implanturi rapide

Turismul stomatologic ia amploare în România prin implanturile dentare rapide

România este țara contrastelor. Este țara unde sate întregi au localnici fără dantură și orașe doldora de oameni ce exagerează cu albirea dinților și cu fațetele dentare.

Salutare,

Astăzi voi scrie despre turismul dentar, turism ce este apreciat în primul rând de românii plecați în străinătate la muncă. Asta și pentru că ramura stomatologică în străinătate este cu mult peste bugetul unui român cinstit, plecat la muncă prin depozite sau în agricultură.

Primrima cunoștință plecată în afară și venită pentru refacerea danturii a fost un unchi îndepărtat, dar care a fost foarte prezent în copilăria mea. Omul plecat de ani buni în Germania, acomodat perfect la viața strictă și milităroasă a spus că medicina dentară nu îl atrage acolo, dar nu are nimic împotriva altor ramuri medicale.

Unchiul meu era om cu capul de umeri, drămuit și foarte informat, chiar dacă lucra în construcții. Dar, tot România a ales pentru refacerea danturii, însă în stilul turismului stomatologic.

Acest turism stomatologic include zboruri, cazări și alte informații utile. Dacă ești un turist nou în țară, la capitolul informații utile afli numărul populației din țară, climă, limbă vorbită, monedă, sistemul metric, informații despre bacșiș, transport, fus orar, electricitate sau telecomunicații.

Dar, baza acestui turism rămâne planul stomatologic de tratament. Plan ce este gândit pe repede înainte, pe tratamente chirurgicale complexe, un număr mai mare de implanturi dentare, reconstrucție osoasă sau diferite procedee stomatologice.

De reținut proximitatea sărbătorilor și a zilelor libere de la stat!!! Asta în ideea că planificarea turismului stomatologic se face în apropierea sărbătorilor de iarnă, pascale sau a concediilor de vară.

În primul rând pentru că partenerii clinicii stomatologice pot fi în concediu sau funcționează cu personal minim, ceea ce înseamnă fie imposibilitatea realizării parteneriatului fie creșterea timpului de finalizare a planului stomatologic.

În al doilea rând pentru că pot exista suprataxe de tip „urgențe”, ceea ce duce la mărirea costului total pentru turismul stomatologic.

Dar cum puteți să ajungeți să faceți turism stomatologic?

În primul rând ar fi bine să aveți sau să faceți un set de radiografii sau analize medicale ce pot fi trimise către o clinică ce are implementat acest tip de colaborare, să cereți o părere și să verificați disponibilitatea clinicii în perioada când dumneavoastră sunteți în țară.

Metoda rapidă depinde de posibilităţile clinicii, experienţa chirurgului şi priorităţile pacientului.

În general implantul dentar se adresează mai ales celor ce lucrează cu publicul, a căror loc de muncă implică o estetică dentară corespunzătoare. Dar, și restul pacienților care au mare nevoie de această procedură, indiferent de stilul locului de muncă. Însă, unii pacienți au nevoie de un implant mai rapid montat, pentru că nu au timpul necesar de a lua pauză sau vacanță de la locul de muncă sau din viața de zi cu zi.

Pentru cei contra cronometru există următoarele variante de implanturi:

1.Sistemul ONE BY ONE sau „Dinte cu dinte” se realizează prin implantarea a 10 sau 12 implanturi într-o singură zi. Metoda reprezintă cea mai optimă şi indicată soluţie de reabilitare a întregii danturi, însă preţul este ridicat.

implant unul cate unul


 2.PROTEZA MOBILĂ PE 2 IMPLANTURI– Solutia oferă posibilitatea de inserare a numai 2 implanturi şi aplicarea protezei provizorii în aceeaşi zi. După integrarea celor 2 implanturi, pacientul revine la clinică pentru înlocuirea protezei tranzitorii şi montajul lucrării cu capse.

3.ALL ON 4 -presuspune inserarea a 4 implanturi lungi, într-un mod divergent şi nu paralel aşa cum se întâmplă în cazul clasic.

all on 4


4.FIX-IT ON 4 oferă posibilitatea de inserare a 4 implanturi şi aplicarea unei proteze tranzitorii în aceeaşi zi. După integrarea celor 4 implanturi, pacientul revine la clinică pentru scoaterea protezei şi cimentarea lucrării definitive.

5.Proteza mobilă (cu capse) pe 4 implanturi

6.FIX-IT ON 6– sistem de reabilitare a întregii arcade pe 6 implanturi. Permite inserarea a 6 implanturi pe o arcadă şi aplicarea unei proteze tranzitorii într-o singură zi. După integrarea celor 6 implanturi, pacientul revine la clinică pentru scoaterea protezei tranzitorii şi cimentarea lucrării definitive.


În acesta articol voi detalia metoda Implant dentar rapid. Mai precis este vorba despre metoda prin care în numai 7 minute se inserează un implant.

Această metodă se mai numește implant cu încărcare imediată, pentru că este o soluţie comprimată într-o singură ședință. Metoda se adresează persoanelor ce se află în limită de timp, sunt prezențe publice, au problema dentară poziționată frontal, au lipsă unul sau mai mulți dinți.

De ce să alegi un implant rapid?

Păi din aceste motive:

*Pleci cu dintele sau dinţii noi în câteva zeci de minute
*Creştere instantanee a factorului psihologic, a încrederii în sine, deoarece dantura ta va fi completă, estetica şi sănătoasă
*Restabilire imediată a funcţiei de masticaţie
*Restabilire imediată a funcţiei de pronunţie
*Invazivitate redusă; se foloseşte o singură intervenţie şi o singură anestezie pentru extracţii, chiuretaje, inserări de implanturi şi/sau adiţii de os
*Costuri reduse mai ales pentru persoanele ce deresc să facă turism dentar.

restabilire dantura

Procedura de implant rapid are 4 etape. Ulterior este perioada post implant. Dar să le luăm pe rând.

Prima etapă este consultaţia și analizele.
Etapa 2 este anestezia
Etapa 3 este inserția implantului
Etapa 4 dinți provizorii.

Pentru mine foarte importantă este anestezia. Nu îmi doresc să simt vreo durere fix când se umblă cu ceva în gura mea și să creez vreo problemă sau complicație. Motiv pentru care încep detalierea cu etapa 2, urmând să revin la consultație.


Varianta scurtă a etapei anestezice ar fi așa:

1.Locală, anestezia utilizată în procedurile stomatologice curente, adică forma cea mai cunoscută
2.Intravenoasă, asistată de un medic anestezist
3.Hipnoza medicală (despre care încă nu știu să spun nimic 😀 )
4.Inhalosedarea cu gaz ilariant, se face de către personalul clinicii

Cu cele 4 variante de anestezie se caută garanția faptului că pacientul nu vă simții nimic în timpul procedurii de implant dentar rapid.


„Deoarece implantul rapid este o procedură destul de simplă ce se realizează la unul sau câţiva dinţi în doar câteva minute, anestezia intravenoasă nu e impune. În schimb, pacientului i se poate administra una sau o combinaţie din celelalte anestezii.”


Revenind la etapa 1, țin să precizez că este nevoie de o pregătire înainte de demararea procedurilor de implant.


Fiind totuși o operațiune și operație totodată, este nevoie cel puțin de o analiză specifică precum cea pentru timpii de coagulare a sângelui și de un CT (computer tomograf) pentru măsurători foarte exacte.

După ce aveți în mână rezultatul analizelor puteți să vă prezentați efectiv la clinica de implantologie.

Etapa 3 este etapa de inserție a implantului. Medicul la care facem referire în acest articol alocă pentru această procedură 7 minute.

​Operaţia poate fi efectuată împreună cu extracţia dinţilor și, sau împreună cu proceduri complexe precum augmentarea osoasă şi liftingul de sinus.

Bineînțeles că trebuie făcută o precizare:
Procedura de inserare a implantului durează 7 minute dacă nu sunt complicații sau operațiuni conexe de efectuat. Cu cât procedură este mai complexă, cu atât crește și timpii de finalizarea a inserției.

Etapa 4 este etapa dinților provizorii. Aceasta presupune cimentarea dinților din plastic după montarea implantului. Această etapă de provizorat are rostul ei, atât ca vindecare a operației cât și obișnuirea pacientului cu implantul. Asta și pentru că implantul are o anumită greutate iar montarea directă a coroanelor definitive din materiale precum ceramică, zirconiu sau alte materiale ar îngreuna dintr-o dată destul de tare maxilarul și implicit vindecarea.

Montarea definitivă a coroanelor se va face după aproximativ 3 luni, timp în care coroanele pot fi prelucrate de mai multe ori în laborator.

schema implant dentar

Perioada de recuperare după implant cuprinde regim alimentar ușor, fără alimente cu texturi dure. Se evită consumul de nuci sau alune sau alimente dure până la aplicarea dinţilor definitivi. Se primește antibiotice pentru 5-7 zile, apar dureri moderate și umflături.

Dar, după aproximativ 3 luni se pot pune coronițele definitive, fără durere sau alte anestezii. În general preferințele pacienților în privința materialelor pentru coronițe se rezumă la ceramică, uneori zirconiu.

La finalul a aproximativ 4 luni implantul rapid are și coroanele dentare montate iar aspectul și funcționalitatea danturii este restabilită.

Medicul ce poate să facă cele prezentate mai sus este LORELEI NASSAR, are 28 de ani de experiență și este chirurg cu experiență în implantologie din 1992.

Lorelei Nasser


Pentru mai multe informații nu ezitați să contactați clinica de implantologie Loreleo Nassar.

contact clinica dentara

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.