cadou albastru

Interviu cu o mămică WAHM Romania- Melania Manole

Cunoaşteţi cutuma aceea românească ce spune “Nu pleca cu mâna-n fund când te duci în vizită?” Ei bine, eu la această parte mă cam ciondănesc cu al meu soţ. Veţi spune că poate sunt din categoria care nu vrea să ducă nimic. Sau din categoria care duce ieftineli. Ei bine, nici, nici, este răspunsul meu. Eu mă strofoc să fac dacă se poate un coşuleţ cu mici bunătăţi preparate de mine sau cu produce de îngrijire în miniatură. Ultimul meu coşuleţ conţinea 3 feluri de gem, miere, o cremă de mâini şi conuri de brad şi ghinde pictate şi sclipicite. Ce a mai bombănit soţul 😀

Bucuria mea şi mai mare a fost când am auzit de Melania, cea care face şi ea cutii de cadouri cu diferite produse. Cum se spune ”Minţile luminate gândesc la fel”. Ca şi mine, Melania a încercat să aducă o bucurie ambalată într-o formă frumoasă. Dar să o lăsăm pe ea să se prezinte.

Mel's gifts

 

– Numele meu este Melania, iar proiectul meu se numește Mel’s Gifts. M-am hotărât să pornesc proiectul când fetiţa mea avea doar 2 luni și aveam nevoie de un cadou de mulțumire pentru doctorița care m-a însoțit pe acest drum minunat. Logic că nu aveam timp să caut. Aşa că, m-am gândit ce bine ar fi să existe cineva care să facă cadouri și să le și livreze. Aşa am pornit.

 

 

De 1 an și jumătate fac cadouri și aduc zâmbetul pe buze. Acestea vin la pachet cu uimire din partea sărbătoriților și dăruire și iubire din partea mea.

1
– Ce ne poţi spune despre cadouri?
– Fiecare cadou e unic și încerc să îi dau o notă de originalitate.

2
– Există provocări în lumea cadourilor?
– O, da. La fiecare cadou am câte o provocare pentru că trebuie să fie unic, să fie „al lui/ei„.

3

Încerc să colaborez cu cât mai multă lume și să pot oferi o cât mai mare diversitate de produse.

bunica buna de 80 de ani

Acum, de exemplu, vreau să încep partea cu aranjamentele cu licheni și, în viitor, pictură pe lemn, dar la scară mică.
– Ai avut urcuşuri şi coborâşuri?
– A fost greu la început, până a aflat lumea de mine.

IMG_20200813_105551
IMG_20200813_105608

Iniţial, clienți mi-au fost prietenii, cunoștințele sau colegii de muncă. După ceva timp au apărut și din afara ariei mele. Și cercul se mărește. Îmi doresc tare mult să îl fac cât mai mare.
– Ai riscat ceva şi de ce?
– Poate doar timpul, pentru că mergând pe ideea de cadou personalizat, stocurile mele sunt aproape minime. De Crăciun, de exemplu, am și cadouri standard, unde nu se pot modifica componentele. Altfel, totul este făcut conform „indicațiilor” primite de la cel care oferă.

cadou dulce
De ce am riscat? Pentru că am știut că e o idee mișto, bună și de viitor, pe care îmi doresc să o dezvolt cât mai mult.
– Pandemia te-a afectat?
– Nu pot spune asta, pentru că ceea ce fac este pasiune, nu e jobul din care trăiesc. Însă, spre surprinderea mea, în perioada în care totul a fost închis, oamenii nu au uitat de cei dragi și au vrut cadouri, ceea ce m-a bucurat foarte tare. E așa frumos să primești un cadou de la cineva drag când nici nu te aștepți!
– Dacă priveşti în urmă, care îţi este cel mai drag proiect din activitatea ta?
-Toate îmi sunt dragi, dar cele care îmi sunt la inimă sunt coșurile cadou pentru nou născuți.

 

dav

cadou albastru

Au ceva aparte, poate și pentru că aşa mi-am început activitatea. Primele mele coșuri cadou au fost pentru nou născuți.
– Care este raportul dintre familie şi proiectul tău?
– Unul bun, zic eu   🙂 . Mă ocup de asamblarea cadourilor când fetiţa doarme, iar soţul meu mă ajută foarte mult pe partea de cumpărături și livrare.
– Vei continua în acelaşi ritm?
– În câteva luni mă voi reîntoarce la serviciu și probabil va fi puțin mai complicat, dar nu îmi fac griji. Totul se poate când îți dorești ceva cu ardoare.
– Pregătirea ta profesională este în acelaşi domeniu cu proiectul?
– Nu. Jobul meu este în vânzări și nu are legătură cu ceea ce fac, însă m-a ajutat mult pe partea de comunicare cu clienții.
– Îmi permiţi să îţi dau un test rapid?
– Sigur.
– Te rog să te gândeşti ce ai oferii cadou unei femei însărcinate cu gemeni, unei femei proaspăt divorţată şi un fel de “Secret Santa” dar nu neapărat în luna decembrie.
-Să le iau pe rând:
1. Femeie însărcinată cu gemeni: jurnal personalizat în care își noteze gândurile/trăirile, o carte despre sarcină/parenting, o floare naturală, 2 perechi de botoșei, cană cu Mum you are amazing.
2. Femeie divorţată: o băutură fină, o carte cu destinații de vacanţă, un tricou personalizat cu mesaj funny, ceva de răsfăț (bombe de baie, lumânare parfumată, creme), ceva dulce și cred că aici ar merge o cană pe care o am Mrs. Always Right 😁
3. Secret santa
A) bărbat: o pereche de şosete funny, o băutură mică, un trabuc, o decorațiune, un suport de telefon/tabletă, un joc, ceva dulce
B) femeie: o cană cu tematică, o pereche de mănuşi, un carnețel, balsam de buze, cremă  de mâini cu arome, ceva dulce, un suport de încălzit cafeaua/ceaiul.
Acum depinde și în funcție de persoană/buget.
– Ce repede te-ai organizat. Interesante răspunsuri. Înaintea să ne luăm rămas-bun, te rog să ne spui unde te putem găsi.
– Ca mai toţi prestatorii de servicii am cont pe Facebook- Mel’s gifts şi Instagram:
– Îţi mulţumesc Melania pentru că îmi împărtăşeşti pasiunea dar şi pentru minunăţiile pe care le realizezi.

Melania este membră WAHM România. O mare parte din produsele pe care le foloseşti la realizarea comenzilor speciale sunt făcute de mămici ce meşteresc în sânul familiei. Dacă şi tu vrei să oferi un cadou deosebit dar să şi susţii mămicile talentate, nu ezita să apelezi la Comunitatea WAHM. Sunt 34.300 de mămici se lucrează în sute de domenii. Nu toate au magazine online, dar sigur le găseşti pe Facebook şi Instagram.

Până data viitoare vă las o temă de gândire:

Ce articol doriţi să finalizez, unul despre o plajă pe o apă curgătoare sau despre o tabără de creaţie pe vârful dealurilor din Satul Ciocanul?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

8 comentarii

 1. Ce frumoase sunt! Chiar ca mi se pare o idee buna!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Te rog sa ii spui si mamicii pe pagina ei de Fb 🙂

   1. Georgiana Sabina spune:

    Cat de draguta e ideea, ma bucur ca am descoperit o mai bine pe Melania.

    1. Ordine sau dezordine spune:

     Super 🙂

 2. eu vreau cu plaja. si cat despre vizite, niciodata nu merg fara ceva de cateva ze i de lei. dar merg rar in vizite…

  1. Ordine sau dezordine spune:

   In general nu cumpar ceva decat pentru zile de nastere, in resc caut prin casa.
   Legat d eplaja, voi tine cont 🙂

 3. Foarte frumos, Imi plac nespus de mult ideile astea, apreciez pe cei care le pot face, eu sunt o neindemanatica si nu pot. 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Dar ai putea sa apelezi la ea sau persoane cu aceasta indeletnicire 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!