Îmi plac atât de mult activitățile creative, tematice sau de joacă ghidată încât nu mai știu dacă merg la evenimente de prezentare a lor pentru mine sau pentru copiii mei.
Salutare drag cititor, astăzi îți vorbesc despre un nou loc tematic ce și-a făcut publică inaugurarea. Este vorba de Ludoteca #FamilyHUB powered by PlaYouth & Lidl.
Numele Subtitlurilor
Nu știu sigur dacă promovarea de pe Facebook, căci da, acolo am văzut anunțat evenimentul, era setată de la început pe două zile și anume sâmbătă şi duminică.
Evenimentul s-a anunțat cu rezervare de intervale pentru cel mult două ateliere, în acest fel să aibă acces cât mai mulți copii la locație și ateliere.
Noi am făcut înscriere pentru două ateliere, dar din păcate au fost acceptați la unul sâmbătă și anume Chimie Distractivă. Ulterior, în e-mail am primit propunerea dacă am fi interesați să venim duminică pentru cel de-al doilea atelier, Pictură cu nisip colorat.
Inițial am refuzat oferta, pentru că nu sunt genul de om care pleacă pentru o activitate de o oră cu copiii. Da, știu, uneori poate vreau prea mult și nu are legătură cu timpul meu liber. Adică nu caut activități pentru copii pentru a-i ține pe ei ocupați ca eu să fiu liberă, ci aș vrea ca activitățile pentru ei să fie legate în aceeași zonă/locație pentru că nu este prea plăcut să cauți loc de parcare în București și nici prea ușor să ajungi de la o locație la alta în timp util.
Revenind la oferta celor de la Ludoteca #FamilyHUB powered by PlaYouth & Lidl ne-am gândit să o acceptăm numai după ce am văzut o postare a lor pe Facebook cum că ar mai avea locuri la atelierele de duminică Șezătoare Muzicală și Pictură cu nisip colorat.
Pentru noi Pictură cu nisip colorat a fost fix atelierul de sâmbătă la care nu au fost acceptați dar și un atelier în plus, unul la care au mai participat cu vreo 2 ani în urmă când noi am avut atelier de pictură pe forme din ipsos în cadrul evenimentului Picnic în familie din 2022.
Prezentarea exterioară a locației Ludoteca PlaYouth:
Ca adresă exactă este Stefan Greceanu, 7.
Clădirea este una veche, probabil din cărămidă.
Clădirea este lipită de alte clădiri asemenea ei, are gard micuț și se vede în mica curte.
Balonaşe colorate și bannere au fost puse pentru a semnaliza prezența locației.
Locuri de parcare nu sunt, ceea ce nu prea facilitează accesul la locație. Ar funcționa pe principiul las copilul și plec, revin când termină… adică într-o oră …
Dacă părinții chiar ar dori să participe și ei la 1-2 jocuri ce sunt puse la dispoziție de către Ludotecă, atunci parcarea chiar ar fi problematică.
Clădirea – interiorul
Locația Ludotecii începe cu o scară exterioară care duce către o scară interioară, ambele micuțe, de o persoană. Doi adulți clar nu pot trece unul pe lângă celălalt. Scara a fost însă decorată drăguț, cu flori în ghivece, baloane și câteva hoteluri de insecte, acestea din urmă au atras atenția copiilor mei.
Mergând pe scări în sus am ajuns la etajul 1, care este singurul spațiu accesibil din acea intrare zic eu. Clădirea fiind cu etaj, presupun că are utilizare și a zonei de parter, dar probabil din altă intrare, altfel nu văd rostul unei clădiri cu utilizarea numai a etajului…
Spațiul concret al Ludotecii începe cu un hol unde vizitatorii se descalță după caz și își lasă hainele în cuier, apoi trec în zona de Recepție.
Această recepție este formată dintr-un birou iar la peretele din fața biroului este locul unde au fost puse la dispoziția vizitatorilor ceai, cafea, apă, sucuri, mere și două tipuri de gustări, gustări pe care nu le consider potrivite pentru copii.
Ai mei au gustat dar nu le-au plăcut. Am văzut alți copii care au luat din aceste gustări, dar nu am văzut să și mănânce din ele.
Legat de sucuri, deși au avut sortiment cu aloe, faptul că au avut produs cu zero zahăr, dar înlocuit cu 3 tipuri de E-uri, nu consider o alegere bună. Copiii mei s-au dus țintă la acel suc cu aloe, necitind toată eticheta, ulterior fiindu-mi greu să le spun că în realitate acel produs nu este bun, ei știind că eu mai cumpăr suc cu aloe.
Tot pe hol, dar pe partea stângă se găsește toaleta locației.
Recepția este un spațiu tranzitoriu către camerele tematice. În stânga a fost aranjată sala pentru atelierul de Pictură cu nisip colorat. În dreapta Recepției este sala comună aș zice eu, locul unde în dulapuri sunt expuse difeite tipuri de jocuri iar pe jos au fost puse covorașe tematice și câteva jocuri de socializare.
Am încercat și noi câteva, dar zona rafturilor cu jucării în cutii prezenta mai mare interes. Denis totuși s-a jucat cu un alt băiețel un joc cu jetoane. Eu cu Alin ne-am jucat Jinga cu niște piese mari. Cel mai mult l-a încântat pe Alin momentele când turnul cădea. Ba mai mult, se grăbea să aranjeze turnul pentru a cădea de mai multe ori piesele. Ce bucurie pe el 😛
Şi soţul a răsfoit cărţile din rafturi, oprindu-se la un joc cu numere pare şi impare.
În linie dreaptă cu recepţia şi camera comună se află şi cealaltă sală pregătită pentru atelierul tematic de chimie.
Când a început atelierul de chimie, eu şi soţul am plecat și am anunțat copiii că vin să îi iau la terminarea atelierului, ceea ce am și făcut.
Ca de fiecare dată, când le place ceva, spun că am venit prea devreme să îi iau. Și de această dată tot așa au spus.
Atelierele de sambata
Duminică am revenit la cele două ateliere, de Șezătoare Muzicală și Pictură cu nisip colorat. Pentru că am auzit de sâmbătă de la alți părinți cum că atelierul cu nisip se poate termina mai devreme, am anunțat atât copiii cât și la recepție că revin după ei în aproximativ o oră și 30 de minute. Fata de la recepție a ținut să îmi precizeze că nu sunt răspunzători de copii dacă se întâmplă ceva, dar că o să îi găsesc în zona spațiului comun.
Acum dacă stau să mă gândesc, nu sună drăguț cele spuse, mai ales că locul este destinat copiilor iar ei ar trebui să aibă grijă de ei cât sunt acolo.
Deși atelierele sunt anunțate pe o durată de o oră, eu am anunțat că vin mult mai devreme de cât ar ține 2 ateliere. Faptul că personalul nu poate umple timpul atelierului până la durata de o oră nu este vina mea. Aici mă refer la atelierul cu nisip, nu la cel de muzică, unde doamna ar ţine ateliere cu orele, ştiu sigur.
Personal, eu aș pune un supraveghetor care să se ocupe de copiii care ies de la ateliere până sosesc părinții. Pentru că spațiul este mult mai mic decât ar trebui să fie un loc destinat activităților pentru copii mici ce sunt aduși de însoțitori, acest personal supraveghetor ar trebui să existe, să predea fiecare copil părintelui.
La momentul plecării noastre era momentul sosirii altor părinți, dar și revenirea celor asemenea nouă. Deci scările erau precum un furnicar, zona recepției prea mică, iar copiii nu se dădeau plecați de acolo.
Per total locația este interesantă și de folosit dar, aveți grijă la parcare, la timpul când reveniți după copil și la aglomerația de pe scări și zona holul cu încălțămintea și cuierul.