Am copii mult prea activi şi curioşi faţă de ce mă aşteptam eu. Mereu îmi depăşesc aşteptările şi mă simt depăşită de situaţie, chiar panicată că nu găsesc un nou joc sau activitate care să le menţină interesul pentru mai mult de 5 minute.
Aveţi idee câte 5 minute sunt între somnurile copiilor?! Eu nu îndrăznesc să număr pentru că rămân destul de multe chiar ţinând cont de mese, schimbat hăinuţe, mers la creşă (uneori), certatul cu oliţa şi certurile între ei.
Dar cel mai mult mă lupt cu masa. Nu obiectul acela ce încă se mai ţine pe patru picioare în ciuda ţopăielilor şi bâţâielilor copiilor. Masa este acel experiment culinar ce am ajuns să cred că nu mai are legătură de mult cu gustul, sau în cele mai multe cazuri, ci este legat de aspect, farfuria/castronul în care este pusă, tacâmurile cu care se mănâncă, locul la masă, ordine în care se ajunge la masă şi bucata de pâine. Deci ce mai rămâne pentru mâncare? Numai timpul alocat pentru a descoperii ce naiba a vrut să spună autorul (aka eu, bucătăreasa) în această creaţie.
Însă, copiii renunţă bucuroşi la mâncare dacă se aleg cu un bobo. Uneori merge cu bobo mic. Dar uneori vor acel bobo mare-mare şi îţi şi arată ei cu mânuţele lor de numai 3 anişori cât înseamnă pentru ei mare-mare.
Pentru că se apropia ziua lor, mi-am dorit să le fac ceva creativ, diferit de ceea ce au avut până acum. Şi nu mă refer la mâncare. Dacă iniţial mă gândeam la napolitană făcută în casă cu cremă din nuci, miere, cacao, unt şi lapte, acum mă sucisem şi doream ceva relativ micuţ, dar nu mic-mic.
Am stat eu şi m-am sucit vreo două zile, până am primit de la Brander jeleuri. Şi uite aşa, am decis să realizez câteva reproduceri de animale şi insecte din mai multe bobo mici. Am folosit scobitori, caramel şi jeleurile de la Apidava. Sunt mici, noi şi interesante. Pline de aromă şi tare simpatice. Cum naiba să te opreşti la una când guşti?! Logic că a fost o provocare pentru mine în a mă opri din mâncat jeleurile copiilor. Noroc și cum bomboanele cu eucalipt, fără zahăr. Așa am putut să păstrez mai mult epentru copii.
Şi… creativitatea şi partea de lucru manual au ceva probleme cu managementul timpului. Pentru a realiza capodoperele mele dulci, am pierdut aproximativ două ore.
Cu sufletul cât un purice vă spun că am încercat să reproduc o girafă, un ursuleţ, un păianjen, o râmă şi un cub. Bine 😀 acel cub era mai mult un paralelipiped dreptunghic 😛 , cu vreo 3 diagonale deraiate de la traseu, intersectate pe drum cu câteva jeleuri pline de cristale de zahăr.
Am ţinut eu la frigider creaţia mea până la momentul oportun de prezentare către cei mai mari critici de aspect. Nu îmi făceam griji legate de gust, dar îmi stătea nodul în gât când mă gândeam că am făcut nişte hidoşenii şi nici decum nişte animăluţe dulci.
Momentul dezvăluirii creaţiei s-a lăsat cu gura căscată din partea copiilor şi cu dorinţa de disecţie. A animăluţelor de bobo.
În viteza lor de degustare au reuşit să scoată vreo două “au” şi un “hi”, adică s-au înţepat cu scobitorile în gură. Ambiţioşi cum îi ştiu, ţineau cu dinţii de scobitori şi încercau să mănânce pe lângă, nu cumva să dezvăluie faptul că s-au înţepat pentru că s-au grăbit. 😀 😀
Nu vă mai spun că ei erau deja murdari la guriţe când am venit cu bobo-animăluţele care nu erau nici mici, dar create din mai multe bobo mici.
Deşi am “creat” mai multe “chestiuțe” din jeleurile Apidava, fiecare copil a primit numai un exemplar. Ţinem la dantura şi la cantitatea de dulce primită. Deşi este posibil să fi trecut peste cantitatea care o primesc ei “în mod normal”. Una peste alta, am fost bucuroasă de munca mea, de surpriza de pe faţa lor când au văzut că mănâncă o girafă sau un păianjen şi de economia din buget. Ajungem noi şi la cofetărie, dar strângem bani pentru una mai bună 😀
Ce idei frumoase! Am și eu în plan sa cumpăr aceste jeleuri.
Multumesc. Astept parerea ta despre ele.
Simpatice tare bomboanimaluțele voastre. Cred că o să mă joc și eu așa, sigur va zice A. că am înnebunit 😂
Uneori creativiteatea este ruda cu nebunia.
Daaa😂
😛
Ne ploua in gura. Ne ploua in gura. :))
🙂
Va invit la un bobo-animalut? 😀
Super idee…îmi dau seama ce fericire a fost în momentul în care au văzut 😂😂
Putin spus
super idee! continutul bomboanelor e f sanatos pt cei mici! pofta buna!
Multumim
Foarte interesanta abordarea ta, bravo 🙂
Mulțumesc 🤗
Ce drăguțe! Am și eu bomboane cu miere de manuka, le folosesc când mă doare gâtul. Voi, în schimb, ați fost mai ingenioși!
De unde se pot lua acele bomboane? Nu stiam de ele.
Ce idee draguta:)) la mine nu cred ca ar rezista jeleurile atat incat sa facem animalute din ele. Ar disparea in secunda 2:))z trebuie sa le caut si eu prin magazine
Uite o provocare: pot face animale din jeleuri fara sa le mănânc? 😂
Foarte interesante jeleurile. Mai ales pentru copii. Foarte fain și articolul! Mulțumim! 😀
Cu mare placere. Garantez ca vor disoarea jeleurile imediat dupa deschiderea pungii.