Alte 10 intruchipari ale ghiocelului

     Dacă în articolul trecut am prezentat 10 tipuri de ghiocei în hande-made, în acest articol continui cu încă 10. Adică 10 mame îşi etalează talentul în bricolat, pigulit şi realizare de ceva frumos şi demn de admirat. Nu ştiu cât timp alocă fiecare activităţii sale, dar rezultatele sunt cele de mai jos. Vă invit să le cunoaşteţi şi neapărat să le vizitaţi paginile unde îşi expun produsele.

1b

1. Eu sunt Ioana Raluca, mămică full- time de câte doi: doi băieți gemeni, Rareş și Codrin, de aproape 8 ani și doi pisoi gemeni, Morcov și Pădure, de un pic mai mult de 1 an. Proiectul meu de suflet, de aproximativ 4 ani, este Elven Quill. Totul a pornit de la o curiozitate, apoi am dezvoltat frumos din pasiune și iubire pentru frumos. Lucrez cu fâșii înguste de hârtie, de 1-2 mm, pe care le „modelez” spre ceea ce îmi doresc să iasă (animăluțe, floricele. Etc), tehnica se numește Quilling. Le lăcuiesc apoi cu lac non toxic, pe bază de apă și devin rezistente, căpătând consistența unui lemn ușor.

 

 

Pagina mea

1. Ghiocel în căpăcel de ghindă
– Diametrul căpăcelului – aprox 2 cm

2. Broşă cu ghiocei
– Lungime – aprox 5 cm

 

2b

 

2. Mă numesc Claudia, iar universul meu de arta hande-made se numeşte Zontik. Pictez, decorez aproape orice şi mă joc cu culorile în fel şi chip. Pentru că îmi plac florile fooaaartee mult şi tot timpul îmi doream să am cât mai multe, am descoperit şi pasiunea pentru florile din hârtie. De aici a mai fost un pas până la aranjamente florale şi buchete de mireasă. Vă invit cu drag să descoperiţi şi voi universul meu de suflet pe pagina de facebook Zontik  sau pe Instagram: Zontik_atelier. Handmade.

 

 

 

 

3b

 

 

 

3. Numele meu este Ramona Roscan, am 36 de ani şi sunt mămica a doi copilaşi minunaţi. Datorită lor, doresc să devin mămică WAHM. Îmi palce să croşetez, să brodez dar şi să pictez icoane împreună cu fetiţa mea, care este cel mai înfocat susţinător al meu. Pentru această primăvară am meşterit nişte mărţişoare mai speciale compuse dintr-un semn de carte şi o broşă, ambele brodate manual.

 

 

 

 

 

 

 

4b

4. Sunt Mihaela Popescu, mămica unui minunat băiețel (care mă inspiră în tot ceea ce fac) şi creator de zâmbete la Cadouri Dichisite – micul meu proiect de suflet. Îmi place să mă joc cu acul şi cu ața, dând viața unor accesorii şi decorațiuni unice, pline de poveste.

În imaginea de mai jos sunt accesorii cusute manual cu ghiocei, montate in rame metalice de brosa cu dimensiunea interioară de 25x35mm

.
Toate creațiile mele le puteţi vedea pe pagina de facebook

 

 

5b

 

5. Atelierul Doamnei P.

Eu realizez bijuterii cusute manual, iar mărţişorul propus de mine este un ghiocel cusut de mână şi încastrat în carcasă de lemn. Se poate purta ca şi broşă, acesta având ac pe spate.
Proiectul meu îl găsiţi aici.

 

 

 

6b

6. Sunt Cătălina, iar povestea mea nu este foarte diferită de multe altele şi anume, după mulţi ani petrecuţi într-o multinaţională, a apărut bebe şi împreună cu statul acasă au ieşit la iveală mici pasiuni până acum ignorate. Eu pictez pe rondele de lemn, ideea a apărut din dorinţa de a reutiliza bradul de Crăciun. Dintr-un sentiment de vinovăţie, aş putea spune am ajuns să realizez ceva vesel, colorat, care să ne bucure privirile în fiecare an, pe scurt aşa a apărut Lina Atelier.

 

7. Bună, sunt Irinis și vă prezint Costum de ghiocel 

7b
Se realizează la comandă pe diverse mărimi atât pentru fetițe cât și pentru băieți. Materialele utilizate sunt satin de cea mai bună calitate și tull moale. Putem realiza și alte tipuri de costume pentru diverse evenimente, serbări, carnaval sau ședințe foto. Pagina noastra este aici.

 

 

 

8b

 

 

 

8. Bună, numele meu e Iulia, sunt mămica şi iubitoare de hande-made. Iubesc hârtia şi mirosul ei. Aşa că am început să lucrez cu ea. Am dezvoltat un proiect drag mie Paperlicios by Iulia Ema, aici găsiţi de la flori din hârtie pentru decor până la articole de petrecere pentru copii şi adulţi. Acum, în sezon premartisoresc, am pregătit ghiocei, bufniţe, monştri simpatici şi alte animăluţe colorate. O primăvară veselă să aveţi!

 

9b

9. Sunt Angi, mami de pitic vesel şi de un proiect extrem de iubit Lădița cu Rost <3 Personalizez și creez frânturi de bucurie prin broderie manuală/cusături tradiţionale. Iubesc tradiţiile româneşti. Consider că fiecare ar trebui să poarte/să aibă acasă ceva în care se regăseşte legat de propriile rădăcini, de la o ie, cămaşa tradiţională la bijuterii/accesorii cu motive. Ceea ce realizez eu, readuce cumva o parte din vechi simboluri de pe ii în prezent, de a le purta şi îndrăgi din nou <3 Pentru mărţişor am realizez şi ghiocei, aşadar vă invit pe pagina mea să vedeţi mai multe!

 

 

10b10. Bună! Sunt Irene, mamă a doi flăcăi. Pasiunile mele, excluzând familia, sunt natură cu frumusețile ei şi bucuria de a crea cu propriile mâini mereu ceva nou. Pentru că elementele cele mai fermecătoare ale naturii sunt florile, inspirația mea a pornit de la ele. Modelate din ceramică polimerică sau pictate pe haine, am început îmbinând cele două pasiuni ale mele, să le re – creez. Şi cum florile sunt vedetele primăverii, 1Martie mă găseşte cu un coşuleț cu ghiocei, fiecare dintre ei modelaţi cu mare atenție, până când se aseamănă cu suratele lor reale. Vă doresc tuturor o primăvară în care să zburați pe aripile eterice ale inspirației! Cu drag Irene’s Inspiration

Pagina mea Irene’s Inspiration..

Aceste mămici fac parte din WAHM Romania. Un grup strans, ce se sustin ca o familie de furnicute. Furnicuta sefa, Elena Gorun, stie sa le indrume catre ateliere, targuri si sesiuni de dezvoltare personala si profesionala. Mai multe despre WAHM gasiti pe pagina lor.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

7 comentarii

 1. Pe unele le stiu deja si le apreciez paginile. Tot ce fac mamicile cu mainile lor este minunat pentru ca pun dragoste si pentru ca isi iau din timpul lor pentru a face minunatii.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   La targ am vazut mamici care lucrau acolo. Au o viteza si o precizie in lucrare incat zici ca sunt roboti setati la milimetru.

  2. Ordine sau dezordine spune:

   Nu avem timp sa vedem tot ceea ce lucreaza ele.

 2. Elena Munteanu spune:

  Sunt foarte dragute toate propunerile ❤️

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Multumesc

 3. WAHM power! Love them! 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ma bucur

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!