tipuri de folie cu bule

Piesele din ipsos pentru pictat și folie cu bule

Salutare cititor,

Astăzi voi scrie despre materiale necesare protecției produselor trimise în colete. Am ales tema aceasta pentru că îmi sunt de folos materialele de protecția produselor, asta pentru că m-am lovit de distrugerea produselor din ipsos expediate clienților.

Dar să o iau cu începutul. Anul trecut a venit în țară sora mea. La plecare a vrut să îi împachetez în folie de bule vreo 20 de borcane cu gem „din ăla bun, de vișine, cum numai românul face”.

Am căutat cu ea pe internet și am găsit cu greu ceva ce am crezut noi că va fi bun. Datorită volumului mare a rolei, a întârziat inexplicabil de mult livrarea, cât pe ce să nu pot pregăti la timp coletul pentru Anglia. Am învelit temeinic fiecare borcan, i-am mai dat și o tură de scoci și gata, am expediat coletul. Logic că au fost vreo 2-3 borcane sparte, dar asta este altă problemă.

rola cu bule

Din rola aceea mare de folie cu bule a rămas destul de mult. La început am crezut că o voi ține pentru coletele ulterioare ce le voi trimite tot în Anglia, dar, odată ce am început să facem piese din ipsos pentru pictat am început să folosim folia cu bule la coletele trimise în țară. Să spunem că de aici pleacă tema acestui articol, de la ce și cum am folosit pentru expediere în țară a piesele din ipsos făcute sub numele „Făcute în casă”.

Dacă vrei să vezi colecţia noastră de piese din ipsos te invit să vizitezi pagina de Faceboo

facute in casa

De când a fost inventată folia cu bule, a fost una dintre alegerile de top pentru transportul materialelor la nivel mondial pentru că acest material de ambalare este ușor, durabil și versatil.

Recunosc că eu am păstrat de la diverse comenzi primite de mine aceste folii cu bule, pungi cu aer sau bucățele de spumă. Ba chiar mă certam cu copiii pe ele. Copiii le percepeau ca ceva de joacă, eu ca materiale auxiliare ajutătoare la expedierea coletelor mele.

Când am avut prima comandă de piese și mi s-a cerut să le expediez prin curier recunosc că m-am panicat puțin. Nu mă gândisem la cutiile în care expediez, nu mă gândisem la materialele de protecție folosite la expediere și nici la banii investiți în aceste produse.

Pornind de la rola de folie cu bule rămasă de la coletul surorii mele, am început să ambalez piesele din ipsos în acea folie. Dar nu a fost suficient. Asta pentru că totul necesită exersare, îndemânare și o cutie potrivită pentru expediere.

Tot încercând să potrivesc cantitatea de piese puse într-o cutie, mi-am dat seama că foloseam multă rolă cu bule, când în realitate ar fi fost mai potrivit să pun diferite formate de folie cu bule sau chiar pungi cu bule.

pungi din folie cu bule

Ce-i drept cam asta se întâmplă în antreprenoriat. Greșești mult înainte să găsești soluția bună sau înainte de a găsi pe cineva care să te învețe trucurile meseriei.

În cazul meu am două dimensiuni de piese din ipsos. Cele mici, de 1-6 cm lățime și cele mari, de 12-17 cm lățime.

  • Pentru piesele mici am varianta de a le aranja pe straturi, intercalate cu folie de bule sau făcute sul, tot în folia de bule;
seturi in folie cu bule
  • cele mari necesită împachetare individuală, ceea ce mă determină să caut orice formă/dimensiune de pungă din folie cu bule.
folie cu bule pentru piese din ipsos

Ca mic producător trebuie să caut cea mai convenabilă variantă de ambalaje de protecție. Dacă nu am un oarecare flux de comenzi, nu este convenabil să investesc în cantități mari de produse din această categorie. Dar, dacă afacerea merge bine, pot trece în extrema cealaltă și să caut producători de ambalaje de protecție ce pot lucra pe comandă.

Un astfel de producător se găsește la Alba

alba fabricare folie cu bule

Găsiți mai multe clipuri video despre produsele lor personalizate pe pagina lor de Facebook.

Înainte de încheiere te întreb tu ce faci cu materialele de protecție primite în colete, le arunci, le păstrezi pentru coletele tale sau le dai la copii?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.