Cum să scapi de acnee și Metafilosofie

     Facultatea, dacă este făcută la timpul ei, face parte din perioada în care cuvântul „acnee” este destul de des întâlnit. Indiferent că este cauzată de pubertate, alimentaţie, igienă precară sau stres, acneea tot acnee este. Unii au o formă mai pronunţată, alţi mai uşoară, spre deloc.
Ten scapat de acneeO altă formă de acnee ce am experimentat-o personal, este plictiseala. Pardon… „acnee de plictiseală”. Se manifestă uşor, numai în preajma orelor de filosofie, modulul Metafilosofie. Se lasă cu capete pe pupitre, legat de şireturi de N ori şi uneori cu sforăituri. Poziţia clasică de veghe este cea cu cotul pe bancă şi palmă la tâmplă, cu schimbare ocazională de mână. Dar cel mai rău, este momentul când Dom’ Profesor sesizează prezenţa acestei forme de acnee. Îţi face un semn „discret” să te ridici în picioare şi să rezumi ceea ce el a prezentat în ultima jumătate de oră. Ţie ţi se pare imposibil să faci acest rezumat, mai ales că ritmul verbal al omului este echivalentul a 2 ore de vorbit normal, dar condensate în 30 de minute. Plus faptul că nu ai înţeles nimic din capitolele „Există metode specifice filosofiei?” şi „Sunt diferenţele dintre filosofi diferenţe de metodă?”.

     Pentru a scăpa de jena de a fi ridicat în picioare şi aţi prezenta cele 20 de coşuri, începi să faci muncă de cercetare. Nu trebuie să fie greu, mai faci cercetare şi pentru articolele pentru jurnalism. Mama măsii cu dublă specializare la facultate… 🙁

     Aştepţi să se termine ora, dai fuga-fuguţa la automatul de cafea, de unde iei ciocolată caldă. Este la modă să fi văzut cu paharul în mână. Iei loc pe una din treptele de la intrarea în facultate şi te apuci să cauţi pe Google produse pentru acnee cu eficacitate demonstrată, musai la o marcă de încredere. Când vezi rezultatul generat de motorul de căutare, rămâi surprins. Gerovital Stop Acnee, momentan nu îţi spune nimic, dar îţi aminteşti de produsele mamei, pe care le foloseşte de mulţi ani cu drag. Ai auzit de nenumărate ori cum le lăuda efectele şi le recomandă cu căldură. Parcă o şi auzi spunând: „Compania are acreditări internaționale ale proceselor de fabricație și comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 țări.”

     Faci o mică pauză, mai iei o gură din ciocolată ce nu mai este caldă şi începi să cauţi tot pe net, motivele pentru care apare această acnee. Cine o să te creadă când vei spune că tu ai „acnee de plictiseală”?! Nu trece mult timp, până găseşti informaţiile căutate. Aşa ai aflat că tu ai o formă de acnee noninflamatorie, ce este rezultatul hiperactivităţii glandelor sebacee. Activitatea acestor glande oscilează în funcţie de psihic şi de sistemul nervos. Bun, acum constaţi că tu, student plictisit de filosofie, ai totuşi în organismul tău glande ce sunt trezite la hiperactivitate de acel curs stresant. Nasol moment.  Mai ai cam 2 ani până termini facultatea de Filosofie şi Jurnalism. Oftezi şi dai scroll pe ecranul telefonului tău, pentru a continua cercetările.

     „Activitatea glandelor sebacee este majoritar controlată de hormonii sexuali androgeni, numiţi testosteron. Hormonul, după ce intră în celulele sebacee se transformă în dihidrosteron, stimulând producția de sebum. În acest fel, fața capătă un aspect lucios datorită acizilor grași liberi care sunt în exces și pH-ul pielii devine alcalin, fiind un mediu propice dezvoltării microbiene.” Uite că ai găsit şi explicaţia ştiinţifică pentru tipul tău de acnee. Mai rămâne să îl explici şi profesorului de Filosofie… Sau… poţi să continui studiu individual legat de produse eficiente, create de specialiști. Faci şi TESTUL FARMEC, pentru a primii informaţii în plus.

     Revii la Gerovital Stop Acnee şi aprofundezi descrierea produselor ce conţin acid salicilic, poate îţi găseşti ceva potrivit ţie. Descoperi că această gamă, este completă pentru problemele tenului gras şi acneic. Produsele sale sunt complementare şi este recomandat să fie folosite conform unei scheme de tratament. Gel spumant purifiant şi Crema ultra-activa se pare că sunt produsele recomandate pentru tine. Observi şi preţul accesibil, deci nu ai nimic de pierdut.

     Te uiţi la ceas şi constaţi cu ciudă că mai ai două ore de stat la facultate. Scormoneşti prin buzunar şi vezi că ai la ţine banii pentru noul manual de Metafilosofie. Nu zău, după ce că nu o înţelegi, mai cumperi şi o cărămidă de carte pentru satisfacţia profesorului?! Lasă… este el destul de satisfăcut când te ridică „discret” din bancă spre aţi etala acneea de plictiseală.

     Nu trebuie să te gândeşti de două ori pentru a scăpa de efectele Metafilosofiei. Nu trec 15 minute şi intrii în primul magazin Gerovital. Cu o investiţie de numai 30 de lei, ai reuşit să îţi cumperi Gelul spumant purifiant şi Crema ultra-activa. Constaţi că mai ai bani rămaşi. Îţi aminteşti de cremă mamei care este pe terminate şi cumperi una numaidecât. Pleci mulţumit de cumpărături şi nerăbdător să încerci produsele.

     Odată ajuns acasă, vrei să faci totul ca la carte. Pui de ceai, deh… acum eşti acasă şi numai trebuie să pari mişto, trebuie să fii tu însuţi. Te aşezi comod şi începi să urmăreşti tutorialele de pe YouTube cu prezentarea produselor şi modul lor de utilizare. Bei ceiuțul de muşeţel şi începi să aplici primul produs, exact ca în tutorial. Aplici o cantitate mică pe fața umedă, evitând zona ochilor și a gurii, masezi ușor până face spumă, apoi clăteşti cu apă din abundență. Urmează să aplici crema ultra-activa strict pe zonele afectate şi gata. Noroc că este vineri şi abia luni mai ai Metafilosofie. Până atunci, acneea de plictiseală dispare cu siguranţă. Mai rămâne să treci examenul în stil studenţesc.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2017
Citate preluate de pe site-ul farmec România.
Pozele cu produsele cosmetice sunt preluate din arhiva Gerovital.

Poza-portret, din arhiva personală.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “Cum să scapi de acnee și Metafilosofie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Esti pasionata de MODA? Iata cum sa devii un FASHION ICON pe Instagram in 5 pasi simpli!

mar oct. 10 , 2017
by Ammina      Ai o pasiune puternica pentru fashion? Urmaresti toate trendurile actuale, iar garderoba ta este demna de podium? Ei bine, daca doresti sa iti fructifici acest hobby si, de ce nu, chiar sa il transformi intr-un business online, afla ca acest lucru este mai simplu ca niciodata. […]
%d blogeri au apreciat: