la scoala

Îți pregătești copiii cu echipament sportiv pentru sporturile ce pot fi practicate în școli?

Avem nevoie de mișcare, de sport, de îndrumare. Avem nevoie de ore de sport, de activități sportive și de competiții pentru cei mici.

Salutare,

Sunt mamă de copii ce intră anul acesta la clasa pregătitoare. Șoala are în programul ei susținerea mișcării și sporturile de echipă. Încă nu îmi este clar dacă are propriile ei echipe sau numai elevi ce fac parte din câteva chipe premiate. Clar este că se mândrește cu elevii ei sportivi, etalând în vitrine diplome, medalii și fotografii de echipe.

Să tot fie vreo 3 sau 4 sporturi diferite în acele imagini. Ce-i drept nu am avut timp suficient să văd la vizionare dacă sunt numai pentru băieți sau și pentru fete, dar clar voi pregăti echipament sportiv pentru băieții mei.

Fotbal și hambal sigur am văzut în fotografi deci un trening pot să cumpăr fără probleme. Ba mai mult, știind viteza cu care cresc copiii mei aș lua chiar două, unul cu o mărime mai mare, pentru a acoperii întreg anul școlar.

treninguri baieti si fete

Spun două cu indulgență, căci băieții mei sunt înnebuniți după statul în genunchi și făcutul de fel și de de „figuri sportive”, ceea ce duce la deteriorarea destul de rapidă a pantalonilor în genunchi 😀 Acesta este motivul pentru care caut treninguri ieftine dar calitative la Decathlon, magazinul ce are tot ce ne trebuie în materie de sporturi, camping și relaxare. (Drept dovadă stau celelalte 15 articole în care am menționat produse Decathlon :D)

În completarea ținutei pentru orele de sport voi lua tricouri și bluze subțiri. De ce subțiri? Pentru că la orele de sport se încălzesc repede copiii iar un echipament ce îi încălzește suplimentar devine incomod și le distrage atenția de la ceea ce fac.

tricouri sport

Aici cred că se poate spune că 3 sau 4 tricouri și două bluze sunt suficiente pentru activitățile sportive de la școală, mai ales că o parte din ore se vor desfășura în sala de sport nouă.

Ultimele cumpărături înainte de a începe școala cuprind și șosete pentru copii, șosete tot pentru orele de sport. Acestea vor fi câte 5 sau 6 perechi de fiecare copil și sper să ajungă până la final de an. Spun asta pentru că șosetele sunt încadrate pe mărimi.

sosete sport

Copiii mei poartă acum mărimea 31,5 dar până în vara viitoare când se termină anul şcolar sigur vor crește 2 numere 😀 , în consecință caut șosete pentru copii de mărime 31-34. A, încă un amănunt, ai mei vor şosete scurte și cumva îi înțeleg. Cu cât ești mai puțin constrâns de ceva pe corp, cu atât te miști mai liber.

Ceva amintiri de la orele mele de sport 😛

Parcă mi se face dor de orele de sport de la șoală, mai ales de liceu, unde jucam volei cu doamna administratoră. Era tare de caterincă și mai scăpa „întâmplător” câte o vorbă de duh, așa, ca să ne facă mai suportabilă înfrângerea când jucam cu clase mai mari.

Înainte de a avea familie și copii mergeam în școli și licee cu diferite motive. De cele mai multe ori admiram trofeele din competiții pe la licee, atât cele cu profil sportiv, cât și cele cu clasă cu profil sportiv. Dar școli cu echipă pentru diferite sporturi am văzut mai rar și tare rău îmi pare, mai ales că educația sportivă se învață mai bine de mic, de pe la 5 sau 6 ani.

Există ce este drept spațiu închiriat în diferite școli pentru desfășurarea de diferite sporturi după terminarea orelor. Chiar și eu am făcut baschet, scrimă și dansuri moderne în astfel de școli, dar, ar fi mult mai frumos dacă fiecare școală ar avea cel puțin un sport pentru fete și un sport pentru băieți în portofoliul lor. Sunt sigur că în acest fel ar spune mult mai ușor atât copiii cât și părinții „ÎNAPOI LA ŞCOALĂ, ÎNAPOI LA SPORT!”

Acum te provoc să îmi spui ce sport se practică în școala copilului tău. Te citesc în comentarii 🙂

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: