500 de lei ajutor pentru persoanele cu handicap din București

     Zilele trecute m-a sunat bunica sub pretextul că „cuscra a depus dosar pentru bani, pentru handicap”. Nu am înţeles foarte bine la ce se referă şi am revenit mai târziu cu un telefon. Din spusele ei, am înţeles că trebuia să mă duc în locaţia unde primăria de sector distribuie alimente cazurilor sociale. Ajunsă acolo, un reprezentant de la Poliţia Locală mi-a spus că nu ştie nimic.

     Am mers şi la Primăria Sectorului 5, care s-a mutat vis-a-vis de Monetăria Statului. Clădirea este încă în curs de amenajare, dar compartimentată „mai aerisit”. Cel puţin asta am văzut la parter. Am fost plăcut surprinsă de panourile cu decoraţiuni de sărbători făcute de copiii de la grădiniţele din sector.

AM mers la rpimaria sectorului 5 pentru ajutor de handicap AM mers la rpimaria sectorului 5 pentru ajutor de handicap

     Un plus pentru organizare şi respectarea locului la rând este atribuit automatului de bonuri, dar şi plăcuţelor cu afişaj electronic. În incintă mai erau 2 automate de cafea şi unul cu băuturi şi ronțănele.

     Prin amabilitatea unei doamne de la biroul de informaţii, am aflat înainte de începerea programului ce acte sunt necesare pentru obţinerea acelui ajutor. Dar… nici aici nu se depune dosarul, ci la Spălătoria Socială a Sectorului 4, situată pe Strada Turnul Măgurele nr 17.

     Am ajuns şi la această adresă. Clădirea este dreptunghiulară şi are o suprafaţă destul e mare. De fapt se află în incinta Centrului Social OMINIS. Acesta are Centrul de zi pentru copii, Spălătorie Socială şi Magazin Social. Acestea le-am văzut în grabă. Posibil să mai existe şi alt ceva de interes public în acea clădire.

     Am mers la biroul care se ocupa cu depunerea dosarului pentru acel ajutor de 500 de lei. Am primit un formular tipizat de completat, la care am adăugat

– Buletinul mamei (persoana cu dizabilităţi din familia mea)

– Contul IBAN unde primeşte şi pensia

– Actul în care se specifică handicapul

– Hotărârea judecătorească în care sunt numită Tutore Legal

– Buletinul meu

     Toate în copie. Am primit un bon de înregistrare şi informaţia că primii bănuţi vor venii la sfârşit de februarie. Nu se ştie pentru cât timp se vor da aceşti bani. Doamna de la birou a spus că ţine de bugetul Primăriei Capitalei.

    Dacă şi voi aveţi în familie copil sau adult cu handicap, puteţi să solicitaţi acest ajutor. Pentru copii, acest ajutor este în valoare de 1000 de lei.

Dacă acest articol vi se pare interesant, vă rog să distribuiţi, să ajungă informaţia la cât mai multe persoane.

Lasă un răspuns