bricul Mircea

Vai de Marina (Română) noastră

     Tocmai ce am venit ieri de la mare. Pe drumul de întoarcere ne uitam în portul marinei militare şi am văzut numai două nave. Repet DOUĂ nave. Nu ştiu câte are în total Marina Română, câte sunt plecate „în exerciţiu” sau câte sunt pe linia de reparat.

     Astăzi, nu ştiu cum mi s-a oprit privirea la un clip pe Facebook. Numele părea interesant. Site-ul m-a nedumerit puţin, căci părea o denumire în engleză. Sanchi, sună mai bengos „navy” decât „marină”… Am urmărit cu atenţie cele trei minute în care unii cred că au făcut o prezentare modernă a Marinei Române. Vă las şi vouă link-ul cu pricina.

     Ce am văzut eu în această „prezentare” a fost o bătaie de joc la adresa unor elevi şi studenţi. O dezinformare crasă la adresa viitorilor elevi şi studenţi în marină. Practic nu am văzut decât o intrare în clădire şi o clasă prea plină de elevi. Cu siguranţă este depăşit numărul maxim admis la o clasă, dar se pare că a dat bine la filmare. Trei nave arătate în fracţiuni de secundă, probabil pentru a nu fi deconspirate…
Am mai văzut o pistă de aterizare unde elevii şi studenţii au făcut câteva mişcări de mâini şi picioare cu aluzie la un potenţial dans. Un mic turnuleţ din elevi fricoşi şi tremurând se arată ca o mare realizare.

Ce nu am înţeles eu am trecut la liniuţă mai jos:

– De ce un dublu campion balcanic și național la dansuri latino s-a ocupat de „coregrafia” acestul clip de prezentare?!

– Dacă marina are un Centrul Media al Forțelor, un Centrul de Televiziune și Film al MApN, de ce nu au găsit în „sânul” lor omul/oameni calificaţi pentru realizarea acestui clip?!

– De ce patul puştilor este atât de degradat? Cu aceste arme ni se apără ţara?!

– De ce au lăsat să se vadă turnul de veghe (sau ce o fi el) vandalizat?! Sau mai nou acceptă şi artă stradală în marină?

– Cât de important era să se termine clipul cu acea pereche ce execută o figură de concursuri?!

– Nu am înţeles dacă la final toţi se înclină în faţa femeii sau a profesionistului din marină.

     Nu vreau să cred că s-au alocat o căruţă de bani acestui proiect ce sigur îşi va lua comentarii şi critici din cele mai dure. Nu vreau să cred că Marina Română dansează pe punte. Deşi încep să cred că o fac de plictiseală, din lipsă de nave şi de oameni cu capul pe umeri.

     Până la viitorul clip (mai cerebral vreau să cred) mă întorc la treburile casnice. Curând îmi vor venii invadatorii (copiii) acasă şi nu vreau să mă prindă pe un val (picior) greşit.

bricul Mircea

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!