targul mestesugarilor

Târgul Național al Producătorilor, încântarea copiilor

Primul târg de toamnă din București

Am plecat cu gânduri vesele și bucuria de a vedea o persoană energică și foarte carismatică. Mă refer la Ioana Constantin. Pentru unii este „fata cu sutienele”, pentru mine este „fata cu chiloții„. Și nu glumesc. Fix o sacoșă medie cu chiloți am luat de la ea 😀 Și o să mai iau, dar pentru soț 😛

Preambul 🙂

Pregătirile de acasă au mers așa și așa. Că de, vrei să te grăbești? La ce îți trebuie, ai frână de mână trasă în permanență. Mă refer la încăpățânarea copiilor de a face și ei ceva mai repede. În fine, nu mă învăț niciodată 😀

Târgul pe care doream să îl văd este organizat în parc. Cumva motiv de mobilizare pentru copii. Cumva… Ajunși la intrarea în parc, copiii și-au făcut obiceiurile: mers pe bordura de la intrare, intrat musai pe poarta cu dragon, apoi mers pe traseul la trenuleț. În fine, cu greu i-am dus către târg. Dar odată ajunși acolo… nu am mai putut să îi opresc.

Copiii mici la târguri, spaima expozanților

Sau cel puțin asta cred eu. Nici nu au cum să rămână insensibili la atâta frumusețe. Și ale toamnei, de la standul cu decorațiuni, dar și restul de produse mici și colorate.

Primul stand vizitat a fost al Ioanei Constantin, căci mai mult pentru ea am venit la acest târg. Veselă și sprintenă, Ioana a venit imediat să ne întâmpine. Am vorbit puțin, i-am făcut câteva poze la stand, apoi am plecat în explorare.

ioana constantin escapade
dresuri escapade

Am văzut standul cu produse aronia, sucuri naturale și ceva ciupercă.

fructe aronia

La standul de sucuri am văzut pentru prima dată un preparat din corcodușe ambalat la sticlă. Nu este ideea rea, mai ale pentru că am folosit și eu corcodușe la acrirea ciorbelor.

sucuri naturale

Doamna de la stand a spus că a început să producă acest produs pentru că are o nepoțică cu intoleranță la gluten, motiv pentru care nu pot folosi borș la ciorbe. Este o informație importantă și sper să o rețin.

nectar visine si piersica

De la standul de sucuri am luat o sticluță cu nectar de piersici și una de vișine.

Au urmat standul cu lumânări din ceară de soia, pe care copiii le-au perceput ca prăjituri. De, arătau tare bine.

lumanari din ceara de soia

Standul cu decorațiuni făcute din rășină epoxidică a fost cu mult sclipici și… cu mare atracție pentru copii.

produse din rasina

În timp ce încercam să le adun mânuțele de pe exponatele standului, am aflat că nu este chiar atât de ușor să lucrezi cu rășina. Zău dacă am știut până astăzi că este un mediu toxic această rășină epoxidică în faza de lucru. Dar, la final, produsele sunt minunate.

tablouri rasina

Standul de mașinuțe din lemn a fost fenomenal. Dar și expozantul. A fost tare drăguţ cu copiii. Foarte încrezător în marfă lui, a spus că nu au ce strica copiii dacă umblă puțin cu mașinuțele. Și așa a fost.

masini din lemn
masinute din lemn

Standul cu lingurițe și furculițe a fost super. Personaje din desene noi și vechi și-au găsit locul pe tacâmurile mici sau mari. Copiii au avut chiar o mică contrazicere cu doamna de la stand, pe baza numelui unui personaj ce ședea tare bine pe o lingură. Poate mâine le cumpăr câte o linguriță 😛 Poate!

lingurite cu model din lut polimeric

Standul cu inele și jucării din lână împâslită a fost iar senzațional. Pietrele inelelor erau în stare brută, neprelucrate.

inele cu piatra

Chiar minunate prin neimplicarea omului în modelarea pietrei. Iar jucăriile sunt bibelouri de excepție. Cel puțin eu așa le-am perceput. Copiii au confundat nileț veverița cu vulpea, dar nu-i bai 😀

jucarii din lana impaslita

Standurile cu bijuterii din argint și cel cu cercei cu pietre semiprețioase nu mi-au atras atenţia mie, dar copiilor da. De la acestea am plecat mai repede.

La final am lăsat standul cu dovlecei. Foarte diversificați, foarte colorați și pictați creativ.

decoratiuni de toamna

Nu puteam să plecăm de acolo fără urmele toamnei la târg. Atât Alin cât și Denis au plecat cu câte un mic dovlecel simpatic, divers colorat de la mama natură și cu ceva noduri, cărora copiii le-au spus bube.

dovlecei de decor

Per total eu am fost cea agitată. Ei cei veseli și supărați pe mine pentru că nu i-am lăsat să își pună mâinile peste tot.

Târgul deși este pe o suprafață relativ mică, este foarte colorat și frumos. Îl recomand. Și cafeaua de la standul pe bicicletă este bună. Au și arome, patru la număr.

Noi revenim mâine pentru piesa de teatru. Voi mergeți?

P.S. Am uitat cu desăvârșire de standul cu buchete de dulciuri. Îmi iau revanșa acum 😀

buchet de nuci


Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: