fiole la cabine fash effect

Vampir românesc și duh arăbesc la curtea regală a Spaniei

-Da ce faci Vlad? Ai început să te dai cu treburi femeiești pe față? Te-a prostit timpul?
-Nu, duhule. Dar mă duc la Curtea Spaniei și trebuie să îmi dau un bust la ten.
-Un ce, Vlad? Mă faci să râd, zise duhul arăbesc.
-Chiar că te-a afectat trecerea timpului.

Duhul începuse să facă feţe – fețe și apoi schiță cu mâna făcută strașină cum s-ar uita în spatele vampirului la timpul trecut.

-Duhule, te rog să nu mă enervezi! Acuşi ordon să și se taie capul!
-O, nu! Îmi iubesc capul. După o expresie vădit teatrală, duhul continuă.
-Tu chiar ai luat-o razna. Ia zi, ce te apasă la inimioară?

Oftând, Vlad lasă fiola începută pe scrinul din fața sa. Se îndreptă de umeri și ridică nasul în vânt, umplându-se de aroganță.

flash effect a cabine


-Vreau să mă ridic la așteptările Cosânzenei. Toată viața s-a îngrijit. Mai ales chipul ei cel luminos. Nu am știut că folosea fiole. Acest produs ce ține timpul în loc.

După ce a făcut doi pași în lateralul duhului, Vlad încearcă să ascundă o lacrimă mult prea sentimentală pentru el.

-Când Cosânzeana a plecat dintre noi, chipul ei părea cu mult mai tânăr decât buchetul de ani adunați.
-Așa, și ce este cu asta? Ai avut parte de o nevastă frumoasă în această ultimă sută de ani. Felicitări! Nu ca mine să stai zi de zi cu o față palidă pentru că așa m-a lăsat cu limbă de moarte Irina Binder. Săraca de ea, la finalul vieții nu cred că mai vedea bine fluturii și te-a confundat pe tine, un liliac posac, cu un fluture la ceas de seară.
-Tot nu ai aflat cum să scapi de mine, întreabă indiferent Vlad.
-Nu. Încă nu pricep profeţia aceea:

„Când cel ascuns la față se va arăta și drumul lui de un nor se va scurta,
Când pleci pe noapte ca pe zi și ajuns acolo îndată vei veni, Vei ști că drumul îți voi da de te duci, dar nu vei sta.”


-Zici că ți-a înnodat cineva cuvintele, rânji Vlad, mai mult pentru sine.
-Și totuși, de ce te duci la Curtea Spaniei, Vlade? La ce faci acum îmi pari un fante din ăla, cum îi spune domne?

În acest timp duhul dădea cu mâna lui mare și albastră niște pagini din creștetul capului. Nu, nu îi picase nimic pe cap ci căuta cuvântul acela prea nou pentru el. Un neologism ce mai bine îl căuta pe internet decât în „biblioteca” lui veche de mii de ani.

-Gata, știu! Zise cu entuziasm arătarea albăstruie. Metrosexual. Acesta este cuvântul. Dar la o analiză vizuală mai atentă, duhul se dezumflă.

-Nu, Vlade, nu ești metrosexual. Ești numai sentimental. Te îmbrobodise bine Cosânzeana ta.
-Te rog să nu te iei de domnița mea, tună dintr-o dată vampirul, fluturându-şi pelerina grizonată de timp.
-Ăhă, ăhă, tușii teatral duhul, ducându-mi pumnul albastru la gură.
-Tu-ți lampa ta de duh arăbesc. Numai de șicane te ți. Îți doresc să treacă încă pe atâta timp și să nu dezlegi profeția. Dar mai stai și în lampa ta, căci pe mine m-ai obosit cu vorbele tale, zise vampirul învinețindu-se la față.
-Nu plec până nu îmi spui de ce te duci la curtea Spaniei.
-După cum spuneam Cosânzeana s-a îngrijit toată viața. Știind că nu are voie să își expună prea multă piele în afară de față și de palme, a acordat o mare atenție chipului. Am citit asta în jurnalul ei.
-Nu este frumos ce ai făcut Vlade. Măcar ai făcut-o după… dar nu mai continuă ideea.
-Da, după. Așa am aflat cât de mult îi plăcea să scrie. Începuse să noteze cam tot ceea ce făcea. Dorea să nu uite nimic. Din acest motiv scria. La început în jurnal, apoi în alt fel de jurnal, pe calculator. Acela cică este blog.

Ileanacosânzeana.casa

-Am început să îl citesc de anul trecut din pandemie și încă nu l-am terminat. Pe toți liliecii, când o fi avut timp femeia aceasta să scrie atât de mult? De liliecii mei bag de seamă nu a mai avut grijă.
-Vlade, te-ai lenevit cumva? Pe toți norii, tună duhul. Vlade, liliecii sunt responsabilitatea ta, nu a muierii.
-Da, ai dreptate, mormăi Vlad. Întorcând privirea de la duhul enervant, luă fiolă de La Cabine Flash Effect în mână.

la cabine flash effect

-Aș fi vrut să fi dat o mai mare importanță îngrijirii chipului, poate în acest fel aveam mai mult timp de petrecut cu Cosânzeana mea. Un oftat prelung scoase Vlad, apoi își aranjă pelerina decolorată.

-Te rog să mă scuzi. Mă retrag în odăile mele. Poate mai citesc ceva din jurnalele Cosânzenei.
-Du-te Valde. Oricum eu nu am nimic de făcut în acest secol. Auzi, fiolele astea ale tale, or fi bune și pentru un duh ce i s-a cam dus culoarea de pe chip? Uite-te și tu, am albăstrit gura la lampă.
-Nu știu dacă tu râzi de mine sau chiar întrebi pe bune. Aleg să nu răspund. Pe mâine stresule.
-Pe mâine palidule.
-Eu palid? Sării ca ars Vlad. Nu tu ai spus că ţi se ia culoarea de bătrân ce ești? Se răsti vampirul scoțând și colții.
-Noapte bună, spuse Vlad și trânti în urma lui ușa masivă din lemn.

Holul lung și rece era gol. Nu mai avea din loc în loc acele taburete vișinii ce îi plăceau Cosânzene. Însă a păstrat lambriurile și acele desene elegante, imitație a stilului manierism. Stil ce l-a admirat cel mai bine în lucrările lui Jacopo da Pontormo.

Notă explicativă pictor – Acesta a frecventat atelierele lui Leonardo da Vinci, după care a devenit colaboratorul cel mai apropiat al lui Andrea del Sarto.

Cu pas apăsat Vlad intă în odăile lui. Se duce la scrinul pe care era așezat calculatorul Cosânzenei și îl mută în baldachin. Se descalță în stilul lene de pantofii pompoși. Se urcă în pat și deschide jurnalul Cosânzenei.

vila sumbra

„Fiolele LA CABINE – FLASH EFFECT bune și la 75 de ani

Fiolele LA CABINE – FLASH EFFECT este motivul pentru care scriu astăzi. Bună dragelor, Cosânzeana aici.

Astăzi este o zi posacă. Principele este plecat cu colonia bătrână de lilieci în China. Pentru a fi recunoscut și de cei mai tineri lilieci principele a ales să se deplaseze în forma sa supremă de liliac și anume Liliacul regal din Filipine⁠, Acerodon jubatus. În această formă poate cântări 1,6 kilograme și are o anvergură a aripilor de 1,7 metri.

Dar gata cu Principele. Astăzi vorbesc despre Fiolele LA CABINE – FLASH EFFECT. Produs de origine spaniolă. Produs cu efect imediat.

De ce fiole LA CABINE?


Am ales să vorbesc despre ele pentru că:

*Sunt în număr de 7 tipuri pe piața din România
*Acționează pe probleme specifice ale tenului
*Sunt recomandate pentru toate tipurile de ten
*Cu rezultate bune indiferent de vârstă.

Da, îmi mențin părerea despre îngrijirea personală. Dacă vrei să fi respectat și un exemplu de urmat, trebuie să te îngrijești corespunzător din cap până în picioare. Dacă vrei să împărtășești cele învățate de-a lungul timpului, poți să fi un pedagog de școală nouă. Tipul acesta de pe internet, de unde vă scriu și eu.

Ce fiole LA CABINE am ales eu

Pentru că sunt conștientă de corpul meu și de limitările acestuia la frumoasa-mi vârstă, am ales fiolele LA CABINE – FLASH EFFECT. Acestea estompează semnele de stres şi oboseală a pielii, oferind, în acelaşi timp, un efect tensor imediat. Practic în termeni contemporani s-ar spune că îmi fac un push up la față.

Ce conțin fiolele LA CABINE – FLASH EFFECT?

În primul rând o formulă cu alge roșii. Mai detaliat ar fi așa:

Apă, hidroxipropil metilceluloză (stabilizator alimentar), Pullulan, Porphyridium cruentum Extract, trietilenglicol, carbomer (absoarbe și reține apa), imidazolidinil uree (este un conservant antimicrobian utilizat în produse cosmetice), fenoxietanol (este un compus organic, un eter aromatic, fiind utilizat ca agent bacteriostatic), hidroxid de sodiu.

Alga roşie are capacitatea de a acţiona instant asupra pielii. Extractul de Porphyridium cruentum este o combinație unică de pigmenți, vitamine, lipide și polizaharide ce oferă protecție naturală împotriva oxidării și deteriorării celulelor. De asemenea, protejează de acțiunea radicalilor liberi.

Însă agentul care are efectiv efectul de întindere se numește Pullulan. Acesta se găsește în special în produsele anti îmbătrânire datorită capacităţii sale de a oferi un efect de întindere a pielii instant, deoarece aderă uşor la piele. Acesta este capabil să formeze rapid o peliculă mare care îmbunătăţeşte temporar textura şi aspectul pielii.

De ce am ales fiolele LA CABINE FLASH EFFECT și nu Collagen?

În primul rând pentru că îmi știu limitările corpului. La vârsta mea colagenul aproape că lipsește cu desăvârșire. Pentru un efect vizual bun ar trebui să aduc un aport ce cel puțin 1kg de colagen în întreg corpul. Din acest motiv am ales FLASH EFFECT, pentru că folosește ceea ce are corpul în acest moment.

Cum se utilizează fiolele FLASH EFFECT?

În primul rând, se respectă pașii de curățarea a chipului, indiferent de momentul zilei când dorești să aplici fiola.

După ruperea gâtului fiolei, conținutul se răstoarnă în palme și se aplică cu mișcări delicate pe chip și gât. Dacă dorești poți să completezi cu alte produse de îngrijire a chipului.

Fiola FLASH EFFECT poate fi folosită și regulat. Contribuie la îmbunătăţirea texturii pielii, aceasta devenind mai elastică şi mai luminoasă.

Cum spuneam mai devreme, LA CABINE are 7 produse tip fiolă ce pot fi cumpărate de la noi din țară. Însă, la ei acolo, în Spania, se găsesc și fiole pentru bărbați.

Dacă fiolele au un rezultat bun pe chipul meu, chip cu buchet mare de ani adunați, sigur vor avea efect și pe chipul bărbaților.

Personal nu cred că Principele va folosi vreodată o fiolă de acest tip. Pur și simplu arată și se simte bine în pielea lui.

Înainte să vă spun seară bună, vă mai rog odată să lăsați liliecii în pace. Nu cei de la noi, din Carpați, sunt bolnavi. Mai multe informații voi alfa cu siguranță de la Principe în momentul întoarcerii sale acasă.

Seară bună tuturor,
Cosânzeana”

După ce a terminat de citit acest ultim text al Cosânzenei, Vlad a înțeles cât de mult ținea aceasta la liliecii lui. Însă știind că aceștia sunt anturajul lui, nu s-a implicat prea mult în îngrijirea lor. Dar de iubit, sigur i-a iubit pe înaripați.

Cu un un gest mai mult teatral, aducând mai mult a servitor umil, luă calculatorul și îl puse la loc pe scrinul doamnei. Mai avea 3 zile până la plecarea în Spania. Încă nu reușise să organizeze coloniile pentru deplasarea în Spania. Vârsta medie din fiecare colonie era de numai 20 de ani. Niște bebeluşi îi vedea el.

Ca și cum nu era destul de greu să îi reeduce pe acești mileniali. Acești fandosiți ce preferă să zboare pe lângă florăriile fancy, pline de buchete cu sclipici și panglici cu accesorii metalice. Și pe lângă supermarket-uri ce aduc mereu fructe micuțe și fără gust. Cu acești flușturatici trebuia să plece în Spania, atât la evenimentul de la Palacio de Oriente, cât și la întâlnirea cu noua specie descoperită în anul 2019 de către un colectiv de cercetători de la Consiliul Național de Cercetare al Spaniei.

„Liliecii“ au trecut neobservați până acum”, deoarece “sunt reprezentate de 53 de specii în Europa, dar multe dintre ele sunt extrem de similare.
A trebuit să recurgem la comparații genetice pentru a verifica identitatea lor “, a declarat Javier Juste, cercetător la stația biologică Donana din sudul Spaniei. Sursa green-report.ro/”
recită cu lejeritate Vlad.

O ciocănitură se auzi în spatele lui. Mai precis pe spatele lui.

-Cioc, cioc! Se poate? Întrebă mieros duhul.
-Iar ai intrat în odăile mele? Tună Vlad, încercând să îl prindă de gât pe duh. Pentru o secundă chiar reușise. Apoi a văzut cum duhul a mișcat șmecherește din sprâncene, începând să se prelingă ca o înghețată topită.

-Vlade, dacă tot mergi în Spania, o vei face pe Camino de Santiago sau zbori cu fluturii tăi negrii? Întrebă ironic duhul. Nu de alta, dar vreau să știu dacă am parte de siesta spaniolă sau de cântatul liliecilor.
-Încă nu știu duhule, greu de stabilit ceva cu mineliali aceștia. Dar poate îi voi trimite pe ei pe un fel de Camino de Santiago din România până în Spania. Au nevoie de o mare încercare pentru a revenii cu ghiarele în sus. Prea stau cu nasul în flori cu sclipici și mure eco.
-Și tu Vlade, până la urmă cum ajungi în Spania?
-Uite că îți las ție această sarcină. Dacă tot trebuie să rămâi cu mine până deslușești profeția lui Binder, fă și tu un efort de gândire. Promit să nu crâcnesc la metoda de transport aleasă.

În acest moment din duhul mare și plutitor au început să iasă semne de întrebare și de exclamare ce încercau să scape din capul său. Asta până o palmă mare le-a prins ca pe un buchet de flori. Din mijlocul acestui buchet a ieșit firav un norișor. A fost momentul lui de „Evrika”.

-Gata Vlade, pe nor te duci în Spania.
-Pe nor duhule, pe nor, spuse spășit Vlad.
-Totuși, nu ai de gând să îmi spui de ce te duci până în Spania? Nu este aci, la colț de Carpați.
-Ba îți spun. Tocmai am terminat ultimul text scris de Cosânzeana. Datorită lui voi merge în Spania.
-Cum așa. Dacă datorită lui, nu cumva trebuia să meargă ea.
-Ba da, dar dacă a trecut în lumea celor drepți reprezentantul de la Casa Regală a considerat că este drept să merg eu să continui munca ei, dar și că recunoștință pentru ea.
-Tot nu înțeleg Vlade, spuse duhul făcând fețe, fețe. Dar după vreo 5 fețe se oprise. Zbură ușurel către calculatorul Cosânzenei.
-Deci ceva din obiectul acesta este motivul pentru care tu pleci.
-Da, ia un loc undeva și îți explic pe-ndelete.

Duhul se execută și se așează în brațele lui Vlad, luând o formă de pisică tărcată.

-Mda, ce să spun. Mai lipsește să torci, zise ironic Principele.

A mângâiat de două ori falsa pisică apoi se oprise cu mâna în dreptul gâtului. Schiță rânjind cum ar strânge de gât duhul, dar se opri. Știa că nu rezolvă nimic. Își întoarce capul de la el și îi povești pe scurt.

-Jurnalul Cosânzenei avea uneori și articole despre produse pe care ea le folosea pentru îngrijirea personală. Le prezenta și altora ce erau dispuși să citească experienţa ei. Ultimul text se referea la acele fiole. Fiole LA CABINE FLASH EFFECT. Nu știu de când le folosea sau cum au ajuns la ea. Cert este că textul ei a fost citit de către un reprezentant de la Casa Regală Spaniolă. Acesta a fost în România cu ceva treburi diplomatice, dar își setase o alertă pe internet. Nu am înțeles prea multe dar o să îți redau cât mai exact mesajul de la el.

„Aflându-mă în România cu treburi diplomatice nu mă scutea de la verificarea în mediul online a marelui nostru brand LA CABINE. Setasem o alertă GOOGLE ALERT pe numele brandului LA CABINE. În acest fel am aflat de articolul scris de către doamna Cosânzeana Țepeș. Comentariile venite de la cititori, indexarea în Google și aspectul blogului m-a determinat să anunț la Palacio de Oriente. Răspunsul a venit imediat. Atât reprezentanții LA CABINE cât și familia regală dorește să vă cunoască și totodată vă invită pentru un weekend la Palatul Regal din Madrid, ca să folosiți produse La Cabine la ele acasă. Așteptăm cu mare interes răspunsul Dumneavoastră.”

-Gata, pot să mă ridic? Întrebă mieros duhul.
-Sigur, răspunse Vlad, amintindu-și că are mâna în dreptul gâtului duhului. Dar nici de această dată nu reuși să îl strângă. Pisica tărcată se transformă rapid într-un șarpe și se prelinse pe piciorul lui Vlad direct pe parchet, de unde duhul se reîntregii în forma sa bine cunoscută de duh albastru plutitor pe o palmă de nor.

-Dar le-ai comunicat faptul că a ta Cosânzeana nu mai este? Întrebă vădit interesat duhul.
-Sigur, am mai schimbat câteva mesaje cu acel reprezentant de la Casa Regală și au stabilit să mă duc eu în locul ei.
-Deci mai devreme când m-am luat de tine pentru că te dădeai cu treburi femeiești pe față tu o făceai pentru că a făcut-o și Cosânzeana sau pentru că te-au chemat la mama lu fiole acasă și vrei să ști să vorbești despre ele?
-Ambele duhule, ambele, răspunde Vlad fără să îi mai dea timp de gândire.
-Deci numai pentru atâta lucru părăsești tu Românica? Da tare te-a îmbrobodit Cosânzeana ta Vlăduțe, zise duhul cel fără de prihană, căci el nu avusese viață de cuplu de când cu regulile de a se locui singur în lampă.
-Nu duhule, mai trebuie să mă întâlnesc și cu colonia fricoasă din Spania. Cercetătorii lor au dat de colonia fricoasă și o numesc „noua specie Myotis crypticus”. De ar ști ei că acei lilieci sunt mai bătrâni decât bunicii bunicilor lor… dar nu mai continuă Vlad.

Duhul se plimbă de câteva ori prin cerc, apoi spune un „bine, pa” și trecu prin zidurile camerei. Vlad odată rămas singur se ploști. Se uită la calendarul vechi, neschimbat când a trecut anul. Puse degetul său arătător pe data când trebuie să fie în Spania.

-Aș vrea să treacă timpul mai repede. Să pot să îți cinstesc memoria și să te fac cunoscută acolo unde ți se ceruse prezența, spuse Vlad cu gândul la Cosânzeana lui.

-Dorința ta este poruncă pentru mine, spuse duhul și capu-i albastru se ivi din perete, fix lângă calendar. Se scurse din perete și cu două degete transformate în foarfecă tăie calendarul fix până la data X.
-Bun, suntem în ziua cu pricina. Hai la drum. Hopa sus pe norișor, fixați-vă ochelarii de protecție și prindeți-vă centurile de siguranță stimați călători, spuse duhul imitând o voce de stewardesă.

În toată această viteză Vlad nu apucă decât două fiole de pe scrinul doamnei că s-a și văzut zburat pe geam.

Să fi trecut vreo două minute, timp în care Vlad a uitat să respire. În momentul când a făcut-o din neatenție a scăpat o fiolă din mână. Într-o fracțiune de secundă bagă mâinile în nor și trage de ceva ca de două hățuri.

-Hooooo! Oprește imediat. Am scăpat o fiolă.
-Ce făcuși bre? Zise mirat duhul ciulind o ureche cât una de elefant.
-Am scăpat o fiolăăăăăăă. Surdule.
-No, acum ce dorește Măria Sa să facem, întrebă duhul în modul plutire pe loc.
-Păi hai după ea. Nu risipesc nimic.
-Dar naiba știe unde ți-a căzut minunată de fiolă.
-Nu minunata, mi-a căzut chiar fiola FLASH EFFECT.
-Păi sigur că un FLASH s-a dus. Pot să îți propun să folosim modulul lanternă, dar nu garantez găsirea ei. Practic nici nu știu cum arată.

Zis și făcut, duhul se aprinde precum o lanternă și survolează în cercuri zona. După turul 235 Vlad țipă:

-Uite acolo, lângă cuibul de cuci. Te rog să încetinești.
Duhul execută cu o față morocănoasă.
-O nu! Se văicării Vlad.
-Nu o să întreb ce s-a întâmplat pentru că știu sigur că îmi vei zice.
-Fiola s-a fisurat. Nu mai pot să o păstrez așa. Ar fi păcat să se risipească așa elixir.
-Șefu, dacă tot nu dorești să se risipească, pot să o folosesc eu, zise duhul mai în glumă, mai în serios.
-Și crezi că te va ajuta pe tine?! Zise ironic Vlad. Ție îți trebuie un sculptor bun, un cofetar ce știe să modeleze marțipan. Nu fiole LA CABINE.
-Auzi Vlade, oricum fiola este pierdută pentru tine. Lasă-mă pe mine să o încerc. Cine știe, poate chiar are rezultate și te duci cu un discurs nou la Casa Regală.
-Bine, fie. Dat eu unde stau cât timp te dai tu cu fiolă?
-Uite ici șa. Te fac un pui mic de cuc și te pun în cuib.
-Duhule, nu uita că trebuie să fi curat pe mâini, să aplici suav lichidul pe chip și să îl întinzi cu mişcări fine, circulare.

Atât a apucat să spună căci duhul îl și transformă într-un cuc mic și pricăjit.
Duhul opri un mic nor călător, îi ceru puțină apă să se spele pe mâini și pe față. Opri următorul norișor uscat și îl folosi pe post de prosop. Acesta se supără pe el pentru că l-a șifonat și un trăsnet i-a dat. Cu părul lui albastru ciufulit de trăsnet duhul aplică fiola LA CABINE FLASH EFFECT. Efectul pe chipul lui se văzu imediat. Fața i se întinse și părea un bărbat bine, numai că era de culoare albastră. Tensiunea la nivelul pielii scăzu, ceea ce îi produse duhului un zâmbet din toată inima. Acum era și bine dispus.

-Mulțumesc pentru ocazie Vlad, promit să fac călătoria plăcută.
-Hai să o văd și pe asta, mormăi Vlad, nu prea încântat de risipă fiolei FLASH EFFECT.


Dintr-o dată nori se risipiră și un fel de pârtie li se făcu până hăt, departe. Porniți de drumul pârtiei dintre nori au ajuns în Spania după 3 respirări ale lui Vlad. Însă duhul nu opri și el la ușă, ci la cel mai mare geam pe care îl găsi la Palatul Regal din Madrid.

Duhul scoate dintr-o dată cel mai sonor „Ding dong” pe care îl știe. Spre surpriza lor un majordom îmbrăcat precum un pinguin veni la geam și dojeni.


-Vă rog pe ușa principală, ca toți invitații de altfel.
-Sigur, ne scuzați, spuse Vlad stânjenit.


Odată ajunși la ușa principală, atât Vlad, cât și duhul arătau ca două personalități din înalta clasă.

-Fără bagaj domnii?
-Păi… fără. Singurul lucru pe care îl am este această fiolă La Cabine Collagen.
-A, dumneavoastră sunteți invitatul special, spuse majordomul, luminându-se la față.
-Poftiți. Tocmai am fost anunțat de disponibilitatea apartamentului dumneavoastră. Știu că acele camere sunt destul de mari, dar nu știu ce relație aveți cu domnul vinețiu. Doriți camere separate sau îl primiți în apartamentul dumneavoastră?
-Domnul vinețiu merge cu mine. Prea ne-am obișnuit unul cu celălalt.
-Sigur, cum dorește domnia voastră. Camerista vă va arăta drumul și vă va explica cele necesare în apartament. Să vă așteptăm la cina târzie, sau domnii sunt prea obosiți de drum?

Puţin stânjenit de invitația la cină, Vlad refuză cu voce șoptită.

-Drumul a fost mai atipic. Nu știu cum să vă explic.
-Nu este nevoie domnul meu, pandemia a transformat normalul în atipic. Pe mâine atunci.

Conduși de cameristă cei doi musafiri mergeau mai mult tiptil. Obiectele acelea de un roșu impunător erau peste tot. Covoare, taburete, draperii, traverse. Încăperile spațioase din castel îl făceau invidios. Dorea foarte mult să ajungă în apartamentul lui și să se culce.

-Duhule, orice ar fi, te rog să nu mă deranjezi. Am mare nevoie de un somn.
-Bine Vlad. Văd eu ce fac pe aici.
-Te culci și tu, ce mama naibii. Vrei să leg lampa de picior?
-Sigur Vlad, oi fi cățelușul tău.
-Hai pune-mă la încercare.

Sporovăiala le-a fost întreruptă de către cameristă. Le-a deschis ușa apoi le-a mai dat câteva indicații despre obiectele aflate în camere. Vlad a mulțumit, apoi a căutat prin apartament o foară sau o ață ceva mai rezistentă, a legat lampa de picior și s-a trântit în pat.

Orele treceau și Vlad dormea dus. Duhul începea să se plictisească. 2, 3, 5 ore.

-Cât mai doarme vampirul ăsta? Tot repeta duhul, pierzându-și răbdarea. Apoi și-a propus să folosească puterea norișorului albastru. A profitat de faptul că este mic și poate intra cam peste tot. Așa că l-a pus să îl ridice pe Principe sus, apoi l-a mărit cât o saltea, măcar să stea confortabil cât s-o plimba el prin castel.

Și uite așa a luat la pas sălie vestite. Sala armelor, unde a fost impresionat de armurile cailor. Sala coloanelor, unde candelabrele păreau să îi pice în cap, Sala Gasparini, unde barocul târziu era bogat în elemente de decorative. În sala tronului duhul s-a simțit pierdut. Mai bine zis prea mic în comparaţie cu acel roșu opulent și auriul regal.

În toată această admirație era cât pe ce să îl scape pe principe din mână. Practic el îl plimba pe Vlad ca pe un balon, numai trăgând de un fir de norișor. Cu chiu, cu vai a reușit să se adune duhul și să plece din impresionanta Sală a Tronului. Întoarcerea în apartamentul Principelui era anevoioasă, căci nu mai știa pe unde să o ia. Într-un final ajunge și îl „parchează” destul de neglijent înapoi în pat și el intră lampă.

Zori zilei îl trezește pe Vlad. Observă legătura de la picior și pare încântat. Dezleagă sfoara și își vede de ale lui, bucuros de timpul petrecut cu el însuși. Curând este deranjat de un ciocănit. Este anunțat că este așteptat la micul dejun, împreună reprezentanții LA CABINE. Și de această dată refuză.

Cum să le spună gazdelor că el consumă sânge. Bine că este de gâscă și nu de om. Dar tot sânge este. Acceptă să se vadă cu reprezentanții LA CABINE după micul dejun. În acest fel are timp de o gustărică.

Deschide geamul și dus este. 30 de minute i-a luat să găsească colonia specială de lilieci. După o mică conversație cu bătrânul coloniei ia o gustare împreună cu acesta, apoi revine la Palatul Regal din Madrid. Chiar la fix aș spune. Tocmai era ciocănit în ușa apartamentului de către reprezentantul LA CABINE.

-Domnule Țepeș, îmi faceți plăcerea de a testa produsele noastre?
-Sigur, acesta este și motivul vizitei mele.
-Excelent, vă rog să mă urmați în SALA ALABARDEROS. Acolo am expus produsele LA CABIN. Abia așteptăm să ne povestiți experiența dumneavoastră cu produsele noastre. Și bineînțeles despre doamna Cosânzeana Țepeș.

Vlad asculta tăcut. Mai că nu avea nimic de spus. Însă, nu avea de gând să plece din apartament fără duhul enervant. Motiv pentru care dădu repede cu piciorul în lampă.
Vă rog să mă scuzați 5 minute. Însoțitorul meu încă nu este schimbat. Venim în dată. Cu aceste cuvinte ușa apartamentului se închise. Duhul se trezi cu clopoței în cap. Nu spuse nimic, căci presupuse că Vlad aflase de plimbarea nocturnă. Spre bucuria lui, nu era așa. Dorea numai să iasă odată.


Imediat au pornit către sala indicată. Reflectoare, muzică ambientală, mici aperitive servite de picoli. Nimic comestibil pentru Principe.

În curând îi veni rândul să vorbească.

-Cosânzeana a fost femeia ce m-a uimit toată viața. Mereu îngrijită. Mereu atentă cu cei din jur. Mereu a folosit produse recomandate de specialiști precum cei de la Farmacia la Preţ Mic. Pe scrinul ei mai erau produse pe bază de Acid Hialuronic, Botox pentru ten, Colagen sau Vitamina C. Însă, în ultima vreme adora fiolele FLASH EFFECT. Nu știu să vă spun dacă le folosea zilnic. Am aflat ulterior din articolul ei cum că aceste fiole pot fi folosite și zilnic pentru un efect de durată.


Nu îmi este rușine să spun că le-am folosit și eu. Și chiar și însoțitorul meu. Ambii am fost încântaţi de rezultate.

După o mică pauză, o duzină de picoli au apărut în sală și au început să împartă farfuriuțe cu câte o fiolă. Cea pe care o primise Principele și duhul avea o altă culoare.

-Pe aceasta nu o recunosc din cele descrise de către Cosânzeana mea, zice Vlad.
-Pentru că acestea sunt fiolele pentru bărbați. Acesta este motivul pentru care sunteți aici. Să testați produsul pentru bărbați, iar dacă vă place, dorim să vă facem în țara dumneavoastră ambasadorul fiolelor LA CABINE pentru bărbați.

Acesta este momentul când toți cei din sală și-au curățat mâinile și au aplicat fiola primită în farfurioară. Vlad, plăcut impresionat de noua fiolă primită și folosită de față cu toți invitații, era încercat de noi sentimente. Ușor se apropie de duh și îi spune acestuia:

-Îmi doresc să simți și tu puțin din bucuria mea de acum. Aș vrea să fi liber și să cunoști și tu compania unei femei.


În acea clipă mici sclipiri apărură în cameră. Duhul prinse stabilitate în picioare și culoarea i se estompă până la un măsliniu frumos și o pereche de ochi verzi, pătrunzători.

Nu știu câți dintre cei prezenți băgară de seamă, dar Vlad era uimit.

-Uite Cosânzeano ce a ieșit din gura mea. Se pare că pot să fac și fapte bune.

-Stimabile domn, spuse reprezentantul LA CABINE, cum vi se par fiolele pentru bărbați?
-Foarte bune, mulțumesc pentru invitație, însă acum vă rog să mă scuzați. Am ceva treburi urgenţe de făcut. Dacă timpul îmi permite și dumneavoastră doriși să revin, o voi face cu mare plăcere. Însă acum sunt așteptat în colonia de lilieci “Myotis crypticus”.
-Sigur stimabile, apreciem implicarea în protecţia mediului. Vă las datele noastre de contact.
-Mulțumesc, trebuie să plec numaidecât.


Vlad îl trage de duh după el iar când ușa masivă a palatului se închise în spatele lor îl întrebă:

-Și ce vei face acum?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: