foto 3 lansare Melc1

Dana Marcu, scriitoare de povești pentru copii

În această perioadă, viaţa şi casa mea este vraişte. Cuvântul ordine şi-a luat tălpăşiţa sau s-a ascuns într-un colţişor cât de cât curat. Cred că s-a acomodat bine acolo, căci nu mai vrea să iasă.

    Recent, prin intermediul Asociaţiei WAHM România, am cunoscut-o pe „Doamna ordine„. Evident că nu acesta este numele ei, dar asta îmi vine în minte după ce am citit „mica” ei prezentare de pe mail. Doamna Daniela Marcu, căci despre dumneaei este vorba, are o listă atât de diversificată de realizări, încât mă întreb dacă le-a făcut pe toate în această viaţă. Vă daţi seama că nu mai este chiar tinerică, dar nici bătrână nu este. A ajuns la stadiul în care se simte bine în pielea ei, dar ştie sigur că mai are multe de oferit către societate şi mai ales pentru copii.        

      Deşi de pregătire este inginer chimist, profesează ca cercetător ştiinţific principal grad III. Deja am impresia că eu sunt un copil mic, şi îndrăznesc să discut cu un profesor de facultate. Doar realizările legate strict de munca de cercetător sunt surprinzătoare. Vouă cum vă sună part-time colaborator şi lector la UPG, autor articole de specialitate, autor a 3 brevete şi co-autor a altor 2 brevete? Uimitor nu? Să va mai spun de Doctoratul în Chimie?!
Am fost imediat atrasă de personalitatea Danei şi am vrut să aflu mai multe despre persoana ce este în spatele atâtor ore de muncă.

– Bună Dana, cum este „Doamna Ordine” când nu este Cercetător Ştiinţific?

– Bună Georgiana. Sunt o fire calmă, împăciuitoare, însă ambiţioasă şi tenace. Sunt mamă de băiat mare, iubesc teatrul, copiii, adevărul şi … ordinea în gând şi în faptă.

– Deci am spus bine „Doamna Ordine” 😛 . Cu ce vă mai îndeletniciţi înafară de domeniul ştiinţific?

– Mă învârt în zona artistică. Anul 2016 a fost cel mai prolific an din punct de vedere artistic. În luna martie am „făurit” prima mea expoziţie cu obiecte hande-made, sub egida Asociaţiei Zonta Club Ploieşti, unde sunt voluntar.

În luna octombrie, am lansat public prima mea carte în versuri pentru copii, ce are o pagina speciala pe fb .

Colaborez şi cu Teatrul de copii Ancuţa- Ploieşti. O fac cu mare drag pentru experiență, copii și colaborez ca și voluntar unde se poate. Pe această cale mulțumesc familiei Ancuța și întregului colectiv pentru „adopție”.

foto cu copii la teatru.jpg

     Acum în iunie 2017, tot ca voluntar al aceleiaşi Asociaţii Zonta Club Ploieşti, am participat la ONG FEST unde, după foarte mulţi ani de „tăcere” am reluat activitatea de solist pe scena festivalului, cam pe nepusă masă, fără pregătire şi fără acompaniament.

     Ca şi preocupări hande-made, ştiu să cos, să tricotez, să croşetez, să brodez, să ţes, să torc, să răsucesc lână. Găsiţi imagini cu creaţiile mele pe pagina de Fb. 

-Cu alte cuvinte, cunoaşteţi toate meşteşugurile ţărăneşti îndeplinite de femeile de la sate.

– Probabil. De ceva vreme am la dispoziţie mai multicel timp liber, am început să-mi fac de cap, cum se spune, să experimentez.

– Putem să povestim puţin despre Melc?

– Desigur. Melc Codobelc a fost gândit ca o plimbare pe aleile unui Alfabet distractiv, cu un ghid neobişnuit, şi anume un melc. Cărticica are în paginile sale poiezioare hazlii, născocite de prietenul Melc pentru fiecare literă, fiinţă şi lucruri din poezioarele respective. În josul fiecărei pagini sunt cerinţe, puzzle şi labirinturi de rezolvat, ce pot fi îndeplinite cu uşurinţă şi pe o bancă în parc.

– Aveţi regrete? Vă lipseşte ceva?

– Regrete? Daaaa… deşi am dorit la sfârşitul gimnaziului să merg la Liceul Pedagogic, am dat examen la Liceul de Chimie şi nu am apucat calea învăţământului. Pot spune că acum recuperez partea cu predatul când sunt în preajma copiilor la Teatrul de copii Ancuţa din Ploieşti.

– Mai ai timp de proiecte noi?

– Proiecte? Daaaa, vreau să tipăresc şi să lansez public MELC 2, pe care deja am dat-o la editură. De asemenea vreau să continui să scriu pentru copii, nu cred că este o bucurie mai mare decât să auzi pe stradă că un copil te strigă „Tanti MELC”. Să continui să cânt, este o altă dorinţă a mea, mai ales acum că am re-spart gheaţa după atâţia ani. Nu am mai cântat din școala generală.

– Pe plan personal, ce îți mai dorești?

– Să ajung şi să fiu o bunică bună. Să mă bucur de fiecare clipă, de fiecare zbor de fluture și să savurez  zămbete. Să petrec momemte minunate alături de prieteni buni și dragi sufletului meu.

– Nu am îndoieli că veţi fi cu siguranţă o bunicuţă exemplară. Ce îşi poate dori un nepoţel mai mult decât o bunică că îi scrie poveşti de noapte bună, să îi cânte la prânz şi să îi creeze jucării?

     Dacă vă place de „Doamna Ordine Dana”, vă invit să o vizitaţi pe pagina de Fb a atelierului sau pe pagina de Fb a Melcului. Veţi găsi lucruri interesante şi practice. Cine ştie, poate vă întâlniţi cu Melcul Codobelc 🙂

     Pentru cine nu cunoaşte WAHM România, vă arăt un pasaj preluat direct de pe pagina asociaţiei:

„WAHM România este o inițiativă socială menită să vină în sprijinul mamelor active și conștiente de importanța lor vitală în cadrul familiei. S-a putut numi o comunitate încă din primele zile de la lansarea ideii, datorită sutelor de persoane care au aderat cu entuziasm la pagina Facebook  dedicată curentului” work at home moms” în țara noastră”.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.