Uneori un arhitect este fix acea economie pe care nu o vezi imediat. Dar gândește-te cât timp economisești până pui pe hârtie aspectul final al casei tale și asta făcut probabil după orele de muncă, seara târziu, când copiii dorm. Acum te rog să te gândești cât timp crezi că ar lucra efectiv un arhitect la planul casei tale, ţinând cont de faptul că el își dedică timpul fix pentru asta: să îți creeze ție planul potrivit nevoilor tale, pe suprafața de teren dedicată planului.
Salutare,
Astăzi voi scrie despre termeni precum „birou arhitect„, „servicii arhitectură„, „proiectare clădiri„, „planuri clădiri” său „proiect de casă„. Să începem 🙂
Gusturile oamenilor care își doresc acum să își construiască o casă s-au schimbat radical față de perioada de dinainte de pandemie. Partea cu lucratul de acasă, indiferent ce termen străin folosim (work from home, remote, telemuncă) a determinat crearea de spații potrivite muncii. Uneori spațiu poate fi fix un birou pe care stă un laptop, alte ori o cameră întreagă, eventual antifonată.
În cazul camerei alocate ca spațiu de lucru putem să vorbim de adaptare sau transformare. Adaptarea este în general mai grea, căci presupune păstrarea parțială sau totală a mobilei, dar rearanjată cât mai practic.
La transformare este mai ușor, căci acei proprietari scot efectiv tot și remobilează sau renovează spațiul după necesități. Aici poate intra pe fir partea de servicii arhitectură. Chiar dacă este vorba doar de o cameră, în realitate este vorba de un spațiu cu o destinație precisă, ceea ce are nevoie de un ajutor extern pentru a i se da utilitatea maximă.
Ai nevoie de un arhitect cu experienţă care să iți transforme visul în realitate. Acesta va întocmai un proiect de arhitectură, respectând cerinţele tale, dar şi cele specificate în legile de construcţie, iar rezultatul va fi casa sau spațiul de lucru al visurilor tale!
Ceva sub strașina casei? Nu, la supantă 😀
Am văzut zilele trecute pe undele internetului un proiect de casă ce avea spațiu de birou la interior, sub strașina casei, cum s-ar spune 😛 Este simpatic, practic și cred că se poate adapta inclusiv caselor deja construite. Pentru a verifica cele spune apelează la servicii de arhitectură, un arhitect este cel mai în măsură să îți răspundă.
Dacă ești curios de modelul acesta de casă cu birou în pod, haide să ți-l prezint puțin.
În realitate acest proiect de casă se numește „Casa cu Home Office în supanta acoperișului”.
Dar ce este o supantă?
Conform Scrib.ro
„Supantele sunt elemente spațiale care pot da spectaculozitate unui interior. Pot rezolva o funcțiune sau pot ambienta spaţiul. În orice caz supanta are un efect de amplificare a spațiului, dacă este așezată corespunzător.”
O altă explicație ar fi:
„Platformă construită într-o incintă, pe un nivel intermediar între două caturi, desfăşurată pe o parte din suprafaţă incintei.”
Sau
„Planșeu intermediar plin, deschis pe una sau mai multe laturi față de încăperea în care este dispus. „
Cu alte cuvinte ar fi vorba de o delimitare și creare a unui spațiu în interiorul unui alt spațiu, dar poziționat în partea de sus, spre tavan.
Ei bine, această supantă poate fi proiectată fix ca biroul necesar sau spațiul de lucru. Locul nu este accesat în mod normal, nu este pentru trafic intens sau mobilier greoi. În general cei din segmentul „work from home” nu au aparatură multă sau grea pentru activitatea desfășurată de acasă, ceea ce se pretează pe spațiul unei supante.
Dacă ți-am trezit interesul pentru acest model de casă cu Home Office în suspanta acoperișului poți să cauți firmă arhitectură Bucureşti, Cluj, Albă Iulia sau Timișoara. Cine știe, poate dai peste Upstudioproject. Le poți vedea activitatea pe contul de Facebook sau pe You Tube.
La un telefon sau e-mail distanță se află arhitectul ce îți poate realiza casa visurilor tale sau un birou la supantă. 🙂
Dacă ai nevoie de o astfel de schiţa pentru proiectul casei mici fără etaj, trebuie să ştii că ne găseşti în Bucureşti, Alba Iulia, Timişoara şi Cluj Napoca, la numărul de telefon 0742 068 582 sau pe e-mail, la upstudioproject@gmail.com.