Universul din căsuța mea

     În ultimele luni, fiecare clipă este pentru mine o provocare. Accept încă una astăzi, pe lângă tot ce îmi oferă gemenii. Blogalinitiative anunță apariția Stona, ce  este divizia de retail a Algabeth Stone Group. Odată cu lansarea stona.ro,  Stona organizează și  Zilele Porțițor Deschise header.jpgunde ne așteaptă cu mic cu mare, alături de Lorand Soares Szasz. Totodată, ei doresc să afle „cum îți place să-ți petreci timpul atunci când ești acasă”. Păi… știu că nu încep bine, dar voi face o „relatare din teren” 🙂

Acasă, este locul unde tip, cânt, dansez, mă strâmb, râd şi plâng. Nu uit să fiu mereu veselă în faţa copiilor mei, să le creez o lume magică în fiecare colţişor al casei şi o atmosferă „cântăcioasă”. Am în fiecare priză un încărcător pentru telefon, ce merge şi la tabletă. Când pot, caut mereu pe net melodii vesele şi energice ce le redau iar şi iar şi iar, până nu mai reacţionează prichindeii. Acesta este un semn că trebuie căutată altă melodie. Şi mai trebuie să cânte şi mami odată cu „cântăciosul” din melodie. Bebeilor le place acest lucru şi apreciez faptul că încă nu au ureche muzicală: P, altfel ar plânge imediat la auzul „vocalizelor” lui mami: D. Şi după ce ascultăm o melodie de reuşesc să o şi învăţ „ca pe poezie”, să vezi ce simpatici sunt când îşi gânguresc singurei să adoarmă, întinzând mânuţa unul către celălalt.

La masă este circ

Una din provocările zilnice, este momentul mesei. Aşez copiii într-o anumită poziţie, în aşa fel încât să pot să le dau biberonul la amândoi odată. În jurul meu am telecomanda, să pot da televizorul pe un post de muzică, telefonul, unu-două prosopele pentru copii şi nelipsita cană cu 3 în 1. Muzica îi calmează şi stau cuminţei cât papă lăpticul.

13692536_10153542055516612_6331310599368732569_n.jpg

Dacă sună tati sau primesc un telefon important, circul este mic copil pe lângă schemele ce le fac cu biberoanele pentru a putea răspunde şi a pune telefonul pe „mâini libere: P „. Mă amuză teribil fazele comice ce le fac cu biberonul. Mai nou, încercăm să râdem şi să mâncăm în acelaşi timp: P. Plânsul cu biberonul deja ne iese şi ne trebuia altceva. De asemenea mai exersăm mâncatul lăpticului cu limbuța scoasă: P: P.

Pisica, unde este pisica?

Un alt moment minunat este apariţia pisicii. Torcilă a fost primul, urmat de Beni şi Pufa. Veţi spune că 3 pisici nu este sănătos şi igienic pentru 2 bebei de 4 luni jumate. Aşa este, dar le arăt pisica tocmai pentru că este un animăluţ ce se mişcă, au culori diferite fiecare şi pisicilor le place prezenţa  bebeluşilor.

Nu de puține ori găsesc câte un pisic pe lângă ei. Amuzant a fost când un pisic s-a așezat pe prosopelul cu care am sters un bebe la guriță dupa ce a regurgitat. Torcea de mama focului și făcea momițe <3.

Joaca cu exercițiile

    Un alt moment drăguţ, pe care momentan pot să îl fac doar acasă, este seria de exerciţii. Fiind 2 bebei, eu am DOUĂ mâini, MUSAI să îi „exersez” împreună: D. Dacă încep să mă joc cu mânuţele, vor protesta şi posibil să devină mârâiţi, aşa că picioruşele sunt o soluţie mai bună. Bicicletă, genunchii la piept sau jumătate de rotire îi face să zâmbească sau chiar să râdă. Mânuţele sunt mai mereu în aer, ca la un concert ce îţi umple sufletul. Când scot limbuța, ştiu că mişcarea este pe placul lor. Mă topesc de fiecare dată când văd un zâmbet sau aud cum râd cu guriţa lor micuţă. O limbuță scoasă în colţul guriţei, îmi face ziua mai frumoasă.

Un puiuț de somn

Când ar trebui să vină Moş Ene, vine de fapt Enel, strănepotul lui zurliu, ce stă jumătate de oră, 40 de minute şi pleacă la următorul copil. Uneori este ca o luptă momentul adormirii celor mici. Dar uit totul când îmi trag mâna să îi mângâi pe faţă şi mă strâng cât pot ei să mai zăbovesc puţin pe obrăjorul lor. <3.

Acestea sunt momentele pe care îmi place să le petrec acasă. Dar să nu credeţi că doar eu am parte de aceste clipe.

20160923_215041.jpg

Soţul îmi este alături când ajunge de la muncă, dar pe el îl „fură” mai repede Moş Ene: P. Şi la sfârşit de zi, tot eu rămân în picioare să mă bucur de „peisaj „<3.

Îmi doresc şi pe viitor să am activităţi şi amintiri frumoase acasă. Să am o căsnicie tare şi rezistenţa ca PIATRA. NATURALĂ   

Dacă tot am pomenit de piatră, pot să vă spun că o gamă variată de modele găsiţi şi la Stona. ” 500 de modele de piatră naturală, cum ar fi: 120 modele marmură, 230 modele granit, 20 modele travertin, 20 modele de calcar și 15 modele de onix.” Pe mine m-au cucerit modelele de onix. Fiecare cu „pietricelele”lui: P.

Aici închei „relatarea de la faţa locului”. Casa căreia mereu îi voi spune acasă, va deveni şi mai primitoare, când bebeii mei vor putea spune la rândul lor „ACASĂ”.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!