Ce cadouri ne-romantice mai oferim de Dragobete?

     Ce au în comun irigator bucal Panasonic, aparat de legat viţa de vie, centură de slăbit plus chilot modelator (BONUS!!!) şi cameră auto k 6000? În prima fază nimic, dar dacă vei citi până la capăt acest articol îţi vei face o vagă impresie.

INTRODUCERE:

     Numai azi nu este 24 februarie când tre’ să sărbătorim Dragobetele. Acum ie musai să fi în trend cu sărbătorile, fie ele şi importate. Dacă în anii adolescenţei eram invadaţi de roşu, inimioare, ursuleţi şi trandafiri, acum dacă nu ţi cont de recomandările bandurilor eşti un mare tâmpit şi inadaptat.

Păi auzi tu, fată de oraş, să nu foloseşti irigator bucal? Nu cumva să îl uiţi prin dulap după o salată cu ceapă sau cartofi prăjiţi şi mujdei de usturoi. Este bun şi pentru bărbaţi. Aceia de fumează 30 de ţigări pe zi şi le sting seara cu 3 beri şi jumătate. Pentru voi cred că a fost creat irigatorul bucal Panasonic. Este foarte romantic să îi spui partenerului de Sfântul Valentin sau Dragobete: “Uite iubire, ţi-am luat şi alt ceva de băgat în gură…”

Bun… acest obiect îl voi lăsa baltă, probabil după ce va curge prea multă apă pe ţeavă.

Produsul cu numărul 2 este pentru cei muncitori în viticultură. Asudă din primăvară până în toamnă târziu… ca tocmai de Crăciun să pună pe masă vinul mult aşteptat.

Dacă eşti tânăr, musai să foloseşti aparatul de legat via. În acest fel, iubita care ţi-l oferă cado de Dragobete îţi transmite un mesaj cu subînţeles de genul ”termină repede ca să stai mai mult cu mine”. Nu că ar interesa-o de vinul tău. Ea se opreşte la castronul cu struguri iar vinul se fierbe în corpul ei când o vei iubi precum dai şniţelul prin pesmet pe ambele părţi.

 

     Centura de slăbit cu bonus chilot modelator este visul oricărei fete care s-a uitat prea mult la seriale iar în pauză era intoxicată până la refuz cu reclama acestui produs. Fata a ajuns să creadă că are mare nevoie să transpire, iar acea centură va fi fix îndeplinirea dorinţei sale. Ulterior, chilotul modelator va fi numai bun pe sub treningul lălâi ce îl va purta când întinde rufele pe sârmă.

Dară dacă tu ca iubit oferi unei fete care nu este telenovelistă sau iubitoare de seriale turceşti şi indiene aceste produse… s-ar putea ca fata să înţeleagă că ar fi prea grasă pentru acest sezon şi eventual să intre într-un program de salaterie cronică de o mai vezi fix la culesul strugurilor.

Ultimul produs ce mi separe dubios de oferit cado de Dragobete este camera auto k 6000. Nu ştiu ce reprezintă acel k sau cei numai 6000. Cert este că produsul este adorat de către bărbaţi. Îl consideră chestia care îi ajută să devină faimoşi. Fie prin stilul de condus fie prin repertoriul de înjurături de la volan. Puţini sunt cei care au înţeles care este cu adevărat rostul acestui produs. Dar dacă este la reducere de Dragobete şi poţi să îţi fericeşti iubitul… de ce nu? Aşa vei apărea şi tu în filmuleţele din maşină făcute pe drumul de 5 ore pe întoarcerea din Poiană.

Lăsând gluma acum, aceste produse sunt bune, dar consider că nu se potrivesc ideii de iubire, mai ales dacă vrei să asociezi cu ziua siropoasă de Sf Valentin sau chiar cu bătrânescul nostru Dragobete. Aceste obiecte pot fi oferite în orice zi, chiar şi de ziua de naştere. Pot fi dorite. Dar este o mare diferenţă când le primeşti din senin, fără să fi folosit vreodată. Mintea umană poate să creeze scenarii de groază sau de nebuni.

     De ce am prezentat aceste produse ca şi posibile cadouri de Dragobete?

     Pentru că mai toate magazinele sau site-urile încearcă să vândă orice oricând. Cu siguranţă ştiţi că vânzările se fac şi emoţional.

Dacă Panasonic am văzut la metrou până de Sf Valentin, pe mail mă caută Philips cu oferte pentru Dragobete.

produse philips

     Deşi mesajul din mail îmi era adresat, conţinutul nu era prea inspirit: aparat de făcut paste, aparat de spumat laptele şi periuţă de dinţi sonică?!

Păi ce făcuşi Philips?! Îmi recomanzi bucătăreală? Adică vrei ca femeia tot în bucătărie să stea şi de Dragobete, apoi îi spui să se spele pe dinţi după ce mănâncă paste?

Vreţi să aflaţi ce am primit eu de Sf Valentin?

     În primă fază o întrebare, dacă vreau să mergem sâmbătă la Dedeman să îmi cumpăr flori. De câţiva ani sunt fană muşcate curgătoare şi ador să le văd cum cresc în ghivecele mele, de aceea prefer să le cumpăr de când sunt mici răsaduri cu 2-3 frunzuliţe.

Am fost la centrul comercial în formulă completă dar nu am găsit muşcate, însă am plecat cu 3 ghivece drăguţele şi cu un sac de pământ.

     Nu ştiu ce va fi de Dragobete, posibil ceva răceală. S-a plâns soţul toată ziua că îl doare capul.

Pentru voi, restul, nu ar fi mai uşor să oferiți un buchet mare de flori, ciocolată şi un pluș mic şi pufos? Dacă eşti fată, poţi lua o sticlă la vin şi eventual bilete la un film.

Ca sugestii culturale vă pot oferii pentru 24 februarie:

Concerte: cu Dan Helciug – My Queen, în Quantic Club, București, începând cu ora 19:00
Direcția 5 la Casa de Cultură a Studenților din Iași, la ora 19:30
Holograf la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca de la ora 19:30.

Filmul Şi beţivi şi mincinoşi îl găseşti la cinematograful din Bucureşti Mega Mall la ora 19.30. Filmul Favorita va rula la Constanţa Vivo începând cu ora 19.

Teatru Piesa Şase lecţii de dans în şase săptămâni se va juca începând cu ora 19 şi 15 minute la Teatrul de Artă Bucureşti.

Dacă voi aveţi idei de cadouri mai interesante, vă rog să îmi lăsaţi comentarii sau link-uri pentru documentare.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

4 comentarii

 1. Don De Da'Vais spune:

  Ou! Stai așa că nu-i așa.
  De unde atâta furie? E doar o biată sărbătoare.
  Soțul sunt sigur că merită mai mult. Știu pentru că amândoi meritați mai mult. O durere de cap sau „o răceală”, „just doesn’t cut it”.
  Sunt sigur că există o mulțime de posibilități mai bune de a petrece de Dragobete (întotdeauna m-a enervat numele acesta stupid).

  Spre exemplu, ce părere ai dacă ați petrece sărbătoarea iubirii voastre în casă? În brațele soțului și el în brațele tale?
  NU AR FI ASTA O IDEE NECONFORMISTĂ CARE AR DA UN SENS APARTE ACESTEI SĂRBĂTORI?

  Ce spui dacă în realitate, el ți-a cumpărat „centura de slăbit cu chilot modelator”, „cado”, precum spui tu iar el încă visează la aparatul de legat vița neștiind că matale i-ai pregătit cadoul deja?
  Cu irigatorul bucal m-ai dat pe spate, sincer. Un alt „cado” potrivit pentru o altă ocazie dar dacă tot e în context, puteți să dezvoltați un pic ideea cu, cartofii prăjiți și usturoiul.
  Acum, cred că oamenii devin ei înșiși comerciali când asociază lucruri naturale și complet normale ideii de „eveniment”.
  La Mall, Georgiana?
  Mi-aduc aminte de „Paul, paznic la mall”. Iată un film bun, potrivit ocaziei pe care să îl vedeți împreună de Dragobete sau de ziua lui ăsta, Valentin…
  Ieșitul din casă poate oferi și el nenumărate posibilități de a sărbători iubirea, și de a ieși dintr-o eventuală rutină.
  Ceea ce vreau să zic, Georgiana este că iubirea este simplă, sunt sigur că tu știi asta, și nu mă îndoiesc că soțul tău la fel. Așa că de Valentines sau de Dragobete, înainte de toate, iubiți-vă mult. Ad litteram.
  Felicitări pentru flori. Întotdeauna cadoul potrivit.

  Ești bună. Ți-am mai spus-o?
  Te pricepi, bre. Un articol amuzant care spune câteva adevăruri și care binedispune în același timp.
  Obiectiv atins, frumos.
  Felicitări, Georgiana! Mi-a plăcut. Mulțam mult!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Îți super mulțumesc pentru acest micuț comentariu. 😁
   Ai dreptate cu iubirea. Îmbrățișări, ciocolata și un pahar de vin roșu, dar musai când dorm copiii. Când sunt treji nu poți face nimic decât să te ți după ei.

 2. Chiar m-ai facut sa rad! :))

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Mulțumesc. Măcar atât sa fac și eu. 😋

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!