Tot ce trebuie sa stie soferii incepatori cand inchiriaza o masina

 

     Serviciile de inchirieri auto sunt o varianta mai confortabila la deplasarea pe drumuri lungi cu un autoturism intre doua puncte de pe harta. Ofertele rent-a-car numara macar un aspect in comun, atat cand implica firme romanesti sau agentii din afara tarii, si anume faptul ca nu practica aceleasi tarife pentru conducatorii care de abia au intrat in posesia carnetului auto.

     De fapt, poate fi chiar dificil pentru un sofer care are o vechime de condus sub 1 an de la momentul obtinerii licentei auto, sa obtina o masina de la companiile rent-a-car. Inclusiv dupa o minima perioada de experienta (de exemplu, un an), soferilor incepatori li se administreaza taxe aditionale ori depozite in bani in semn de garantie, mult mai mari comparative cu sumele percepute soferilor cu experienta mai indelungata.

     Cu toate acestea, merita ca un sofer incepator sa apeleze la servicii de inchirieri masini. Desi va fi obligat la plata unei sume mai ridicate si va fi tinta unor controale mult mai stricte pe durata contractului, aceasta este cea mai potrivita solutie atunci cand obiectul este atingerea destinatiei dorite.

     Intai de toate, pentru un sofer neexperimentat, un traseu foarte lung cu masina, de pilda dintr-un capat in celalalt al tarii ori peste hotare, poate fi mai dificil. Nu se recomanda ca primele trasee mai lungi sa se intreprinda in lipsa unui insotitor.

     Pentru soferii fara experienta poate fi o o alegere inspirata sa se deplaseze cu o masina inchiriata, din punct de vedere financiar, avand in vedere ca, corelat cu numarul de kilometri strabatuti, costul unui bilet de avion sau tren poate fi mai redus decat costurile alocate carburantului.

Sfaturi folositoare la inchirierea unei masini in conditii optime

     Deoarece majoritatea serviciilor de rent-a-car impun reguli stricte, pentru conducatorii auto incepatori planificarea calatoriei din timp poate fi o excelenta idee. In parcul nostru auto, puteti inclusiv opta pentru inchirieri masini in Bucuresti sau de la aeroportul Henri Coanda din Otopeni. Pentru o calatorie in conditii optime de siguranta, precum si pentru a beneficia de o experienta cat mai placuta la volan, urmatoarele lucruri sunt esentiale:

  • Selectarea firmei de inchirieri auto

Cei care doresc sa apeleze la varianta rent-a-car trebuie sa se asigure ca firma aleasa inchiriaza vehicule tuturor celor care dispun de carnet auto, inclusiv soferilor incepatori. O modalitate buna de confirmare o reprezinta contactarea lor via email sau telefonic.

  • O estimare corecta a costurilor de inchiriere

Nu este exclus ca unele site-uri ale companiilor de inchirieri sa publice doar tarifele administrate in mod obisnuit, fara sa le includa si pe cele destinate soferilor incepatori. In discutia cu prestatorul de servicii, trebuie sa puneti accent pe o comunicare cat mai eficienta.

  • Alegerea autoturismului

Este preferabil ca masina inchiriata de un incepator la volan sa fie un model cu care acesta este deja obisnuit. De pilda, daca de obicei un sofer conduce un vehicul cu transmisie automata, poate ca nu este o alternativa atat de sigura sa opteze pentru o masina cu transmisie manuala.

  • Rezervarea

Ideal este ca rezervarea masinii de inchiriat dorite, din orice parc auto, sa fie efectuata din vreme, mai ales atunci cand intentionati sa calatoriti in perioada estivala sau pe durata sarbatorilor. De asemenea, nu constituie o idee inspirata ca rezervarea sa fie realizata cu prima agentie rent a car gasita. De cele mai multe ori, prestatorii de servicii de inchirieri auto locali ofera tarife mai accesibile in comparatie cu marile companii.

  • Inchirierea si returnarea masinii

Numerosi soferi prefera sa inchirieze masina direct de la aeroport. Totul depinde de necesitatile si dorintele fiecaruia. In orice caz, cert este ca masina pe care doriti sa o conduceti trebuie sa beneficieze de o atenta, minutioasa inspectie atunci cand este ridicata de la companie, deoarece toate defectiunile ulterioare pot fi puse pe nota de plata.

Inainte de a purcede la predarea masinii inchiriate, se recomanda efectuarea plinulului in rezervor (daca a avut rezervorul plin) intrucat pretul combustibilului se calculeaza de cele mai multe ori cumulat cu taxe suplimentare la firma de inchirieri. Atunci cand un angajat al agentiei rent-a-car inspecteaza masina, acest lucru trebuie sa aiba loc prezenta soferului. In cazul constatarii unei daune, doar asa puteti fi sigur ca evaluarea a fost facuta in mod corect.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 thoughts on “Tot ce trebuie sa stie soferii incepatori cand inchiriaza o masina

    1. Uneori sunt foarte utile. Am vazut necesitatea unui astfel de serviciu cand am fost plecati in Maroc sau in Bulgaria.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Multifunctionale pentru birou si pentru acasa

mar apr. 25 , 2017
     Atat pentru activitatile de birou, cat si pentru acasa, poate fi mai avantajos sa alegi o multifunctionala decat o imprimanta color obisnuita. Noile multifunctionale cu laser din gama Kyocera Ecosys sunt ieftine si necesita costuri reduse de intretinere dupa achizitionare, fiind ideale atat pentru activitati de birou, cat […]
%d blogeri au apreciat: