utilitatea codrilor d ebare

Utilitatea codurilor de bare în sistemul sanitar

Sistemul sanitar din România este… cum să îți zic eu, complicat. Complicat de către cei ce îl conduc, complicat de cei ce lucrează în domeniu, complicat de către pacienți.

Deși cu toții ne dorim să trecem mai ușor de partea administrativă din spitale, pierdem timp prețios la Recepție, Arhivă, Camera Asistentei Șefe pentru că X hârtie sau Y analiză nu este la dosar. Pentru că asistentele stau și fac parte administrativă pe bandă rulantă, în loc să fie fix ceea ce au ca pregătire: ASISTENTE.

asistente
Camera asistentelor, Timișoara

Statul român am impresia că este o struțo-cămilă formată dintr-un melc corcit cu un rac. Merge lent înainte și dă des înapoi când vine vorba de tehnologie și implementarea aparaturilor noi.

Nu am cunoștințe dacă managerii de spitale fac pentru angajați cursuri sau o introducere în utilizarea noilor aparaturi. Nu știu câtă tehnologie modernă, hai să îi spunem mai actuală există în spitale. Și nu mă refer la aparatură strict medicală, ci la partea de administrație.

Acum, eu am o mare dilemă… De câte ori am mers într-un centru medical privat, începând de la laboratoare de analize, până la cabinete specializate, am văzut cum tehnologia este prezentă, iar cel mai utilizat instrument este CODUL DE BARE.

Deși încă a rămas codul numeric personal ca punct de referință în medicină, codul de bare este instrumentul care salvează timp, spațiu și maculatură. Înregistrarea și arhivarea documentelor se poate face mult mai ușor. Evident, se poate conecta un cod de bare la un cod qr, dar aceasta este o altă poveste 😀

Cum începi să lucrezi cu coduri de bare? 🤔

În primul rând se cumpără o licență software, cum este cea numită BarTender.

liceta pentru coduri de bare

Dar, cum numai licența nu este suficientă, pentru că nimeni nu vine învățat de acasă, este recomandat să iei sau să completezi ulterior cu o licenţă pentru imprimantă, cu 1 an mentenanță şi suport. Poți să îi spui kit Starter.

Ce face efectiv software-ul BarTender?

Ei bine, el generează rapid și ușor etichete, cu posibilitatea preluării de date variabile din fișiere Excel sau CSV. Adică arhivare pe repede înainte. 😀

Punctele forte ale software-ul sunt următoarele:

*permite gestionarea șabloanelor și imprimarea de către mai mulți utilizatori
*reducerea erorilor de proces și a pierderilor

Pasul 2 în lucrul cu codurile de bare este achiziționarea unei imprimate de etichete cu coduri de bare .

imprimanta pentru coduri de bare

Propun modele precum Zebra TLP2824 pentru că:

*este compactă
*poți imprima etichete, bonuri și brățări de identificare
*este prevăzută cu numeroase opțiuni de conectare

Pasul 3 este achiziționarea unul cititor de coduri de bare, de preferat fără fir, pentru că permite o lejeritate și deplasare cu aparatul.

cititor de coduri de bare fara fir

Dacă ai un aparat din seria DS2200 te vei putea bucura de următoarele caracteristic:

*Cititorul este preconfigurat și gata de utilizare imediat ce îl scoți din cutie
*Poți conecta modelul prin Bluetooth la PC, tabletă sau smartphone printr-o singură operațiune.
*Datorită scanării omnidirecționale, nu mai este nevoie să se alinieze cititorul și codul de bare
*La priză are nevoie de doar o oră pentru a se încărca

Costurile de investiție le afli dacă faci o solicitare către o firmă specializată în astfel de aparaturi. Important este să înțelegi că aparatura este de mici dimensiuni, în general este presetată și nu necesitați prea multe echipamente de același fel decât dacă echipezi un spital întreg sau o hiperclinică. În general la Recepție și Laboratorul de analize ăn cadrul centrelor private am văzut astfel de echipamente.

Practic, cu un kit format din licență, imprimată și cititor de coduri de bare poți să administrezi mult mai bine sistemul medical. Pe tine ce te împiedică să folosești această tehnologie?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.