Constat cu amărăciune că nu mai am bani de vacanţe în România, în ţara mea. Nu vreau să îmi iau o cazare de una sau două stele numai ca să spun că plec în vacanţă. Condiţiile de cazare sub 3 stele (personal) nu le consider potrivite pentru o familie cu doi copii mici. Spaţiul din cameră, mâncarea şi mobilierul lasă de dorit. Chiar şi personalul pare spăşit şi mereu trist.
Cu toate acestea îmi doresc să ajung pe hotelul plutitor de pe braţul Dunărea Veche .

Acest hotel este situat între Crişan şi Sulina. Cu alte cuvinte ai dotările unui hotel în mijlocul naturii, înconjuraţi de ape. Zona este plină de monumente și atracții turistice precum:
**Biserica „Sf. Nicolae” din satul Gârliciu, construcție 1865 – 1902, monument istoric.
**Geamia Mestan Aga din Măcin, construcție 1860, monument istoric.
**Casa Panait Cerna din Cerna, construcție secolul al XIX-lea, monument istoric.
**Situl arheologic de la Stejaru (sec. XIV – XI a. Chr., Epoca bronzului târziu, Cultură Nouă).
**Situl arheologic de la Hârșova (sec. XV – XIX, sec. IV – VI p. Chr., Epoca romano- bizantină, sec. II – III p. Chr., Epoca romană). Sursa -Wikipedia
În apropiere se mai găsesc ghiolul Bogdaproste şi canalul care duce la localitatea Letea şi Pădurea Letea.
Pentru cei care nu ştiu nimic legat de acest hotel vă pot spune aşa:
-Nava pe care este construit hotelul are o lungime de 37,45 m şi o lăţime de 7.20 m.
-Are 15 camere duble cu pat matrimonial
-Restaurant cu o capacitate de 48 locuri
-3 terase pentru promenade.
Hotelul are trei punţi unde turiştii vor beneficia de tot confortul necesar unei vacanţe de relaxare. Sunetul păsărilor şi al vieţuitoarelor specifice zonei îţi vor da acea deconectare de haosul oraşului, de stresul locului de muncă şi de… gura soacrei şi a bârfitoarei de pe stradă.
Nu cred că este cazul să spun acum câte fotografii minunate se pot face în această vacanţă în România noastră.
Ca să te conving de condiţiile de cazare îţi spună aşa: camare duble cu pat matrimonial, bună izolare fonică şi termică, mobilă cu un design unic, instalaţie de aer condiţionat şi încălzire, seif, televizor LCD, minibar cu frigider, plase împotriva ţânţarilor, baie proprie cu cabină de duş ce are hidromasaj şi saună, lavoar, wc.
Bucătăria hotelului are 42 m² şi este complet utilată şi mobilată cu aparatură profesională de ultimă generaţie.
Barul împreună cu restaurantul elegant ocupă o suprafaţă de 120 m². Tot aici aveţi acces la televizor cu programe recepţionate prin satelit, sistem home cinema, DVD, calculator cu acces la internet, video proiector, ecran şi scaun de masaj.
Îmi place acest hotel pentru că au alocat restaurantului ferestre generoase. Ce poate fi mai relaxant la masă decât o privelişte calmă dată de ape sau pădure?
La Nivelul 3 al hotelului plutitor găsim o terasă de 270 m² ce poate primii generoasă diverse activităţi precum petreceri în aer liber, discoteci şi concursuri karaoke. De asemenea se poate reamenaja şi cu şezlonguri şi umbreluţe ca spaţiu ideal destinat pentru plajă şi cure de odihnă.
Pentru toate necesităţile acestui hotel există o întreagă flotă de ambarcaţiuni ce ajută la aprovizionare sau situaţii de urgenţă.
Cu alte cuvinte avem şi noi în ţara o mini croazieră în mijlocul apelor. Avem confort, avem hotel plutitor şi împreună le avem într-o zonă cu monumente istorice şi rezervaţie naturală.
Oare cum ar arăta ziua ta cu o plimbare dimineaţa printre monumente istorice, la prânz cu ceva plajă şi seara cu un dans tandru la apus de soare?
Dacă v-am trezit interesul, puteţi să daţi un telefon de luni până vineri între orele 09:00-18:00 pentru informaţii sau rezervare la numărul 004.0257284010.
Vă doresc vacanţă plăcută.
totul suna grozav, cu exceptia cuvantului plutitor! Am o frica de tot ce implica lipsa pamant sub picioare, de ma ia cu frisoane numai cand ma gandesc. Mi-ar placea si mie sa zbor, sa vad lumea, sa vad cum e sa te plimbi cu o barca, dar piticii de pe creier nu si nu. Sotului sigur i-ar placea o vacanta pe un hotel plutitor, dar… ori isi pune pofta in cui, ori isi schimba nevasta.
Am trecut cu bacul Dunarea de doua ori. Nu i s-a parut ceva rau. Acum depinde si de agitatia apei. Cu avionul am fost in Maroc si nu pot sa spun ca imi place ptrea tare calatorie. Depinde foarte mult de pilor si de turbulente, insa cel mai rau ma afecteaza urcarea si coborarea avionului.
Legat de sot… cred ca ar trebui sa incerci sa iti depasesti aceste praguri ale tale. Macar sa faci o incercare in acest sens.