Aș vrea să fiu un student cu experiența work and travel

     Am 31 de ani. Când naiba s-au făcut 31? Parcă ieri am terminat facultatea şi nu ştiam încotro să o iau.

     Da, am făcut o facultate fără perspective, iar oportunităţile oferite… le-am refuzat din cauza boului (a se înţelege fortul soţ 🙁 ).

Am fost greu încercată de tuamne-tuamne. Nici nu am terminat bine facultatea că am devenit singurul adult din familie capabil să se ocupe de înmormântarea tatei. Odată cu aceasta… s-au dus şi gândurile mele legate de Master. Am început să mă afund muuult prea tare în treburile gospodăreşti, în probleme juridice şi grija mamei, persoană cu grad de handicap. Apoi divorţul, calmarea spiritelor în familie, precum că nu sunt oaia neagră şi toate cele.

Nu pot să cred că au trecut aproape 10 ani de atunci. De când eram un pui de om cu o diplomă de licenţă în mână, dornic să pună în aplicare cele „învăţate” în facultate. Au urmat multe porţi închise, experienţa cerută mai mare decât anii de facultate, sau tehnologie pe care nu ai apucat să faci nici măcar practică… Cu alte cuvinte, nu am putut decât să mă reprofilez, la nici 2 luni de la terminarea cursurilor.

Dacă nu eram atât de ancorată în cele casnice, probabil scoteam şi eu capul în lume. Şi nu mă refer la vizitarea altor oraşe din ţară, ci la o lume total diferită de a noastră. O lume impregnată cu zeci de culturi diferite, unde portul vestimentar şi mixurile culinare sunt fuzionate atât de practic şi de convenabil.

Eheee… era o vorbă: „Dacă aş fi avut atunci mintea de acum”… vai câte aş face. Cu siguranţă aş fi încercat şi un program din cele destinate special studenţilor. Cine ştie, poate chiar aş fi găsit un loc de muncă potrivit cu pregătirea mea din facultate 😛 .

Work_and_Travel_Vacante_Speciale_05     Un astfel de program special pentru studenţi este oferit de CND Vacanțe Speciale, de mai bine de 8 ani. Programul work and travel, include pe lângă o destinaţie specială şi posibilitatea de a lega prietenii cu alţi tineri din toate colţurile lumii, veniţi şi ei prin vacanţe speciale pentru studenţi.

     Ca toate poveştile frumoase să fie frumoase până la capăt, sunt şi câteva condiţii de îndeplinit. Să fi student la zi la o facultate de stat sau particulară acreditată în program, să cunoşti limba engleză măcar la nivel conversaţional şi să vrei să îţi continui studiile după terminarea acestui job work and travel.

Partea de consiliere şi pregătire dosar, îţi este oferită de cei de la WORK AND TRAVEL VACANŢE SPECIALE. Mai exact, îţi oferă cursuri gratuite de limbă engleză, pentru perfecţionarea cunoştinţelor tale, Organizează interviul cu angajatorul, programează interviul pentru viză, îţi procură biletele de avion.

     Până aici, este partea tehnică. Partea în care arăţi că meriţi să faci parte din acest program de schimb cultural internațional al Departamentului de Stat al SUA. Mai departe, ţine de tine.

     Indiferent că eşti genul care îşi caută singur de muncă şi anunţă la CND Vacanțe Speciale viitorul angajator din State, sau că îţi alegi din listele prezentate la interviu, contează foarte mult ceea ce faci acolo, departe de casă.

Copile, chiar dacă ai plecat să munceşti, nu uita să călătoreşti. Lasă muzeele şi casele memoriale, clădirile instituţiilor publice sau fabricile renumite. Tu caută interes acolo unde vârsta îţi cere interes. Foloseşti aplicaţii pe telefon, caută-i pe cei care le fac. Asculţi muzică latino sau îţi plac dansurile de stradă? Mergi în cartiere mărginaşe şi află-le povestea. Îţi place mâncare de la Mc, KFC sau alt producător de fast food? Angajează-te şi vezi dacă franciza de la noi din ţară are aceeaşi calitate ca cea de la mama ei.

     Copile, munceşte cu seriozitate şi simţ de răspundere. Deşi pot apărea momente când îţi va fi greu, ţine minte că nu eşti singur. Ai parte de consiliere din partea CND Vacanțe Speciale, dar poţi oricând să iei legătura cu familia ta. Însă, îţi spun sigur că noii prieteni, indiferent că sunt americani sau de altă naţionalitate, îţi vor umple timpul şi sufletul.

Copile, umblă, distrează-te, informează-te, educă-te cum vrei tu să fi în cea mai bună formă a ta. Programul work and travel în America a fost creat pentru tine, deci eşti special. Rămâi la fel de special şi când te întorci acasă şi continuă studiile începute. Tu eşti parte din viitorul ţări. Tu eşti cel care a văzut cum este la alţii, dacă lor le-a mers bine şi dacă poţi să implementezi şi la noi aceeaşi metodă.vacante speciale

Ah ce aş mai vrea să fiu studentă… dar am deja 31 de ani 🙁

Acest text a fost scris pentru SuperBlog 2017.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Aș vrea să fiu un student cu experiența work and travel […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!