coroane dentare

După 8-10 ani de utilizare coroanele dentare trebuie schimbate

Asta am aflat-o recent citind câteva informaţii despre estetica dentară. Dacă mult timp am avut impresia că estetica dentară este partea de fiţe a stomatologiei cuvenită numai persoanele potente financiar şi persoanele publice, astăzi am ajuns la concluzia că am greşit mult.
Estetica dentară nu înseamnă strict aspect. Estetica dentară înseamnă o serie de proceduri care la final de plan stomatologic se integrează cât mai natural în dantura pacientului. Dar mai ales contribuie la starea de bine social a pacientului.

Multe persoane au impresia că o albire dentară, un diamant pus la vedere, un detartraj  sau o igienizarea profesionistă cuprind toată aria de estetică dentară. Total greşit!

Un prim control stomatologic poate să îţi spună care sunt variantele de tratament. Începând de la o radiografie locală sau panoramică, digitală sau pe film, începe să se contureze planul tău de tratament.

În funcţie de necesităţi, poţi să apelezi la faţete din ceramică în cazul în care culoarea naturală a dinţilor tăi nu mai este de mult un alb natural. Poţi apela la faţete pentru a umple un gol natural inestetic sau cauzat de alte intervenţii stomatologice. Poţi să apelezi la punţi dentare din combinaţii de materiale rezistente şi estetice. Poţi să apelezi la ajutorul unui pivot, proteză sau aparat dentar ca parte din tratamentul tău stomatologic. Toate acestea şi nu numai, intră în estetica dentară.

nume de culori in estetica dentara
Dar oricât de estetice sunt, până la urmă şi coroanele dentare trebuiesc schimbate. Unul din motivele principale este gingia care se retractează datorită îmbătrânirii. Ştiu că nu este un lucru plăcut la care să vă gândiţi, însă nu uitaţi că aproape orice lucru sau muncă prestată are un termen de valabilitate.

În cazul coroanelor dentare acest termen sau durată de viaţă este undeva la 8-10 ani. Însă, ţineţi cont că pot fi variaţii pe plus sau minus la ani în funcţie de oasele roase, numărul vărsăturilor, stilul de viaţă sau impactul cu diverse obiecte şi/sau suprafeţe. Ţineţi cont că şi fațelete sau coroniţele ceramice se pot păta de la produse precum ţigări, cafea, vinul negru, băuturi pe bază de cola, dar și multe altele.

Declanşarea bolilor autoimune pot avea o consecinţă destul de neplăcută spre nefastă în privinţa sănătăţii orale. Implanturile, pivoţii, arcadele create sau punţile peste dinţi solitari pot să devină instabile. Însă, cel mai important lucru de reţinut este faptul că medicina este într-o continuă evoluţie, ceea ce îţi poate aduce beneficii privind o nouă lucrare dentară.

Pentru mai multe informaţii privind estetica dentară puteţi să contactaţi Tripnheal atât pe pagina lor de Facebook  cât şi adresa de mail

contact@tripnheal.com

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.