Garduri din materiale reciclate

Când eşti tânăr şi neliniştit, ai multe idei şi bani puţini. Dar să spunem că deja ai adus la locul viitoarei case câţiva paleţi de cărămidă sau BCA. Te-ai gândit oare că poţi face gard despărţitor între tine şi vecinii laterali din paleţii de lemn rămaşi? Poţi colora diferit fiecare scândură, sau poţi face desene vesele.

O altă variantă uşor de realizat dar care necesită puţină imaginaţie, ar fi plasele de Buzău rămase de la tencuit, ce pot fi înrămate şi „brodate” modele de sârmă colorată pe ele. Floricelele şi copăceii sunt cel mai des folosite.

Dacă renovezi o casă veche de la ţară, sigur ai în dotare şi obloane din lemn, ce pot fi utilizate la o grădiniţă de flori, la un loc de joacă pentru copii sau le poţi face jardiniere pentru flori.

Pentru cei cu răbdare mai multă, perdelele din dopuri de PET-uri sunt noua variantă de garduri inedite. Se mai pot folosi de asemenea sticle de plastic de diverse culori, dar acelaşi model, pentru a avea un efect vizual maximizat.

Ţi-au rămas câteva foi de tablă zincată de la acoperiş? Nici o problemă. Desenează pe ea câteva forme drăguţe, apoi decupează-le şi poziţionează-le unde doreşte inimioara ta.

Ai dărâmat un perete vechi ce conţinea cărămidă, BCA şi porţiuni de ciment? Nu te grăbi să le duci la ghena de gunoi. Poţi face un perete mozaic din acele resturi, retencuindu-le chiar şi anapoda, dar dându-le o culoare sau două, sau trei.

În podul casei ai moştenire de la bunica şi mama cam 200 de farfurii desperecheate. Le poţi tencui pe un perete lateral. Diversitatea modelelor şi mărimilor vor da un efect special.

Gardurile verzi, au fost şi vor fi mereu la modă. Un gard verde din boabele de fasole date deoparte la pregătirea mâncării, sunt numai bune pentru un verde frumos. Dacă şi înfloreşte, ai floricele frumoase albe sau gălbui, ce pot aduce şi o viitoare recoltă de păstăi de fasole. Gardul acesta creşte relativ repede şi trebuie reîmprospătat constant.

Ai în casa bunicii multe oglinzi mici şi mari de care te-ai săturat? Scoate-le în curte şi taie-le în diverse forme sau dimensiuni şi tencuiește-le pe porţiunile care crezi că sunt mai întunecate din curte. Luminează precum un bec toată ziua şi pot fi folosite şi la urmărirea copiilor în curte când se joacă, fără să ieşi mereu să te uiţi după ei.

În speranţa că aceste idei vă sunt utile, vă urez spor la treabă.

Daţi SHARE dacă vi se pare interesant sau vreţi să ajutaţi o cunoştinţă să economisească: P

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.