palarie de dadarlat

Eleganță și culoare cu pălăriile Dădârlat

Ne-am pierdut eleganța în timp. Ne-am pierdut gustul rafinat al purtării hainelor. Luăm ca fiind la modă rupturi, ațe atârnate și tăieturi grosolane în tot ceea ce presupune vestimentație.

Salutare,

Astăzi scriu despre pălărie. Mai precis despre pălăria de damă.

Pălăria a ajuns un simbol al caselor regale sau a evenimentelor tip gală. Femeile mai învârstă poartă pălării vechi sau căciuli ce denotă numai prin aspect anul și trendul cumpărării ei.

Mai des vedem pălării la plajă sau în regiunile cu o temperatură peste 25 de grade. Ce-i drept pălăria este un accesoriu mai mult estetic. Pălăria practică nu este decât cea de plajă. Un model de pălărie care să țină de frig sau de ploaie încă nu am văzut.

Despre pălării am mai scris și acum 2 ani. Tot despre pălăriile Dădârlat voi scrie și acum.

Și acum 2 ani dar și în acest articol voi arăta câteva modele de pălării de damă. Pălărie ce sper să revină ca accesoriu în ținutele femeilor. Și nu ca ceva uzual, ci ca acel ceva ce dă notă de eleganță.

De ce spun asta? Pentru că o pălărie bună se face cel mai bine pe comandă. Pentru că o pălărie de calitate nu este ieftină. Pentru că nu avem un comportament educat pentru a purta pălărie.

Știu că mai avem mult de lucru la noi, fiecare dintre noi, dar și noi, ca și comunitate. Știu că sunt persoane care cumpără compulsiv ce este în trend și prea puține care să cumpere ceva ce poate intra într-o garderobă „clasică”, cu ținute ce pot fi purtate mai mult timp sau în mai multe combinații. Și mai știu că toți avem nevoie uneori de lecții de stil. Sau rețete 😀

La o colecție de astfel de rețete am contribuit și eu prin anul 2019, împreună cu specialistul Izabella Albert. Cartea o vedeți în imagine.

retete de stil

Pornind de la un astfel de ghid puteți să vă creați un nou stil purtabil și elegant. Un stil semi sofisticat prin accesoriile scoase în evidență. Prin materialele din care sunt confecționate pălăriile.

De exemplu această pălărie în două culori poate fi asortată cu stil, fie la o ținută cu crem predominant, fie cu bleu predominant, iar pălăria să fie pata de culoare, dar și elementul elegant.

palarie dadarlat

Acest model are o margine dreaptă largă de 7 – 7,5 cm și se poate cumpăra pe următoarele circumferinţe: 54, 55, 56 și 57.

O pălărie cu un aspect aparte este cea de mai jos.

palarie lana dadarlat

Deși se poate comanda în mai multe culori, și anume Bej, Gri deschis, Alb, Alb ars și Negru, eu am ales pentru această serie de recomandări pe cea neagră.

Această pălărie din lână este cu siguranță o pată de culoare într-o zi cu ninsoare lejeră. Este accesoriul elegant ce scoate în evidență chipul purtătorului. Este acel negru ce nu întunecă, ci arată puterea luminii din culorile ce ne înconjoară.

Acest model poate fi comandat în circumferințele 53, 54, 55, 56, 57 și 58.

Următoarea recomandare are nu mai puțin de 30 de culori și nuanțe disponibile. Nu știu cum se face că aceeași culoare am recomandat-o și în articolul trecut de acum 2 ani. 😀 De, gusturile mi se schimbă greu 😛 dar acest verde smarald mi-a atras atenția și m-a dus cu gândul la verdele crud al primăverii. Știți, acele plante care deși au mugurii și lăstarul crud de plantă au totuși o culoare de un verde închis.

palarie lana verde dadarlat

Acest mode de pălărie se merită să îl ai și în 2 sau 3 culori. După cum spuneam mai devreme verdele acesta este pentru primăvară, dar am văzut un fuxia superb de gală și un prună pentru toamnă.

Ce-i drept ținutele pot varia, dar acest accesoriu poate fi și sezonier dacă face parte dintr-o garderobă tip capsulă și accesoriul este păstrat corespunzător într-o cutie specială.

Aceste pălării cu borul mari atrag repede privirile. Și, cu siguranță, fiecare femeia și-ar găsi pălăria pereche pentru că acest model se vinde în circumferinţele 52, 53, 54, 55, 56, 57 și 58.

Dacă ar fi să faceți pereche/set cu un alt obiect tip accesoriu, cu ce ați împerechea pălăria Dădârlat? Sunt foarte curioasă 😀

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: