colier cu suvita de la botez

Aniami’s Boutique- atelierul ce face bijuterii cu lapte matern

După ce am născut, am mai stat în spital două săptămâni. În acest timp le-a căzut buricuțul gemenilor. Asistenta veselă nevoie mare, m-a întrebat dacă doresc să îl păstrez. I-am răspuns cu un “nu, mulţumesc” pentru că mie îmi place să păstrez întregul, nu bucăţelele. Eu merg pe ideea următoare: i-a căzut X, Y chestie, înseamnă că nu mai are nevoie de el şi îi este bine aşa.
Poate nu sunt o mamă prea sentimentală. Şi brăţările de la spital le-am aruncat iar codiţele de la moţ sunt rătăcite prin casă.

Însă, sunt mămici care nu mai au şansa să îşi ţină copilaşul în braţe. Sunt mame care adună amintiri din tot şi toate lucrurile copilaşului. Sunt mame care vor să creeze amintiri de durată imprimate în lemn, aur sau argint.

Toate aceste amintiri sunt încastrate în bijuterii personalizate. Inele, cercei, coliere şi brăţări minunate.

cercei personalizati cu lapte de mama

Laptele matern, şuviţe de păr, părţi din cordonul ombilical sunt atât de frumos prelucrate şi conservate încât produsul final are un aspect demn de o bucăţică din curcubeu. Ce-i drept este şi priceperea creatorului de amintiri. Când în ajutorul lui vine un alt creator de frumos şi cu ceva experienţă în artele frumoase, nu ai cum să nu admiri rezultatele unei munci în echipă.

margea cu suvita de la mot

Bijuterii pentru suflet

În general bijuteriile sunt cadouri pe care le primeşti. De ziua ta, de logodnă, la nuntă sau la naşterea unui copil. Dar mai sunt şi acele bijuterii pe care ţi le comanzi personalizate pentru a opri timpul în loc. Şi motive sunt nenumărate. Nu vei putea alăpta toată viaţa. Nu vei putea ţine pe piept mereu al tău puişor. Nu vei putea păstra într-o formă prezentabilă acea unică legătură dintre tine şi copil.

inel cu perla din lapte matern
Pentru astfel de amintiri-bijuterii au apărut bijutieri precum cel de la atelierul Aniami’s Boutique. Şi cine credeţi că poate crea mai frumos o bijuterie-amintire dacă nu o mamă?

Numai o mamă înţelege mai bine trăirile unei alte mame. Conectarea prin cordonul ombilical. Legătura post naştere prin hrănirea la sân. Primul puf de păr specific bebeluşilor mici şi pufoşi.
perla din lapte matern
Toate aceste elemente dar şi alte intruziuni sunt aduse laolaltă în atelierul Aniami’s Boutique. Sunt prelucrate în strictă igienă şi manevrate cu ustensile şi recipiente sterile.

Camelia – de la economist la bijutier

sedinta foto nou nascut

Camelia, bijutierul din spatele Aniami’s Boutique îmi explica într-o conversaţie diferenţa de nuanţă dintre bijuteriile cu lapte matern. Teoretic este logică explicaţia: laptele matern este particularizat în funcţie de necesităţile bebeluşului şi are atâta grăsime şi nutrienţi necesari creşterii şi dezvoltării normale a bebeluşului.

Cine o ascultă ar putea garanta că este un bijutier cu experienţă, nicidecum începută în decembrie 2018, odată cu apariţia celui de-al doilea ei copil.

Camelia – “Să lucrez la afacerea mea este pură fericire. Atunci când intru în atelier, înseamnă liniște și spațiu infinit de creație. Deși fac asta de ceva vreme, de fiecare dată am emoții.”

Aş vrea să precizez faptul că bijutierul nostru face parte din comunitate mămicilor WAHM. A mămicilor ce crează frumos de acasă. A mămicilor ce se susţin reciproc. Unde ideile originale şi munca manuală este apreciată la adevărata ei valoare.

O altă valoare general valabilă în lumea mămicilor este laptele matern. Faptul că acum se pot realiza felurite bijuterii din acest lapte este o mare realizare.

Camelia – “Pentru a realiza o bijuterie sunt necesari minim 5 ml de lapte matern, însă cantitatea poate diferi în funcție de modelul ales. Laptele matern trece printr-un proces de conservare și solidificare, ulterior este încastrat în rășină. Când rășina este complet uscată, aceasta trece printr-un proces de șlefuire/finisare. “

Camelia mai lucrează şi cu flori uscate de la cele mai importante evenimente, dar şi cu țesături. De acum trusoul de botez, florile de nuntă, de la botez sau rochia de mireasă nu mai sunt imortalizate numai în fotografii şi filmuleţe digitale. Pot deveni amintiri purtabile.

Cum am o curiozitate peste limite, am întrebat-o pe Camelia care este cea mai complexă comandă şi cea mai emoţionantă.

Cea mai emoţionantă comandă -” Acum am în lucru un pandantiv, pentru o mămică a cărui copil a devenit înger.” 🙁

Cea mai complexă comandă -” Un cub din lemn, personalizat pe toate cele 6 feţe prin gravură, sculptură şi prin adaos de materiale. Am colaborat cu soţul meu, el e sculptor”.

cub

Practic Camelia este o mică alchimistă ce transformă elemente concrete într-o cu totul altă stare de agregare şi formă. Şi nu le crează în capitală, ci în Arad.

Dacă doriţi să vedeţi mai multe creaţii Aniami’s Boutique puteţi să vizitaţi site-ul sau pagina de Facebook.

Dacă v-a plăcut articolul nu ezitaţi să îl distribuiţi.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

18 comentarii

 1. razvan99xp spune:

  Arata foarte dragut bijuteriile 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asa este. Dar sentimentul purtarii lor este si mai si.

 2. E prima data cand aud despre asemenea bijuterii si chiar daca nici eu nu sunt vreo sentimentala, cred ca ma apuc sa caut prin casa parul de la taiatul motului lui Dragos, sa-mi fac un medalion cu el.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ce dragut. 🙂

 3. mi se pare ceva inedit, nu am mai auzit sa fie ceva similar pe piața. pentru cine este foarte emotiv si atasat, da, cred ca e o idee buna

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Stiam de varianta diamantelor din cenusa animalelor de companie decedate.

 4. mihaelanistor spune:

  Ce accesorii minunate realizazea, se vede pasiunea si dragostea cu care sunt lucrate.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Sunt minunate, dar este putin spus in cuvinte.

 5. Nu m-as fi gandit niciodata ca poti sa-ti creezi o bijuterie personalizata din laptele matern. E o idee extraordinara, m-ai facut curioasa sa aflu mai multe detalii.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ma bucur. Poti sa inserezi mai multe tipuri de materiale. trebuie numai sa o intrebi pe doamna bijutier.

 6. oanaroman91 spune:

  Nu știam de existenta unor asemenea bijuterii. Mie mi se pare un pic bizar, dar nu sunt mama și poate așa se justifica. În rest, numai aprecieri.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Putin sunt si eu in sentiment. Totusi, unele motive pentru realizarea bijuteriilor sunt justificate.

 7. Ce bijuterii frumoase!!! Sunt MI-NU-NA-TE!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ma bucur cand vad ca sunt apreciata 🙂

 8. Georgiana Sabina spune:

  Wow, ce modele frumoase, mi se par asa unice. Eu n am mai vazut.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Sunt unice. Chiar daca se repeta modelul, nuanta iese diferita in functie de produsele introduse in bijuterie.

 9. Foarte frumos! Sincer, auzisem despre lucrurile acestea dupa ce s-a nascut piticul meu, dar nu am avut ocazia sa vad cat sunt de frumoase.Chiar minunat! Felicitari Cameliei!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ma bucura faptul ca te incanta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!