6 propuneri de a folosi cea mai premiată ștampilă electronică de la COLOP

Actele oficiale, rapoartele medicale, reţetele şi rezultatele examenelor nu au fost niciodată mai vesele până acum. Indiferent câţi de 10 ai luat, câte ecografii ai făcut în sarcină sau câte bonusuri ai luat la locul de muncă, totul era limitat în general la scris negru pe alb şi atât. Nimic care să exprime bucuria, veselia, culoarea veştii.
Colop a vrut să schimbe lumea printurilor şi a scos la lumină micul dar magnificul e-mark, o ştampilă electronică. Invenţie premiată în cadrul prestigiosului concurs Red Dot Design în 2019, e-mark este un dispozitiv electronic de marcare mobil. Ai putea să îl cataloghezi ca fiind un super gadget ce îţi devine imediat util în mai tot ceea ce întreprinzi.

Nu ar fi mai veselă lumea dacă am primii mesaje personalizate? Haideţi să facem un tur de imaginaţie şi să vedem ce stare de spirit ne-ar produce următoarele variante de utilizarea a lui e-mark.

1.Mesaje de la bebeluşi

mesaj de la bebelus
Perioada de graviduță este tare tensionată, indiferent dacă în burtică cresc unul, doi sau mai mulţi pui de om. Cu cât este viitoarea mămică mai înaintată în vârstă sau are istoric medical supărăcios, cu atât este mai panicată mămica în privinţa creşterii şi dezvoltării în parametrii normali a bebeluşului. Aşa cum un medic face multe cursuri de specializare, de acomodare cu noua tehnologie medicală, tot aşa ar putea să folosească şi e-mark pentru a motiva mămicile ce vin la controale sau internări periodice. Un mic mesaj venit ca din partea lui bebe din burtică îi va da multă satisfacţie graviduței şi îi va confirma că face o treabă bună.

2.Mesaje pe diplome la absolvirea diferitelor module de calificare/recalificare

mesaj tip stampila
Uneori, drumul spre o calificare este greu şi neapărat făcut în ritmul impus de centrul ce organizează cursurile. De cele mai multe ori cursanţii pot să renunţe după primul modul, deşi este numai cel de introducere în “meserie”. Indiferent că este vorba de graba de a intra în câmpul muncii din cauza lipsurilor financiare, din nerăbdarea de a face şi restul modulelor, din nepotrivirea cu tipul de curs ales, un mesaj personalizat poate determina cursantul să facă şi modului următor.

3.Mesaje pe reţete

mesaj tip stampila pe o reteta
Când eşti bolnav nu îţi mai arde de nimic. Chiar de eşti “numai” gripat ai impresia că a căzut cerul pe tine. Nu mai menţionăm bolile mai grave de inimă sau autoimune. Dacă mergi prea des la farmacie începi să te familiarizezi cu personalul, dar dincolo de uşa framaciei nu prea ai şanse să îi vezi. Un mesaj pe reţeta ce nu trebuie păstrată în farmacie sau pe planul de luare a medicamentelor te poate face mai pământean, mai om printre oameni.

4.Mesaje pentru tătici

tati
Să fi tată este greu. Tu ca bărbat eşti învăţat să cari chestii grele. Deşi unii fac “gantere” cu sticla de bere la 2,5L când este vorba să ţină propriul bebeluş în braţe parcă sunt speriaţi de bombe. Un mic mesaj lăsat lui tati prin casă după ce a reuşit performanţa de a schimba primul pampers, de a face prima băiţă sau de a pasa primele legume îi va face viaţa de părinte mai frumoasă.

5.Cutia cu reclamaţii

cutia cu reclamatii
Uneori să lucrezi în colective mari poate să fie o bătaie de cap. Cele cu prea multe femei sunt deja din categoria “Gaiţele”. Nu ştiu câţi dintre angajaţi folosesc “Cutia cu reclamaţii” însă rolul ei este să ajute, nu să se pârască unii pe alţii şi apoi “să cadă capete”. Câteva sfaturi pentru a produce o stare de bine în colectivităţile de femei ar prinde bine.

6.Încetarea contractelor de muncă

stampila pe contract
Dacă acum mulţi ani aveai litera “I” la încetarea unui contract de muncă era jale, dar o jale cu J mare. Astăzi, sunt fel şi fel de contracte de muncă. Indiferent că sunt temporare, sezoniere, proiecte fixe sau pe perioadă nedeterminată, la un moment dat tot se ajunge la încheierea lui. Poate fi o pensionare, o relocare cu familia sau schimbarea domeniului de lucru. Un mesaj drăguţ poate să schimbe chiar viitorul acelui om.

Atât de simplu este să schimbi lumea prin culoare şi mesaje. Atât de uşor este să lucrezi cu tehnologia lui e-mark, chiar de eşti o persoană cu dizabilităţi fizice.

stampile colop

O persoană cu handicap locomotor sau cu handicap la una din mâini poate să lucreze cu lejeritate cu acest mic aparat de marcare electronică direct pe o varietate de suprafeţe plane şi absorbante. Practic el permite crearea, modificarea și transferul amprentelor color folosind o aplicație.

e-mark
Aşa cum am spus şi mai devreme este un gadget ce merge pe val cu trendul aplicaţiilor gratuite. Cu ajutorul editorului din aplicaţie poţi să foloseşti şabloane predefinite sau îţi creezi fix ce ai nevoie şi poţi să modifici de câte ori crezi că este necesar. Acolo unde nu poate să imprime pe o suprafaţă, se pot folosii foile de etichete e-mark care se pot lipi pe aproape orice material.

Deşi se pune că România este mai în urmă cu tehnologia şi cu informaţia, în privinţa ştampilelor electronice este situate în rând cu Suedia, Austria, Germania și Elveția. Adică suntem printre puţinele ţari ce comercializează în prezent acest produs nou şi premiat. Împreună cu suratele COLOP, e-mark îşi face treaba lui şi puţin din a ta.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “6 propuneri de a folosi cea mai premiată ștampilă electronică de la COLOP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vitamina C de la CURIOASĂ

joi oct. 24 , 2019
De când mama m-a făcut am fost curioasă de cum merg lucrurile. Mai ales după câteva faze cu orele de franceză şi fizică în generală. Cred că rusa împreună cu greaca veche mi s-ar fi părut mai uşoare. Atunci a fost momentul când a început mama să bage Vitamina C […]
%d blogeri au apreciat: