Terapie prin shopping post enterocolită

     Dragilor,

    Copiii merg la creşă. Sau mă rog… unii nici nu cred că sunt înscrişi la cât de des îi văd acasă. Ba cu gripă, ba cu otită, ba cu enterocolită. Iar astea se ţin scai din iulie 2017.

    Perioadele de enterocolită sunt ca norii de lăcuste asupra recoltelor. În povestea noastră, recoltele sunt lenjeriile de pat şi cam tot ce ţine de garderoba purtată de cel bolnav sau cel ce îi iese în cale când vo… dar să trecem peste.

    Mămica din poveste, adicătelea eu, încă nu şi-a revenit la formele de dinainte de sarcină şi mai are vreo 4-6 kilograme în plus. Momente fericite la shopping? Posibil două… zeci de minute, adunate din vreo 3 reprize de cumpărături rapide pe net. Efectul mulţumitor atins? 1virgulă două ori, când am reuşit să îmi cumpăr din greşeală două bluze identice. Dar din această eroare tot eu am ieşit fericită când în aceeaşi zi am schimbat bluza 1 cu bluză 2 fără să observe cineva că păţisem un incident culinar.

     În general cumpăr acelaşi tip de şosete în număr cât mai mare. Mereu mi se întâmplă să pierd perechea şi apelez cu încredere la sertarul cu “rezerve” 😛
Ce-i drept, în ultimii 3 ani garderoba mea s-a cam rarefiat din motive de uzură sau de schimbare de dimensiuni. Cele rămase mici le-am donat, cele mari am încercat să le modific sau să le reciclez. Câteva broşe sau creaţii de artă abstractă îmi stau drept dovadă. Încă nu am găsit un agent care să preia ca materiale de reciclat şi haine, dar încă mai caut. Sunt conștientă că resursele sunt limitate iar eu, prin acțiunile mele, influențezi viața celor din jur.

     Îmi aduc aminte de un pulover din copilărie. Era un mov deosebit cu o stea mare argintie sclipicioasă pe piept. Nu mai ştiu exact cum am primit acel pulover dar ştiu sigur că era de la un magazin second hand. Mi-a plăcut atât de mult, încât l-am purtat până a început să facă găuri în coate iar steaua de pe piept a devenit banală din sclipicioasă.

evernisaj.ro

De vrei să te simţi o DIVĂ,
Pune mâna şi te schimbă
3 rochii de vei purta
La un party vei radia.
Nu vor ştii ei vreodată
Că tu cumperi
Haine second hand în trend
De la Evernisaj frecvent

                                 Haine second hand

     Cu bugetul crunt afectat de bolile copilăriei terminate în te sau pă, stima de sine scade brusc. Garderoba este trecută deja prin ochiul critic al soacrei şi a beneficiat şi de mâna iscusită a nepoatei cu aspiraţii de viitor designer vestimentar. Ai capsulat ce ai capsulat din ţoale dar acum nimic nu mai pare vesel, purtabil sau întreg. Îmi caut în rezervele de “încredere” o ciocolaie, căci o ciocolățică este insuficient spre inutil de folosit. Cu capul rezemat de şifonierul deschis, muşc zdravăn din ambalaj şi aştept să simt gustul amărui, dar ambalajul numai foşneşte, nu are şi gust. Mă apuc să caut pe telefon ceva să îmi crească nivelul fericirii şi găsesc site-ul Enernisaj. Văd mărcile, categoriile de produse, apoi mă duc pe informaţii utile. În cazul în care găsesc ceva interesant, imediat mă avânt la cumpărături.

     Observ specificaţia lor de pe pagina de facebook. „Toate produsele sunt verificate cu atenție, astfel că nu prezintă niciun semn vizibil de purtare.” Asta este de bine, zic eu.

 

valorile Evernisaj

 

Ca valori, Enernisaj are conservarea resurselor şi cooperarea între oameni, calitatea şi accesibilitatea produselor. Bun. Acum caut partea cu reduceri şi promoţii şi găsesc oferta lor de reduceri progresive. Sună destul de interesant 70% reducere, dar cine mam’mare are răbdare 7 săptămâni pentru a comandă ceva frumos la preţ şi mai mic?!
Eu vă las. Am găsit o rochiţă, două salopete şi o geantă interesante. Calculez totalul să văd ce alimentare de cont îi mai cer soţului.

 

Când enterocolită este în floare,
Soldul cardului dispare.
Pampers, şerveţele multe,
Debridat şi alte dude,
Pe mamă o afectează
Şi garderobă îi “şifonează”.
Tatăl vine în ajutor
Cu un mic sold suplinitor.

colaj shopping online de pe telefon cu plata de pe card

 

 

 

 

Cardul mamei alimentează

Şi la shopping o îndeamnă.
Dar îi dă şi un telefon
Să facă shoppingul mai uşor.
– Draga mea Mărie,
Du-te-n bucătărie,
Fă-ţi o cafea tare
Şi vezi ce oferte Enernisaj are.
Am făcut o şpagă mică,
Cât să-ţi iei o rochițică.
Dar te ştiu soţie isteaţă
Şi parcă văd cum îţi cumperi
O ţinută aleasă.

Când toate acestea vor trece, promit să îmi cumpăr cea mai feng-șuită ținută Evernisaj șiîimi voi lua lumea în cap pe o plaja pustie, unde voi fi numai eu, marea și un telefon de pe care să pot face cumpărături în voie. A, și cardul soțului 😀

a-ti lua lumea in cap

Acest text este semi-fictiv.
Acest text participă la Spring SuperBlog 2018

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

1 comentariu

  1. […] Terapie prin shopping post enterocolită […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: