sporturi cu mingii

Vara mingiilor Decathlon

Cred că nu există copil care să nu adore mingia. Aia mică, moale și colorată cu personaje din desene este prima dintr-o serie necunoscută de mingii ce vor trece prin viața copilului tău. 😀

Dacă ești client Decathlon în magazinele fizice cu siguranță ai văzut cât de repede se lipește copilul de câte o mingie și nu mai vrea să îi dea drumul.

Personal am avut o perioadă în care fiecare vizită era finalizată în momentul când cedam în fața mingiilor. 🙁 Ba mai mult, am avut și câte 2-3 mingii de fiecare copil(bine c[ am numai 2 😀 ). Acasă aveam cutia cu mingii și devenise deranjat. Între timp mingiile s-au spart sau uitat în parc.

După cum vedeți acest articol este dedicat mingiilor, asta și pentru că răspund la provocarea dată de Decathlon: „Ce cadouri îi poţi cumpăra celui mic de 100 lei de la Decathlon”.

Ce-i drept am o nelămurire, nu știu dacă am înțeles bine cu acei 100 de lei, dacă 100 reprezintă valoarea totală sau maximă pentru un cadou. Din acest motiv încerc să mă încadrez ca românul chibzuit în sută, iar de o rămâne o diferență împărţim o pizză în familie 😀

Ca propunere pentru copii în acest acest articol am 4 tipuri de mingii, deci 4 sporturi ce se pot încerca în această vară. Din cele 4 propuneri, una singură este de interior, celelalte 3 poți fi atât de interior, cât și de exterior.

Prima recomandare este mingia de volei de plajă. Cu un cost de 14.99 RON este o investiţie bună pentru vacanța la mare sau pe plaja unui râu mare. Sau, chiar pe Dunăre, la Călărași. Voleiul pe plajă îmbină plăcut nisipul cu alergatul și coordonarea mișcărilor cu mingia.

volei pe plaja cu mingie

A doua recomandare este o mingie începător fotbal. La un preț de 24.99 RON înțelegi de ce i se spune începător. Asta în condițiile în care o replică a unei mingii de campionat se găsește la Decathlon cu peste 100 de RON.

mingie forbal incepator

Mingia de la propunerea mea este notată ca mărime 3, pentru copiii până în 9 ani. Ce-i drept după 9 ani poate fi descoperit chiar un talent în acest spor și se trece la alt tip de mingie și echipament pentru fotbal.

Penultima recomandare este mingia de baschet R100, în mărimea 5, pentru copii până la 10 ani. Costul ei este de 24.99 RON. Pe site-ul Decathlon găsești câteva recomandări legate de mingii, pentru fiecare sport în parte, asta legat și de faptul că am menționat atât la mingia de fotbal cât și la aceasta de baschet termenul de „mărime”.

Ce minge să alegeţi pentru baschet?

mingie de baschet

Mărimea mingii depinde de vârsta și de sexul jucătorului.
Mărimea 1: copii cu vârsta de peste 3 ani
Mărimea 3: fete sau băieți de 4 – 6 ani
Mărimea 5: băieți: 7-11 ani/fete: 7-13 ani.
Mărimea 6: băieți: 12-13 ani/fete: peste 14 ani.
Mărimea 7: băieți peste 14 ani.

Dacă doriţi o minge de baschet foarte rezistentă, optaţi pentru una din cauciuc. Dacă aveți nevoie de confort la contactul cu mingea, alegeți una cu suprafaţă din piele sau material sintetic.

Minge mare water polo albastru este ultima mingie recomandată în acest articol. Ea costă 19.99 Ron. Acest model este pentru începători și este de 2 ori mai ușoară decât cea oficială pentru water polo. Totuși, are o rezistență bună la apă sărată și la clor.

mingie polo

Trebuie să recunosc că în copilăria mea am jucat mult fotbal și alte jocuri cu mingii mari împreună cu băieții de la bloc. Eram o fata grasă, cu părul scurt și îmbrăcată urât, cel puțin asta îmi spuneau fetele din zonă. Noroc cu băieții care mereu se jucau câte ceva și le lipsea câte un om în echipe. 😛

Când am mai crescut am încercat să joc jocuri de echipă într-o formă organizată, așa am învățat ceva volei și baschet. Pentru că la unul dintre antrenamentele de baschet am primit o mingie în nas, am decis că sportul meu preferat cu mingia rămâne voleiul. <3


Acum vin să te întreb pe tine: „Tu ce ţi-ai fi dorit când erai copil să primeşti la început da vara?”

Era o mingie? O trotinetă, bicicletă, palete de tenis sau role?

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!