Târgul educaţional de Crăciun de la Editura Diana

Iarna în general este o perioadă frumoasă. Cu sau fără zăpadă, decembrie este tot luna cadourilor, atât venite din partea lui Moş Crăciun şi Moş Nicolae, dar şi din partea familiei şi prietenilor.

Dacă pentru un adult este mai uşor de ales un cadou, pentru copii este mult, mult mai tensionat. Şi asta pentru că ne gândim la siguranţa materialelor. Să nu fie ascuţit, casant, toxic, decolorant sau uşor de înghiţit.

Urmează apoi partea de capacitate mintală. Este capabil copilul să înţeleagă jocul? Dar să îl păstreze în condiţii bune de utilizare pentru mai mult timp? Ştiu să facă diferenţa între o jucărie cu un preţ modic şi o jucărie vădit scumpă?

Dacă trecem de primele întrebări, urmează apoi felul jucăriei. Să fie educativă? Să fie relaxantă? Să fie de societate? Să fie modular? Să fie compact? Cât de mici să fie piesele? Cât de mare să fie ansamblul de jucărie?

Multe întrebări, aşa este? Grea decizie şi partea aceasta cu cumpăratul jucăriilor. Însă, dacă aţi avea la un magazin un târg educațional ce aduce la un loc numai jucării educative, grupate pe nivel de inteligenţă şi vârstă, aţi mai sta pe gânduri în a le deveni client?

Un astfel de magazin este pe site-ul Editurii Diana. Pe lângă cărţi, caiete speciale, caiete de desenat şi papetărie se găsesc mii de jucării de la cele mai ieftine (adina în super oferte de sărbători) până la unele cu preţuri măricele.

După ce am stat câteva ore să analizez oferta de sărbători, am ales să vă prezint aproximativ 30 de jucării împărţite în 10 categorii şi anume:

1 Jocuri educative –> Magnetice

Acest joc dezvoltă creativitatea, ajută la formarea de noi abilități, la dezvoltarea abilităţilor creative și a simțului estetic. Jocul este potrivit atât pentru fete, cât şi pentru băieţi. Vârsta recomandată 3-6 ani.

INFO AICI

Jucărie pentru baie

Acest joc contribuie la dezvoltarea creierului, la înțelegerea relației cauză-efect și încurajează învățarea de tip STEM (Science, Technology, Engineering, Math) Este tipul de jucărie potrivită pentru conectarea copilului cu părintele. Vârsta recomandată 2+ ani.

INFO AICI

2 Joc manipulare şi dexteritate ->Hrăneşte broasca

Jocul conţine 65 de piese din plastic. Principiul jocului constă în stabilirea numărului și culorii muștelor pe care le vor mânca broaştele. Este recomandat începând cu vârsta de 3 ani.

Masa de fotbal

Acest joc poate aduce la masă 2 sau 4 jucători. Toți jucătorii pot fi schimbați și mutați, astfel încât să fie posibilă strategizarea jocului Dimensiunea mesei este de 79 x 60 x 68 cm. Se recomandă începând cu vârsta de 3 ani. Sincer, nu ştiu dacă este potrivit. Poate de la 5 ani sau, copiilor cu o mai bună răbdare.

INFO AICI


3 Creație->Tablou trandafiri

Modelul este unul de începători cu 364 de pietricele ce trebuiesc montate în cei 7 cm pătraţi de tablou.

INFO AICI

Brad

Acest taboul are un număr de 1072 de mărgele şi este de un nivel de dificultate: mediu.. Are dimensiuni de 13.54 x 13.54 cm.

INFO AICI

Pisici
Acest tablou este unul de tipul AVANSAT cu dimensiuni le 42 x 47 cm Mărgelele sunt în număr de 13137.

INFO AICI

4 Joc de rol şi meserii ->Trucuri magice

Acest joc este recomandat copiilor peste 7 ani. Jocul garantează un timp îndelungat de folosire şi numai datorită faptului că este necesar un anumit timp pentru a înţelege şi a executa perfect trucurile de magie pentru public. Copiii vor dezvolta mai ales gândirea logică, creativitatea, vor deveni mai încrezători și își vor îmbunătăți mișcările fine.

Banc de lucru

Setul conţine 53 de accesorii ergonomice, uşoare şi sigure pentru mâinile copiilor. Jocul este recomandat începând cu vârsta de 3 ani.

INFO AICI

Cărucior de supermarket

Setul conţine 18 accesorii colorate. Căruciorul se transformă uşor din cărucior pentru bebeluşi în cărucior pentru cumpărături. Dimensiunile căruciorului sunt 48 x 52 x 30 cm. Jocul este potrivit începând cu vârsta de 3 ani.

INFO AICI

Mini pizza

Acest set conține 37 de accesorii diferite, inclusiv ustensile de gătit, ingrediente diferite și o cutie pentru transport. Copilul poate intră lejer în pielea unui bucătar ce face pizza.

Magazin de îngheţată

Jocul este format din 38 de accesorii. Bucuria copiilor este şi mai mare când se gândesc la dulcele cel mai dulce pe care îl pot crea pentru fraţi, părinţi sau prieteni. Vârsta recomandată minimum 3 ani.

INFO AICI

Oficiu poştal

Deşi acest set este recomandat începând cu vârsta de 3 ani, eu aş urca până spre 4 şi jumătate. Sau, scoţând multe piese mici şi hârtiuţe ce greu pot fi folosite corect. În total acest jos de-a oficiul poştal conţine 150 de piese.

INFO AICI

De-a veterinarul

Setul conține: tablă, stetoscop, termometru, seringă, 8 „medicamente” necesare pentru tratarea animăluțului, otoscop, bandaj, guler cervical, fișa pacientului pe care se poate scrie/șterge, 2 radiografii şi cățeluș din pluș. Copilul poate merge oriunde cu gentuța de doctor portabilă. Jocul este potrivit începând cu vârsta de 3 ani.

INFO AICI

Trusa medicală

Acest set conţine 10 piese din plastic. Ochelari, foarfece, seringă, stetoscop, otoscop, termometru, pensetă și chiar două flacoane de medicamente. Trusa stimulează imaginația și încurajează jocurile de rol. Jocul este potrivit începând cu 3 ani.

INFO AICI

5 Puzzle->Animale

Jocul are 23 de piese iar imaginea asamblată va avea dimensiunea de 315 x 315 mm. Jocul este recomandat copiilor cu varta de 3-6 ani.

INFO AICI

6 Arta şi creaţie->Spumă modelatoare cu roboţel

Jocul este recomandat copiilor de cel puţin 5 ani pentru că are în componentă forme de silicon şi 4 bucăţi de spumă modelatoare. Fiecare bucată are o dimensiune între 4 şi 7.5 cm

INFO AICI

7 Materiale didactice şi mobilier ->Telescop presetat


Acest telescop conține 24 de imagini cu planete, stele și spațiu, 120 de informații interesante, 120 de întrebări și un trepied. Se poate folosi atât în asimilarea de informaţii despre spațiu cât și ca verificarea cunoștințelor nou dobândite. 

INFO AICI

Tablă de scris

Această tablă are două feţe de utilizat şi vine la pachet cu 1 marker, 10 crete și 1 accesoriu din material textil pentru ștergerea tablei. Dimensiunile ei sunt de 37 x 32,5 x 85 cm. Se poate folosi de la 3 ani.

INFO AICI

Birou extensibil

Acest birouaş are sub “blat” o cutie de depozitare. Poate fi folosit aţa pentru joacă, cât şi pentru micile teme. Dimensiunile acestui. Birou sunt 75.5 cm lungime x 57 cm lățime x 85.5 cm înălțime.

INFO AICI

8 Știinta şi viaţă -> Covoraş ceas

Jocul conţine un covoraş cu dimensiunea de 137 cm, 4 zaruri gonflabile cu dimensiunea de 13 cm, 2 carduri care indică timpul de start, 2 carduri care indică timpul de finalizare şi 16 carduri cu activităţi despre ceas. Vârsta recomandată +5 ani.

INFO AICI

Vulcan în erupţie

Acest kit este construit în aşa fel încât experimentul să nu se lase cu mizerie. Conţine o reţetă re lavă uşor de făcut. Recomandat copiilor peste 6 ani.

INFO AICI

9 Matematica şi logică-> Despre familia mea

Setul conține 21 de cartonașe cu dimensiuni de 11×29 cm.cu ilustrații atractive pe ambele fețe. Jocul are ca scop sortarea și gruparea, aritmetica timpurie, adunarea, scăderea și multiplicarea, recunoașterea mărimilor. Adică consolidează educaţia timpurie.

INFO AICI

10 Joc de societate -> Învăţam engleză interactiv de pe cd

Acest joc aduce împreună activitatea din bucătărie cu cea de învăţare a unei limbi străine. Cd-ul este înregistrat de un vorbitor nativ. Vârsta recomandată pentru această activitate este de 3-9 ani.

INFO AICI

Interactiv numere audio

Acest joc de Bingo vorbăreț reproduce vocal numerele și repetă ultimul număr strigat. Conține 48 de cărți și jetoane de joc. Este potrivit copiilor de peste 3 ani, mai ales la pronunţia corectă a numerelor.

INFO AICI

Toate aceste jucării prezentate le găsiţi la Târgul educaţional de Crăciun de la Editura Diana. Livrarea este rapidă iar comunicarea cu magazinul este facilă.

Voi ce fel de jucării cumpăraţi pentru copiii voştri sau pentru nepoţi? Am omis un anume tip? Aştept răspunsurile voastre în comentarii.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

18 comentarii

 1. Ziceam ca anul acesta o sa ma rezum la a face cadou copiilor prietenilor si celor din familie doar carti, dar m-au tentat unele jocuri prezentate de catre tine si cred ca o sa ma razgandesc.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ce anume te-a atras? Si pentru ce varsta te gandesti sa le oferi?

 2. Foarte faine recomandarile. Eu am luat deja tablouri cu diamante de la ed Diana, si pt Vlad un joc de desenat cu bilute magnetice.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Super. Daca au terminat tabloul ai vrea sa imi arati o poza cu el?

 3. Să ne inspiram!. Multumim.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cu mare placere.

 4. WOOOW, ce de oferte! Tablourile cu diamante ar merge și pentru noi, adulții, ca soluție antistres 🙂

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Sa sti ca nu spui rau. Luna trecuta am primit un tablou cu o pisica in hamac si ma gandeam ce frumos este. Acum imi dau seama ca imi pot face singura tablourile 😛 <3

 5. Ana Maria B spune:

  Imi plac cartile de la Editura Diana. Baietelul meu lucreaza dupa ele la gradinita. O sa ma uit si eu pentru ca am vazut o multime de lucruri interesante.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Ce ma bucura faptul ca se lucreaza de pe caietele lor.
   Legat de cadouri sa sti ca m-am gandit sa imi cumpar pentru mine un tablou cu diamante. Sa imi fac eu decorul in casa cu manutele mele 😛

 6. Imi e straina aceasta editura avand in vedere ca nu prea sunt la curent cu chestiile pentru micuti

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Merita sa te uiti la tablourile tip diamante. Este un lucru de facut si pentru adulti. Sunt imegini tare gradute si unele foarte romantice de realizat.

 7. mihaelanistor spune:

  Diverse jocuri educative, distractie cumpar si eu pentru piticii din familia mea, tare ne place să ne jucăm impreuna.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Unle jocuri le vreau si eu pentru mine.

 8. Elena Chedică Mateică spune:

  A început deja nepotica mea să invete literele si cifrele, este o adevarata placere sa ne jucam impreuna jocuri educative.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Cu siguranta gasesti litere si cifre in diferite combinatii.

 9. portiadecitit spune:

  O, ce de jucarii faine au! Eu am luat doar carti de la ei, din care unele personalizate foarte faine. Bancul ala de lucru ma tenteaza pentru Darius.

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Nu stiam de carti personalizate. Imi poti da intormatii?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: