tablie laterala pat

De la idee la realitate: Cum am creat o tăblie laterală DIY unică în doar o zi!


Orice pat fără tăblie poate suferi îmbunătățiri. 😀 Da, chiar așa, mai ales dacă este vorba de patul părinților, locul preferat de joacă al copiilor. <3

Ce-i drept, patul meu este unul de mijloc, dar poziționat la peretele drept, căci acolo permite camera dacă vreau pat. Dar pentru că patul nu a fost cumpărat inițial pentru noi, ci pentru mama, care stătea mai mult pe partea cu marginea, peretele nu ne-a atras atenția că ar fi o posibilă problemă.

De când camera mi-a devenit mie și patul cotropit în permanență de către copii, peretele a devenit și el afectat, dar și cel care afectează.

Mai precis, copiii veneau în patul meu, se rezemau de perete apoi spuneau că le este frig. Imediat o luau la fugă la ei în cameră și reveneau cu păturica lor pufoasă, cu care se înfofoleau din cap până în picioare.

Ieri, 15 ianuarie 2024, am avut un moment de „hai să pun pe hârtie gândul😊”, căci așa se materializează mai repede.

Am pus soțul să măsoare și să noteze el pe hârtie :D. Am decis materialele, apoi m-a întrebat când vreau să fac ce am pus pe foaie, iar eu i-am răspuns că încă nu știu. S-a îmbufnat tare, dar i-a trecut repede, pentru că a trebuit să plece la muncă. Pentru că a revenit înainte de a lua copiii de la școală, mi-a propus să mergem în Dedeman să luăm materialele, poate chiar facem în aceeași zi proiectul.


Cum se numește proiectul? TĂBLIE LATERALĂ 😊


Am ajuns în Dedeman și am luat următoarele produse pentru proiect:

➡️PAL brut 2440122016 mm preț 97.10 lei,
➡️Burete spumă poliuretanică 1*2m preț 151 lei,
➡️Material draperie plușat preț 45.99 lei,
➡️Capsator preț 74.99 lei,
➡️Capse preț 5.33 lei.

Pentru transportul plăcii de PAL a fost nevoie să cumpărăm ➡️sfoară, pe care am dat 8 lei.

Logic că nu am putut să iau numai atât din magazin, am mai plecat și cu ghivece de flori, 3 plicuri, un bol de supă, un panou de lemn și două scânduri. Ultimele două pentru un alt proiect 😀

Total cheltuit în Dedeman 463.93 lei

bon cumparaturi dedeman



Până la mașină pierdusem capse și mă întorc în magazin să cumpăr altele. De această dată stau în magazin la coadă mai mult decât la sesiunea de cumpărături.

Ajungem acasă, dar este timpul de luat copiii de la școală. Îi ia soțul, dar cu greu reușim să facem rutina mâncat-teme. Ba chiar mă luase și cu arsuri de la stomac ☹

Soțul constată că nu avem capse bune și pleacă cu un copil după el în Dedeman, pentru a lua capse potrivite cu pistolul.

capse pentru mobila

Eu rămân acasă cu copilul care nu terminase temele. Când a terminat temele copilul doi, am zis că poate mă relaxez și eu, dar proiectul nostru, tăblia de pat, era un mare necunoscut pentru copii care tot puneau întrebări și tot umblau la materiale. Ba chiar au vrut să confiște buretele 😀

Și am început lucrul la tăblia de pat 😊

Prima dată a măsurat soțul lungimea patului și a tăiat excesul. Tăietura a făcut-o în curte. Un copil era pe lângă el, altul la geam, în camera lui. A revenit în casă cu bucata de PAL.

A urmat măsurarea și tăierea bucății de burete, care s-a făcut în casă. Mai să fugă copiii cu restul buretelui rămas. Cu greu am reușit să adunăm bucata rămasă și să o legăm sub formă de sul.

burete popiuretan
capsare burete



Pasul următor a fost capsarea buretelui de bucata de PAL. Procedura a fost destul de dificilă și din cauza buretelui de 8 cm grosime. Nu toate capsele au prins, soțul fiind nevoie să verifice din urmă ce a făcut. Spre finalul procesului de capsare devenise și mai greu, pentru că o mare parte din burete era deja în tensiune de la prinderile din urmă. Dar într-un final am terminat și această etapă.

burete pentru tablie laterala



Etapa care a părut cea mai stresantă pentru mine a fost cea cu punerea materialului. Am ales un material de draperie, dar unul care imită catifeaua, de un roz șters. Bine, nu cred că am nimerit culoarea la material, dar acest aspect nu are importanță acum. Îi mulțumesc mult doamnei de pe departamentul de perdele/draperii de la Dedeman, și-a dat interesul să îmi fie de folos cu un cost per material cât mai mic.

capsare draperie
capsare draperie



Revenind la partea cu capsarea materialului de PAL, aici eram când cu un ochi la soț, ca rezultatul să fie cât de cât estetic, când cu gura pe copii care testau moliciunea materialului din pat, călcând pe material când nu eram atentă la ei. După capsarea materialului pe partea frontală, am tăiat materialul în exces. Imediat a fost capturat de către copii. Zici că făceau activități senzoriale cu el.

După ce am tăiat materialul, am ridicat foaia de PAL pentru a capasa pe dos excesul de material, dar și pentru a da forma finală tăbliei noastre de pat.

tablie dyi pat



A urmat poziționarea tăbliei pe lateralul patului, care este lângă peretele dormitorului nostru, ocazie cu care am găsit telecomanda dispărută de 2 ani de la televizorul din living 😀 Tăblia a fost prinsă cu șuruburi de tăblia de la capătul patului și pe toată lungimea cadrului de pat.

tablie laterala pat dyi



Odată pusă pe poziție tăblia, mi-am adus aminte de faptul că peretele nu este drept 🙁 și am observat diferența dintre perete și aceasta. După culcarea copiilor, am tras puțin patul pentru a pune în spatele tăbliei bucata de burete rămasă, în acest fel să existe un punct de sprijin când cineva se impinge în tăblie.

tablie pat laterala roz

Uite cum era patul înainte de tăblie 🙂

pat matrimonial



Acum să vă mai spun cât de ofticati erau copiii pentru că noi ne-am pus tăblie la pat, iar ei au placajul simplu de la paturile suprapuse? 😀

În fine, aș fi vrut să am poze mai clare, dar domnul soț nu mă lasă să fac poze când lucrează la ceva, mai ales lui, în mod special.

Într-un final, am obținut produsul de care aveam nevoie de vreo 3 ani: ceva care să ne țină la distanță de peretele rece.

Vouă cum vi se pare ideea de a face ceva în casă? Nouă, surprinzător, de această dată ne-a ieșit mai ieftin decât un produs gata de cumpărat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.