Mi-am stricat umidificatorul prin ignorarea lui
Salutare,
Astăzi mă plâng. Mă plâng pentru că am stricat aparatul de care am cea mai mare nevoie iarna şi vara: UMIDIFICATORUL.
Vara are căldura ei naturală ce în casă îmi ajunge şi la 31 de grade. Iarna caloriferele îmi usucă toată casa şi mă trezesc de nenumărate ori noaptea cu gura şi gâtul uscate. Specific că în casă nu îmi trece temperatura de 22 de grade iarna. Pur şi simplu la 23 de grade devin nervoasă şi îmi este greu să respir. Asta pentru că se usucă aerul în casă.
Când fac mâncare nu mă deranjează. Mai am un of când calc. Pur şi simplu strănut de la aburul fierului de călcat. Mirosul de rufe aburinde este butonul meu de strănut.
Aparatul numit umidificator de cameră este cel care îmi menţine sănătatea în casă
Au fost ani buni în care nu înţelegeam de ce mă îmbolnăveam iarna sau în mijlocul verii deşi stăteam în casă cu zilele. Am fost ani la rând prostul ăla ce este răcit cobză în mijlocul verii şi îşi revine toamna.
În toţi aceşti ani nimeni nu mi-a spus de umidificator. Aveam legendara cană de apă pe sobă de mică. Am pus-o şi pe calorifer când am trecut de la sobă la centrală. Vedeam cum nivelul apei scădea din cana de tablă dar efectele pentru mine nu erau vizibile.
După ce am născut am luat într-un BF de pe eMag primul aparat umidificator. Nu mai ştiu exact motivul sau dacă mi-a fost recomandat pentru copii, dar eram tare încântată de achiziţie. Din păcate s-a stricat după câteva luni.
Acum doi ani am luat următorul umidificator.
Nu mai ştiu de unde, posibil tot eMag. Acesta avea o capacitate de 5L, butoane de reglare a intensităţii aburului, a umidităţii din aer, buton de ionizare, programare pornire. Mi-a luat ceva timp să învăţ să îl folosesc. Din dorinţa de a umezii aerul mai repede dădeam la putere maximă şi mă trezeam cu o baltă de apă pe direcţia unde pulveriza.
La acest aparat am respectat instrucţiunile de folosire în proporţie de 80%. Uneori mai uitam apa în el de pe o zi pe alta.
După ceva timp a început să bâzâie îngrozitor, dar încă mai funcţiona bine abureala (umidificarea aerului). Trebuie să specific că aparatul era potrivit pentru o cameră. Deşi m-am mai plimbat eu de la o priză la alta, nu era prea plăcut. Nu l-am scăpat din mână, dar m-am udat de câteva ori, că de, îl mutam plin cu apă.
Acest umidificator a fost butonat şi de către copii. Au astupat orificiul pe unde iese aburul rece de nenumărate ori. Fie cu mânuţele lor, fie cu hârtie, gura sau alte chestii ce le-au mai trecut prin căpşoarele alea inventive. Şi nu, nu au provocat stricăciuni.
Însă… de două săptămâni am lăsat aparatul lângă măsuţa pe care este televizorul în camera mea. Cu apă cu tot în el. Dar nu am fost conştientă de faptul că are apă până acum două zile când am măturat riguros toată camera şi am mutat puţin aparatul. Da, recunosc, am măturat des pe lângă el, fără să îl mut în ultimele două săptămână. Astăzi am măturat, am mutat aparatul şi… am vărsat din apă. Apoi am realizat că are apă în el de mult timp pentru că filtrul şi cam tot plasticul de la baza aparatului era negru de mucegai. Adio aparat umidificator. Adio investiţie de 400 de lei…
Dar, cu toată tragedia, eu tot trebuie să îmi aduc aerul din casă la umiditatea potrivită pentru mine. Motiv pentru care am căutat rapid un alt produs, care să aibă ca atu principal rezervorul mare de apă. Şi am început să caut…
Sume mari mi-au fost evidenţiate, sume ce momentan nu ni le permitem. Apoi am trecut la ideea de mai multe, dar mai micuţe. Asta pentru a nu mai plimba aparatul şi pentru a avea în toate camerele aceeaşi atmosferă.
Am citit zeci de recenzii
Un mare ajutor au fost recenziile. Cele în care se menţiona faptul că se topeşte plasticul de la fund nu au fost prea plăcute. Deci ieftin tare… înseamnă prost garantat. Apoi am schimbat tactica.
Am lăsat site-ul eMag în pace, împreună cu toate cele de electrocasnice şi am migrat către cele pentru copii. Şi uite aşa am ajuns la Nichiduță, unde în 5 minute am şi finalizat comanda.
Culmea, tot de la firma VIVAMAX este şi acest nou aparat umidificator. Ce-i drept nu are atâtea funcţii înserate, ecran LED sau rezervorul mare. Însă, ca plusuri are aşa: *forma de broscuţă
* rezervor de 3L
*zgomotul emis de numai 35Db.
Am dat comanda şi aştept cu mare nerăbdare produsul. Dacă acesta întruneşte necesităţile mele, voi reveni şi luna viitoare cu o altă comandă pentru camera copiilor.
Concluzia acestui articol este următoarea:
Mi-am stricat umidificatorul VIVAMAX cu o capacitate de 5L şi n’spe programe pentru că l-am uitat cu apă în el.
Pentru că l-am ignorat deşi era în văzul meu. Pentru că mereu am găsit că este mai important să mătur, să întind rufele, să fac mâncare, să calmez copiii şi alte cele.
Şi în toate zilele în care nu am folosit umidificatorul am pus pe calorifere cârpe de bucătărie ude şi prosoape. Şi nu mi s-a părut ciudat. Dar tot mă trezeam cu gura şi gâtul uscate şi nu ştiam de ce. Acum ştiu. Nu am mai folosit umidificatorul.
Am avut si eu vreo 3 umidificatoare pana acum si tot asa am reusit sa le stric pe toate. Acum sunt in cautarea unuia nou asa ca iti multumesc de recomandare.
Mi-e venit ieri broscuta dupa o comanda de numai o zi 🙂
Fac un filmulet astazi si il adaug in articol 😀
Da, cred ca e aiurea. Si noi lasam apa in umidificator, dar nu a mucegait. S-a depus calcar. Sper ca broscuta sa fie de folos.
Este. AM facut un filmulet dar inca nu l-am incarcat in articol. Poate reusesc maine.
Vai cât de simpatic este umidificatorul cu broscuță 😍😍 Noi avem de ani buni un umidificator Kidscare care merge bine.
Este tare simpatic si impresionant de mare. Pana cum merge bine.