăleţul. Am acceptat şi asta, dar când au pomenit de papucii cu pene jumulite şi aproape roz, pe care doamna soacră îi arunca cu ţintă precisă în mine, am spus un hotărât nu. Papucii roz, vor fi doar pentru Grivei. Îi place la nebunie să molfaie la pene. Deci, făcui poză la papuci înainte şi după molfăială şi i-am trimis soacrei pe telefon. Da, sunt rea. Şi voi fi soacră la rândul meu. Cu această ocazie, mulţumesc socrozilei mele pentru educaţia dată. Va fi vai de viaţa nurorii mele. Dar promit sa îi ofer multe momente cu PartySnap.

Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2016

Fotografii preluate de pe Google imagini și PartySnap

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

3 comentarii

  1. frumos scris

  2. Au si socrii rolul lor. Dar e bine sa si-l joace de la departare!

    1. Asa este 😛
      Dar totusi sa se implice cu bun simt.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: