Educaţia este foarte importantă. La fel ca aerul şi apa.
Momentul când părinţii şi copiii fac front comun întru binele educaţiei, este magie. Asta vrem să facem şi noi, părinţi de copii de clasa a V-a. Am început prin a căuta alţi părinţi ca noi şi am decis să mutăm „Şcoala Altfel, sau fără telefoane” la munte. Mai precis în Poiana Braşov.
Ca locaţie de cazare am ales Hotel Royal Poiana Braşov. Când am sunat pentru rezervare, am întrebat dacă la hotel ni se oferă facilitai pentru copii şi am ţinut cont de ele. Dar nu am uitat nici de noi, părinţii, ce merităm şi noi momente unice.
Notând într-o agendă cele mai importante 3 activităţi pentru fiecare familie, am încercat să facem un program comun, plăcut pentru toţi participanţii. Am avut cele mai minunate 4 zile din viaţa noastră. Nu vă rog să mă credeţi pe cuvânt, ci vă invit să citiţi în rândurile următoare cum am îmbinat noi activităţile educative cu familia şi familiile părtaşe la poveste.
Ne-am cazat într-o zi de luni dimineaţă. Am ales 8 camere duble matrimoniale şi o cameră twin, pentru un total de 40 de persoane. Am fost anunţaţi care sunt facilităţile de relaxare pentru adulţi. Tuturor li s-au părut interesante sauna, barul, biliardul şi fotbalul de masă.
Nimeni însă nu jucase darts electronic. Pentru copii, locul de joacă din curtea interioară părea foarte interesant. Pentru zilele ploioase, aveau la dispoziţie o sală goală, numai bună pentru organizat activităţi de interior. Am şi fost întrebaţi dacă vrem să avem un curs de „Prim ajutor” prezentat de pompierii de la SMURD. Am acceptat toţi cu mare bucurie.
La micul-dejun întârziat, am stabilit programul pentru ziua sosirii. Activităţile se împărţeau în două categorii: făcute cu copiii sau făcute când dorm copiii. Fiind o zi foarte frumoasă, am decis să profităm de entuziasmul copiilor şi să ne aventurăm pe munte. Am avut două obiective principale: cum să citească corect pancardele informative
şi tehnici de supravieţuirea pe munte.
Mereu grupul de copii a fost încadrat de părinţi şi au avut o oarecare libertate de explorare.
La ora prânzului, ne-am adunat cu toţii pe terasa de lângă locul de joacă şi am făcut un fel de picnic, unind mesele şi gustând din mâncăruri pe care nu le mai mâncasem până atunci. Am ţinut cont de ora de somn a copiilor şi nu am vrut să le stricăm programul. Părinţii care nu au mers în camere cu cei mici s-au adunat la o masă de biliard. Nu am mai râs de mult aşa.
Nu ştim când au trecut două ore şi s-au trezit copiii. Am continuat ziua cu plimbări prin Poiana Braşov, am cules flori de câmp şi unii am făcut poze cu o şinşila. La cină, am decis să fim în familie, să avem fiecare parte de intimitate. Am ales un film de copii şi l-am urmărit cu toţii în lounge. După terminare, ne-am retras cu toţii în camere. După ce au adormit cei mici, 2 sau 3 părinţi au fugit la saună.
Următoarele zile, au fost la fel de pline. Dimineţile cu activităţi afară, precum plantat puieţi sub supravegherea personalului hotelier, plimbări cu bicicletele închiriate de la recepţie, sau tir cu arcul, oferit de un club local. În ziua când a plouat, hotelul ne-a programat cursul de „Prim ajutor”, ce a fost foarte interactiv pentru copii, mai ales că vedeau pentru prima dată un manechin medical, pe care se exersau şi metodele de resuscitate sau Metoda heimlich. Ziua a continuat cu realizarea oraşului ideal, văzut de către copii, utilizând tot ce găsesc în încăpere.
În ultima seară, am avut parte de o petrecere la bar, unde copiii au putut să stea mai mult decât le era ora de somn în mod normal. A urmat un foc de tabără, ce a fost filmat de câţiva părinţi şi transmis pe internet prin intermediul internetului wireless, oferit de către hotel. Seara s-a încheiat cu concursul pentru mămici, „Diva Digitală”, pe care de altfel l-am şi câştigat.
Plecarea ni s-a părut grea. Elegant mobilat și dotat, Hotelul Royal a fost o decizie bună în demersul nostru, al părinţilor, de a face activităţi educative departe de casă şi de telefoanele mobile ale copiilor. Pentru mai multe detalii despre şederea noastră, vă rugăm să lăsaţi întrebările dumneavoastră în comentarii la acest text.
Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2017
[…] Părinții și copiii iubesc muntele […]