parc retrogradat in parcul lumea copiilor

Copiii din București de 6-7 ani au sărăcit cu două parcuriCu tristețe am observat cele două șantiere din Parcul Lumea Copiilor. Dacă inițial am observat la un eveniment faptul că parcul din centrul lacului era îngrădit, acum am observat ceea ce era după îngrăditură. 🙁

Ceea ce am văzut m-a deprimat pe mine, ca adult, și anume abia se zăreau mici acoperișuri colorate. Nu pricepeam ceea ce vedeam. Încă aveam pe retina imaginea toboganelor acelea înalte și încâlcite.


loc de joaca pe lac in parcul lumea copiilor

Au dispărut cele două locuri de joacă potrivite copiilor de peste 6-7 ani 🙁 din Parcul Lumea Copiilor

De ce au dispărut, nu știu, dar tare mă înfurie această decizie. Da, da, mă înfurie!

Cele două ansambluri de joacă erau la o distanță potrivită una de alta și în apropierea locului de joacă pentru cei mai mici, dar nu foarte mici.

Ansamblul din centrul lacului era preferatul meu, dar și al copiilor mei. Cred că pe la 3-4 ani au început să se cațere cu mare curaj în acel ansamblu. Ei mă priveau de sus, puterea era la ei. Eu îi vedeam de jos, simțeam cum puii mei se avântau în lume.

parcul lumea copiilor, locul de joaca de pe lac

Deși îmi sta inima în loc când îi vedeam la acea înălțime, felul cum a fost proiectat ansamblul mi-a dat încredere că nu vor fi accidente decât dacă cineva se poartă nepotrivit.

Aceeași situație și cu ansamblul de tobogane de lângă terenurile de baschet. Acea însiruire întortocheată de tobogane era destul de provocatoare pentru copii și părinții lor care îi așteptau la capătul tubului.

Da, erau copii care se panicau când ajungeau în partea de sus a scărilor și următoarea etapă era să-și dea drumul.

Da, am văzut când au blocat accesul la un tobogan și apoi au scos tubul.

Dar de ce au retrogradat gradul de dificultate pentru cele două ansambluri? Cumva limitează crunt motivul pentru care un copil de 7-8 ani ar veni în parc.

loc de joaca retrogradat la o categorie inferioaza de varsta

Au dispărut cele două locuri de joacă potrivite copiilor de peste 6-7 ani 🙁 din Parcul Lumea Copiilor şi nu am văzut altele asemeni lor în altă parte a parcului.

Deși văd câțiva copii care vin cu mașinuțe măricele sau alte aparaturi performante pentru distracție, tot consider că un copil trebuie să-și consume energia în parc. Cățărat, ţopăit, alergat cu alți copii asemenea lui, asta are nevoie și acestea le găsesc numai la ansamblurile potrivite vârstei lui.

Da, putem să mergem în parc cu ei cu bicicleta, trotineta, skateboard, role, dar asta înseamnă să stea cu noi, pe lângă noi. Câți părinți sau adulți merg în parc cu trupa de copii de 6-7-8 ani de la bloc/cartier pentru a-i supraveghea cu bicicletele, rolele, skateboardurile? Personal, nu cunosc.

Sunt conștientă că ansamblurile de joacă se deteriorează, dar acest lucru nu este un motiv de retrogradare. Efectiv pentru noi, familia mea, este un motiv să nu mai mergem în acel parc decât cu bicicletele sau cu rolele, iar acest lucru se poate numai dacă mergem cu mașina personală.

Dar cei care vin în parc cu transportul în comun ce vor face?

Au dispărut cele două locuri de joacă potrivite copiilor de peste 6-7 ani 🙁 din Parcul Lumea Copiilor iar locurile de joaca pentru 2-3 ani vor fi supraaglomerate. De ce?

Nu spun că locurile de joacă pentru cei mai mici nu sunt bune, dar dacă la ele vor veni și cei mai mari, singurii care se impacientază și creează discuții sunt părinții celor mici, care se panichează și supraprotejează puiuții de 1-2-3 ani.

Și nu îi condamn deloc, dar dacă nu au unde să meargă copilașii de peste 7-8 ani, acolo vor ajunge și ei, lângă cei micuţi.

Acum vă întreb pe voi, bucureștenii care ați cunoscut ansamblurile de joacă din Parcul Lumea Copiilor, unde pot să găsesc în București ansambluri de joacă potrivite copiilor de peste 7 ani? Și nu, nu doresc nimic privat, joaca trebuie să fie GRATUITĂ.

Vezi pe acest link articole despre parcurile: Humulesti, Sebastian, Sticlariei, Comana, Izvor.

Daca te reorientezi si tu catre sporturile posibile in parcuri, citeste aceste 16 articole cu recomandari de produse sportive Decathlon.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!