Unitate Protejată pentru Persoane cu Dizabilităţi

În general, când vedem sau auzim de persoane cu dizabilităţi, ne gândim la ei cu compasiune: „Săracul, nu poate merge, nu are o mână, nu vede sau orice altă problemă care îl scoate din „tiparul” de „om normal”. Ne gândim la ei ca la un corp, ca şi cum sufletul său, creierul, nu ar exista în acea persoană deloc. Păcat! Mare păcat!

Sunt oameni care în ciuda particularităţilor, au reuşit să se adapteze sistemului de învăţământ de stat, să termine licee sau postliceale de meserii, să aibe licenţe universitare sau să picteze excepţional. Aceşti super oameni, merită un loc de muncă, stabil, pe măsura pregătirii sau posibilităţii lor de mişcare/deplasare. unitate-protejata.jpgNu ştiţi cum să îi ajutaţi? Nu ştiţi ce înseamnă “Unitate Protejată”? Nu este nimic. Dacă vreţi, se învaţă. 😀

     Lucrezi sau ai o firmă cu peste 50 de angajaţi? Eşti potrivit pentru a te implica în serviciul pentru comunitate. Serviciile DDD sunt obligatorii pentru orice firmă. Ei sunt  firma deratizare. Pe site-ul lor am găsit următoarele cuvinte: „Ca şi Unitate Protejată am început să activăm din luna decembrie 2014, iar din luna februarie 2016 am primit autorizaţia de funcţionare ca unitate protejată a Secţiei DDD Profesional. Acest lucru a venit ca o continuare firească a activităţilor începute în anul 2011, pentru că ne-am dorit să ne implicăm activ în integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii. Din 2014 şi până în prezent cel puţin 12 persoane cu dizabilităţi au fost angajate în cadrul companiei noastre, cu contracte de muncă specifice gradului de handicap în care au fost încadrate clinic”.

     Admirabil ce poate să facă o astfel de firmă. Desi prestează servicii de deratizare, care sunt obligatorii pentru orice firmă sau persoană juridică, valoarea morala de care dau dovadă implicând persoanele cu dizabilităţi în munca pe teren, este la cote maxime.

Avantajele colaborării cu o Unitate Protejată

Deducerea fiscală, parţială sau integrală este un  aspect pozitiv al unei viitoare colaborări cu o unitate protejată.

     – Conform legii 448/2006 Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute mai sus, pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:

a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă pe care nu au angajat persoane cu handicap;

b) să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit. a).

     Cu alte cuvinte, Compania DDD se implică cât mai mult în integrarea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii, împreună cu “FUNDAŢIA MOTIVATION ROMÂNIA”. Totodată, este SINGURA firmă autorizată DDD şi Unitate Protejată la NIVEL NAŢIONAL.

     În speranţa că v-am dat toate informaţiile necesare, vă rog să vă implicaţi şi voi în angajarea persoanelor cu dizabilităţi sau a folosirii serviciilor DDD. Dacă doriţi mai multe informaţii, nu ezitaţi să mă contactaţi.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

6 comentarii

  1. foarte onorabil din partea lor. felicitari ca dai de veste mai departe!

    1. Multumesc, sper ca ajunga mesajul la cat mai multe firme .

  2. Este esenţial ca acest mesaj să ajungă la persoanele de decizie ale companiilor cu peste 50 de angajaţi. Frumoasă iniţiativa de mediatizare.

    1. Speram ca citeasa, in acest fel au si ei parte de deduceri de impozite.

  3. societatea la care lucrez are un astfel de parteneriat si sunt foarte multumiti

    1. Ma bucur. Poate promoveaza mai departe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: