Vizitează Sebeșul, cazează-te la pensiune

Dorul de ducă nu vine de plăcere. Dorul de ducă ține și de natură. Dar mai ales se recomandă în momentele când te-ai umplut de răutăți, de negativism și de dezamăgiri.

Dorul de ducă sau cheful de a-ți lua tălpășița și a pleca unde vezi cu ochii este recomandat și de psihologi. Uneori chiar înainte de a intra în burnout. Și poți să te duci hăt, departe.

Crezi că Sebeș este o destinație potrivită?

Haideți să vă scriu câte ceva despre Sebeș și oamenii locului.

Lucrarea lui Johannes Tröster „Das alt und neue Teutsche Dacia” apărută în 1666 la Nürnberg stabilește data înființării orașului în anul 1150. A fost „nevoie” de mongoli, turci și de o ciumă pentru a decima populația. Se pare că tot un val de coloniști din spațiul german a repopulat zona pe la 1748.

Scriitorul Lucian Blaga a urmat cursurile Gimnaziului Evanghelic din Sebeș.

Carl Filtsch a fost un tânăr pianist, elevul preferat al lui Chopin. La șapte ani cânta pentru Curtea Regală de la Viena.

Dorin Pavel este inginerul energetician ce a gândit grandioasa lucrare de la Porţile de Fier, realizată în comun cu Iugoslavia şi care rezolvă navigaţia pe Dunăre în zona respectivă.

Un contemporan cu noi este rapper-ul Vlad Irimia, cunoscut ca Tataee, născut tot în Sebeș.


Obiective turistice și monumente în Sebeș


Biserica Evanghelică-Luterană, reclădită în stil gotic în sec. XIII-XIV. A fost renovată ulterior în stilul Renașterii.

biserica luterara sebeș


Biserica Învierea Domnului, de confesiune ortodoxă
Turnul octogonal, situat lângă Mănăstirea Franciscană

Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial este amplasat în cimitirul romano-catolic din orașul Sebeș. Obeliscul, cu înălțimea de 1,6 m, este realizat din calcar cioplit. Pe placa din marmură aflată pe trunchiul monumentului se află un înscris comemorativ: „În amintirea eroilor căzuți în războiul mondial 1914-1918 “. Înscrisul este realizat și în limba germană.

Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial a fost dezvelit în anul 1958, fiind amplasat în parcul din centrul orașului. Pe placă este un înscris comemorativ: „În amintirea eroilor căzuți în lupta contra fascismului “.

de vizitat in Sebeș


Râpa Roșie este o rezervaţie geologică, la aproximativ 3 km de oraș.

râpa roșie sebeș

Dar pentru a vedea toate acestea, ai nevoie de cazare în Sebeș. Indiferent că alegi una mai scumpă sau una mai accesibilă, cazarea trebuie să fiu una satisfăcătoare. Să fie la o distanță rezonabilă de centrul localității sau cât mai aproape de punctul tău de interes.

Te-ai gândit să iei în considerare cazarea în pensiune?

Știu că nu are roate facilitățile unui hotel, dar dacă tu vei sta numai 1-2 zile în localitate, chiar ai nevoie de atât de multe facilităţi pe care nici nu apuci să le vezi, dar apoi să le folosești? Să îți mai spun că tu și plătești pentru ele, deși nu le accesezi? Asta este treaba cu cazarea la hoteluri.

Când soțul a fost plecat săptămâna trecută la Craiova pentru un examen de calificare în meseria lui, primise bani de cazare și masă. Dar de ce ar fi ales o cameră de hotel? El și colegul lui aveau nevoie strict numai pentru somn. După orele de condus de la București, orele de examinare, mai aveau chef de alt ceva?

Nu spun că o cazare la hotel nu este bună, dar cred că mai trebuie legată și de diferite ocazii precum un concediu de cel puțin 4-5 zile, de o ieșire din țară sau un eveniment special.

O pensiune însă este mai primitoare, mai micuță iar socializarea se face mai ușor. Dacă ai nevoie de informații, cu siguranță le vei primii.

pensiunea rin

O pensiune drăguță în Sebeș mi s-a părut RYN. Capacitatea pensiunii este de 15 camere și un apartament. Camerele sunt spațioase, bine iluminate, izolate fonic. Au în dotare aer condiționat, conectare gratuită la internet wireless de mare viteză, TV-plasmă și televiziune prin cablu.

facilitati pensiune

Ca facilități mai primești uscător de păr, produse de igienă, camere pentru nefumători, parcare gratuită supravegheată. Practic cam tot ceea ce ai nevoie pentru confortul tău și îl găsești și la un hotel. Diferența constă clar în preț, locație și numărul de clienți serviți.

Cum pensiune nu înseamnă casă țărănească, Pensiunea RYN oferă și un spațiu pentru a fi folosit ca birou de lucru. Împreună cu conexiunea la internet este cam tot ce ai nevoie.

Dacă doriți informații suplimentare, vă las mai jos datele de contact ale pensiuni.

cazare pensiune RYN

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

E.ON își prezintă ABC-ul liberalizării

joi apr. 29 , 2021
ândva mă semnam FIG. A fost tare demult, în epoca când eram studentă și făceam practică la Curierul Național. Literele IG pentru mine înseamnă Irina Georgiana. Dar pentru alții poate căpăta alte conotații precum “INSTALAȚIE” și „GAZE NATURALE”. Cum pentru cine? Pentru E.ON România. Acesta a realizat „ABC-ul liberalizării, de […]
abc-ul liberalizarii e.on
%d blogeri au apreciat: