Caut saltea de 2 şi 2* ½ ocazional( mai mereu…)

Cautare saltea
pixabay.com

   Da, aţi înţeles bine, caut o saltea şi vreau să fie cu de toate ca o shaorma a saltelelor 😀

– Mărime medie (1.60/2m dacă nu aţi priceput )
– Grosime între 25 şi 32cm (să nu mă tragă curentul pe la şale 😛 )
– Suficient de rigidă să nu simt când cineva se ridică din pat sau se foieşte în somn
– Să nu fie îmbrăcată într-un material gros care să accentueze transpiraţia
– Să nu cântărească prea mult şi să poată fi manevrată de un singur om – aka eu când mă apucă bâzdâci şi încep să mut mobila prin casă
– Să fie musai ortopedică şi cu două feţe sau pentru două anotimpuri
– Să fie antibacteriană şi… Tuamne-ajuta că nu mă mai opresc şi în caz de găsesc fac şi infarct din cauză de preţ astronomic.

     Cu toate acestea, cererile mele sunt explicabile.

  • Doresc un produs durabil. Măcar vreo 10 ani până nu mai dorm cei 2*1/2 cu noi în pat.
  • Mai vreau să fie atât de solidă salteaua încât să nu simtă picii când se ridică tati din pat la ora 6 să plece la muncă sau mami la prânz după ce îi adoarme.
  • Vreau ca în serile toride de vară să nu găsesc Lacurile Sărate sub saltea sau sculpturi în ghiaţă iarna. Pe partea de microbi cred că am devenit puţin obsedată şi tare îmi este că voi căuta mult şi bine acea saltea antibacteriană şi cu funcţie de autocurăţare (pentru momentele de enterocolită sau vomă).
  • Însă cel mai tare mă deranjează faptul că nu se găsesc produse adaptate persoanelor cu probleme de coloană. De la “banale” scolioze, la dublă sau triplă “strâmbătură” de coloană. Nu mai spunem de cazurile cu înclinaţie gravă a vertebrelor.

    Salteaua prinde viață

    Şi cum Doamne iartă-mă să dorm odihnitor când salteaua de sub mine prinde viaţă şi îşi scoate cocoloaşele şi arcurile la suprafaţă ca veritabile vergeturi şi varice?! Poţi să pui şi mama lu lenjerie egipteană cu 1000 de fire împletite doi pe faţă 3 pe dos căci alt efect nu obţii.

Aveam alta conceptie despre somn odihnitor

 

     Şi ce bine era Doamne acum vreo 10 ani când am luat această saltea. Îţi mulţumea al meu spate în rugăciuni repetate de îmi fluturau urechile BIS-urile fără număr. Dar Doamne, şti tu oare că atunci aveam altă concepţie despre somn odihnitor? O pijama colorată, muzica lui George Michael în surdină, mulţumirea că a mai trecut un examen sau o sesiune şi o pungă de seminţe ronţăite în pat îmi făceau seară plăcută. Puneam capul pe pernă şi dusă eram. Moş Ene mă aştepta la Porţile Visurilor şi mă acompania pe aleile pufoase până îmi găseam un vis plăcut.

                                                    Un studiu de piață și o investiție

Acum (adică ultimii 3 ani) salteaua noastră cere ITP şi Ful Casco sau un Remat onorabil. Indiferent de calea aleasă de ea – aka salteaua… bugetul nostru va suferii iremediabil o liposucţie mai mult decât vizibilă. Înghit în sec, îmi beau ceaiul de sunătoare şi îmi anunţ familia că am de făcut un studiu de piaţă şi o posibilă investiţie în sănătate, comoditate şi odihnă. Soţul îmi aruncă privirea aceea de “numai tu ai înţeles ce ai vrut să spui” aşa că îi răspund scurt: cumpăr saltea!
Obţin o serie de zâmbete şi pe chipul copiilor parcă văd o nouă trambulină. Poate ar fi cazul să tai bilete, cine ştie?!

                                                            Se pot proba acasa saltelele?!

Îmi înfloreşte în minte ideea de perioadă de testare a saltelei. Caut pe Google şi încep să fac pe mânerul în imensitatea informaţiilor aflate. 100 de zile perioada de testare la saltea Amber

O frază îmi atrage atenţia:

Dormi, tolănește-te, fă dragoste, dansează pe ea sau sări.

Încep să sondez mai bine site-ul pe care am găsit-o.
Merg imediat la condiţiile de returnare în cazul în care consider că nu mi se potriveşte produsul. Iar dau peste ceva drăguţ:

RECUPEREZI ÎNTREAGA SUMĂ, NU PRIMEȘTI VOUCHERE SAU REDUCERI PENTRU ALTE PRODUSE.

Încep să caut ce anume are această saltea în plus faţă de celelalte saltele. În prima fază dau de cerinţele mele enumerate mai sus. Aha, deci nu am avut cereri absurde carevasăzică 😛 .

saltea Amber-calitati
Apoi dau de chihlimbar care este “la pièce de résistance”.

Totul începe să sune preţios de bine. Încep să caut de ce anume se găseşte chihlimbar într-o saltea şi dau de următoarea explicaţie: “Am căutat îndelung o modalitate prin care să îmbinăm componente naturale în salteaua noastră și, astfel, am descoperit chihlimbarul. Această piatră semiprețioasă calmează și susține funcțiile organismului și senzația generală de echilibru. Astfel a fost obținută prima saltea din lume cu chihlimbar adăugat și am ales să-i purtăm numele.”

 

     Caut să văd dacă sunt atestări sau premii pentru acest produs. Încep să mă gândesc dacă nu sunt cumva o posibilă clientă exagerat de riguroasă dar între timp găsesc aceste certificate.

saltea Amber -atestari
Acum sunt mult prea prinsă în această poveste aşa că încerc să înţeleg produsul. O iau ca pe o lecţie nouă ce trebuie învăţată logic. Încep să mă uit la pozele explicite ale saltelei şi său să mă minunez.

colt saltea
1.AMBERFOAM ÎN HUSĂ PENTRU SALTEA
Spuma Amberfoam® brevetată de noi, îmbogățită cu chihlimbar, acoperă întreaga saltea și preia tensiunea din corp, are efect calmant și elimină durerile din ceafă, articulații și mușchi. Atingerea directă a chihlimbarului de corp asigură un somn mai liniștit, mai profund și odihnitor.
2.SPUMĂ HR (HIGH RESILIENCE) CU 7 ZONE DE CONFORT
Știai că în corpurile noastre sunt 7 zone de greutate care exercită tensiune asupra saltelei? De aceea, am proiectat spuma HR exact cu 7 zone de confort. Astfel, sarcina este repartizată în mod egal, iar corpul se odihnește în mod eficient.
3.SISTEMUL MULTI POCKET SPRING
Peste 500 de buc/mp de arcuri individuale învelite (în material textil nețesut) îți vor susține corpul în timp ce dormi. Neînțelese de multe persoane, aceste arcuri sunt obligatorii pentru fiecare model avansat de saltele, garantând saltelei ventilație, aerisire și răcoare. Scârțâit? Îți garantăm că nu vei auzi nimic.
4.SPUMĂ CU MEMORIE DE DENSITATE RIDICATĂ
Spuma cu memorie reacționează la căldura corpului, preluând curbele anatomice, creând senzația de plutire.

     De la colţul saltelei mă duc mai în detaliu la interior-exterior.

saltea Amber interior-exterior

     Ideea de sistem ortopedic mă topeşte de dorinţa de a avea (a poseda aşi spune 😀 ) această saltea. Şi partea cu sistemul anti înfăşurare lenjerie pare interesant. Nu ştiu cum percepeţi voi foiala în pat, dar eu o simt ca 3 furculiţe în castronul cu spaghete 😀 .

Mult timp am avut o dispută în contradictoriu cu marea masă a persoanelor ce au coloană în limitele normalului. Numai o excepţie de la regulă vrea ceva “Mare şi tare” (ca să pot cita o cunoştinţă ce a spus aceste cuvinte în cu totul alt context 😛 ). Mă încântă ideea de a face o scară de la moliciune la fermitatea produsului, deşi eu rămân ferm pe poziţia mea cu saltea tare pentru relaxarea coloanei mele.

grad de fermitate saltea Amber

     Acum dacă stau să mă uit la timpul alocat acestei cercetări şi aprofundării produsului numit AMBER pot să mă consider mulţumită. Am văzut cum arată un produs cu toate cerinţele mele (care nu au fost aşa de exagerate), başca mai avea o serie în plus de care nu eram conştientă că am nevoie. Nu ştiu dacă o să reuşim să luăm una de acest fel dar ştiu sigur că are un defect:

NU ESTE EXTENSIBILĂ CU MINIM 90 DE CM 😀

Vă las mai jos o imagine cu cei 2*1/2 ce dorm în acest moment când eu scriu acest articol.

Vechea saltea inca mai rezista

P.S. Pentru mine acum un somn liniștit înseamnă să pot convinge copiii sa doarmă la ei în pătuț, soțul să nu sforăie iar țănțarii să fie sătui, să nu mai bâzâie toată noaptea pentru că sunt indeciși dacă să pape de la pulpiță sau de la fesă…

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

6 thoughts on “Caut saltea de 2 şi 2* ½ ocazional( mai mereu…)

    1. Eu sunt certata cu sunetele noaptea. Ploile m-au terminat plus trezirea lui Alin de azi-noapte din jumătate în jumătate de ora. Trezirea oficiala este în jur de 6 și 10 dimineața zilnic 😧

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

#DPT15-Cum să scriem texte care să genereze engagement

joi aug. 2 , 2018
     21 iulie a fost o nouă zi de “şcoală de texte”. ParentingPr a organizat ediţia cu numărul 15 a #DTP (Digital Parents Talks) la OK Center (Locul unde m-am reîntâlnit cu umbrela mea uitată 😀 la ultimul curs, şi anume #DPT14.) Evenimentul a avut două „reprize” (panel-uri) de […]
curs scriere texte cu enganement
%d blogeri au apreciat: