incarcare electrica

Hai la muncă! Avem stații de încărcare electrice

Cum ar suna un astfel de slogan pentru un angajator? Formidabil, mai ales în contextul actual când un număr semnificativ de români au început să își cumpere mașini electrice.

Acum nu voi scrie despre metoda prin care sunt cumpărate, dar, le apreciem existența pe piață în momentul actual când ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ determină cumva fără voia noastră un consum cât mai mare de resurse de tot felul.

Trebuie să recunosc că mașinile electrice nu sunt pentru buzunarul omului de rând (încă) dar, sunt pentru acea categorie de oameni potenți financiar, educați, responsabili în societate, ecologiști convinși. Sau, în cazurile aparte, este metoda de marketing prin care companiile mari sau multinaționalele își arată acceptarea acestor autoturisme ca metodă prin care se implică sau încep să aplice norme de reducere a resurselor planetei.

Indiferent de caz, că ești proprietar responsabil pentru consumurile tale (de toate felurile) sau companie, parte dintr-un program de educare/reducere a resurselor, ai nevoie de o stație electrică pentru încărcarea mașinilor electrice.

Ca și companie mare, ar trebui să ai în custodie sau să cumperi 1-2 stații de încărcare electrică pentru mașina/mașinile din parcul auto al companiei, sau SĂ OFERI ANGAJAȚILOR ce au mașină electrică POSIBILITATEA DE A ÎNCĂRCA MAȘINA CÂT TIMP SUNT LA LOCUL DE MUNCĂ.

Lipsa acestor stații de încărcare electrică împiedică posesorul de mașină electrică să plece la drum lung. Adică să folosească mașina electrică precum orice alt model de mașină cu combustibil.

De exemplu hotelurile și pensiunile de lux ar putea/ar trebui să aibă o astfel de stație de încărcare electrică. Ar atrage și acel segment de turist ecologic dar potent financiar.

Ce-i drept în Româna cam trebuie să fi potent financiar pentru a putea să găsești alternative ecologice pentru ceea ce folosești în mod normal. Atunci dacă tot atragi clienți potenţi financiar, de ce nu le oferi și această satisfacție electrică?

Odată implementată această pompă, tu (cazare), vei avea parte și de mediatizare pozitivă. Și cine nu dorește astfel de mediatizare? Da, știu că pompa implică un cost, dar dacă ar fi să faci un calcul pentru o micro campanie de promovare a serviciilor oferite sunt sigură că factura finală ar depăşi suma de 4.402,17 Lei.

Acum veți întreba de unde această sumă exactă. Păi fix de pe internet. La o primă căutare am găsit site-ul eorion.ro unde există categorie specială pentru stațiile de încărcat electric. Am scrolat puțin și am găsit produsul numit

Staţie de încărcare electrică I-CON Wallbox, Autostart, 4,6kW, conector T2 cu cablu, Gewiss GWJ3011A la prețul de 4.402,17 Lei.

Staţie de încărcare electrică I-CON Wallbox

Pentru că nu știu să vorbesc în cunoștință de cauză despre acest produs atașez fișa tehnică spre o documentare mai temeinică.

Pentru a avea un minim grad de comparație vă mai arăt și
Staţie de încărcare electrică EVlink Wallbox, 3,7kW, conector T2, Schneider Electric EVH2S3P02K în valoare de 6.193,36 Lei.

Staţie de încărcare electrică EVlink Wallbox, 3,7kW

De asemenea pun și fișa tehnică.

Cele două produse pot fi folosite atât pentru uz privat, cât și pentru uz casnic. Adică șoferul ce are în proprietate o mașină electrică își poate cumpăra o astfel de staţie de încărcare personală. O poate pune în curte sau în garaj și scapă de grija căutării unei stații de acest tip în oraş.

Este atât de practică și de comodă o astfel de stație încât nici nu aloci mult timp sau atenție încărcării. Și asta datorită setărilor din stație.

În medie, cu un încărcător de nivel 2, durează aproximativ patru până la șase ore pentru a încărca complet o mașină electrică.

Își poți face noi obiceiuri adaptate la un nou tip de mașină (electrică). De exemplu, poți pune mașina la încărcat imediat ce ai venit acasă sau, înainte de culcare, în acest fel mașina va fi gata de folosit dimineața când pleci la muncă.

1.Știu că există programe mari între jucătorii la nivel național ce furnizează gaze și electricitate. Aceste programe presupun punerea în folosință a mai multor stații cu încărcare electric cu titlu gratuit pentru șoferii mașinilor electrice.

2.Știu că există centre comerciale mari ce au cel puțin o astfel de stație de încărcare.

3.Știu că există și hărți ale acestor puncte fixe de încărcare electrică, dar ghici ce? Nu Sunt Libere Niciodată.

Ca idee, vă spun de stația electrică montată în parcarea magazinului LIDL din Șoseaua Sălaj. Nu este liberă, indiferent de oră. În principiu mă bucură, căci îmi dau seama că aceste mașini electrice nu rulează numai în zone rezidențiale, ci acolo unde ai nevoie de ele.

Cu alte cuvinte, fie că ești angajator sau cazare de lux ar fi bine să ai cel puțin o stație de încărcare electrică, nu ști ce angajat sau client îți trece pragul.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

  1. Super site-ul, multumesc pentru recomandari!

    1. Ordine sau dezordine spune:

      CU mare drag. Sper sa mai gasesti si alte articole interesnate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.