piese din ipsos pentru pictat de catre copii

Nu-i comerțul pentru orișicine…

Mai ales dacă nu le ai cu calculul matematic 🙁

Salutare,

De curând am început să duc piese din ipsos pentru pictat în magazinele din cartier. Mi-am spus că este mai ușor, mai aproape, mai rapid.

Da și nu în realitate. De ce? Pentru că astfel de magazine sunt o afacere de familie în general și nu ambii parteneri sunt potriviți în această activitate.

Cel mai bun exemplu este primul magazin în care am dus piesele din ipsos pentru pictat. Domnul, posibil de o vârstă cu mine, cu un aspect de Costel de la tv, părea încântat, mai ales că deschisese recent locația, o papetărie și magazin de personalizat lucruri. Dorea să diversifice marfa și a acceptat să îi aduc și eu piese din ipsos pentru pictat.

Inițial a calculat prețul de vânzare cu 30% în plus față de prețul meu. Părea încântat de rezultat și aștepta marfa. A primit marfa așa cum am stabilit, apoi câteva zile nu am trecut prin magazin. Dar și când am trecut, am avut șocul vieții: majoritatea produselor aveau un ADAOS DE 133% …

figurine din ipsos pentru pictat
piese mari din ipsos pentru pictat


Da, pai cum, nene, să faci așa ceva? Efectiv nu am reușit să spun decât că am venit să văd aranjarea produselor în vitrină și am plecat. Am revenit după alte câteva zile și mi s-a spus că au vândut o singură piesă. Oare de ce?

Ieri, după ce trecuse termenul de plată al facturii am trecut pe la magazin. Domnul nu era prezent, ci o fată, posibil iubită/soția/sora. A venit repede şi domnul.

Am început o discuție în care îi spuneam că a trecut termenul și doresc să îmi spună ce facem mai departe: îmi dă retur sau îi mai las termen și scade prețurile. Domnul nu a înțeles, a trebuit să îi explic pe un exemplu.

„Uite, eu ți-am dat iepurele cu 11 lei iar tu îl ai la vânzare cu 26 lei. Nu se face așa, la prima discuție ziceai de 30% adaos”.

Jur că omul a fost șocat de descoperire. Nu înțelegea ce s-a întâmplat. Eu îi tot spuneam că am produse în alte magazine care au reușit să vândă, dar nu la prețurile lui. El vânduse o singură piesă în termenul stabilit de comun acord.

Ideea este că omul se tunsese de la ultima vizită și nu mai arăta a Costel de la tv ci a om cu privire oarecum inteligentă, dar jur că fata lui după descoperirea prețurilor din magazinul lui era de tâmp 100%

Era clar că nu aveam ce să mai spun, omul era șocat și poate rușinat de gafa făcută de doamna din magazin, căci ea „făcuse” prețurile la recomandarea lui, cica după formula prețul meu +30% adaos…

A rămas să merg astăzi să ridic marfa.

Ca un fapt divers, alte două magazine din zona au dorit să plătească produsele pe loc, nu stau ele să se facă termenul și să vireze în cont. Bine, facturile erau micuțe, 101 și respectiv 146 lei.

Dacă doriți să vedeți despre ce produse este vorba, urmăriți pagina de Facebook FacuteInCasa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!