Tehnologii de viitor pentru sistemele de climatizare

     Ziua de 5 martie a fost aleasa pentru a marca Ziua Mondiala a Eficientei Energetice. A inceput sa fie sarbatorita incepand cu 1998, data la care experti de nivel international s-au reunit pentru prima data pentru a discuta moduri de abordare si solutii pentru criza energetica. Acest termen complex este folosit pentru a descrie multiple mijloace de a obtine beneficiul unui consum de energie redus.

     Eficienta energetica cunoaste o arie larga de raspandire in domenii variate, de la industria de automobile, la izolarea mai buna a cladirilor si pana la alte tehnologii care ne fac viata mai confortabila, precum becurile economice si sistemele de climatizare pentru spatiile interioare rezidentiale si comerciale.

     Eficienta energetica nu inseamna doar economisirea de energie, ci si de bani. In perspectiva acestor beneficii, toate guvernele, companiile si institutiile ar trebui sa depuna eforturi pentru a diminua emisiile de gaze cu efect de sera.

     In domeniul climatizarii, o importanta deosebita o are demersul de a crea noi agenti frigorifici care sa nu aiba un impact nociv asupra mediului natural. Totodata, necesarul energetic poate fi asigurat prin scaderea nevoilor de energie prin intermediul cresterii eficientei. Aceasta varianta este una ecologica si economica. De altfel, in domenii diverse se promoveaza alternativele cu eficienta energetica inalta. Acesta este si subiectul dezbaterilor desfasurate intre 1-3 martie (a.c.) in Wels, Austria in cadrul Conferintei Europene cu privire la Eficienta Energetica. Dinte alte evenimente importante similare, merita sa amintim Energy Efficiency Expo, expozitia anuala organizata la centrul national din Abu Dhabi , prilej pentru a discuta despre cele mai noi strategii de reducere a consumului energetic.

     Pe departe, una dintre cele mai ingenioase tehnologii implementate la aparatele de aer conditionat moderne, o constituie dotarea cu ventilatoare si motoare Inverter. Va propun sa aflati mai multe informatii despre functionarea noilor sisteme si aparate ac cu Inverter.

     Aparatele de aer conditionat dotate cu tehnologia Inverter detin proprietatea de a-si modula capacitatea in functie de necesarul de racire, respectiv incalzire, iar folosirea lor are drept rezultat un consum mult mai mic de energie, spre deosebire de aparatele cu operare de tip on/off. Va recomandam sa optati pentru un aparat de aer conditionat potrivit necesitatilor dumneavoastra si adecvat pentru suprafata spatiului destinat instalarii lui. Doar asa puteti beneficia la maxim de randamentul si eficienta noilor sisteme Inverter! De asemenea, va sfatuim sa alegeti un aparat cu eficienta A+ sau A++. Pentru o oferta completa aparate si sisteme ac cu Inverter, va invitam sa vizitati magazinul nostru online.

     In vreme ce  aparatele ac traditionale au la baza un compresor care functioneaza pe principiul pornit-oprit in scopul regularizarii temperaturii dintr-o incapere, la aparatele cu tehnologie Inverter compresorul are o capacitate frigorifica variabila, iar unitatea electronica de control se ocupa de comanda privind turatia ventilatoarelor si capacitate. Astfel, la pornire compresorul va opera la capacitatea maxima, mult peste cea nominala. In consecinta, temperatura dorita este atinsa mult mai rapid decat la aparatele obisnuite, iar o data atinsa valoarea setata, compresorul continua sa functioneze, insa la o capacitate foarte mica, suficient cat sa compenseze pierderile de caldura. 

     Avantajul suprem al tehnologiei Inverter consta in diminuarea consumulului energetic al aparatelor de aer conditionat cu minim 30% fata de sistemele de climatizare clasice. In plus, noile modele sunt mult mai silentioase, zgomotul deranjant de pornire-oprire fiind inlaturat.

      O alta particularitate a sistemelor de climatizare prevazute cu Inverter o constituie asigurarea unui randament mult mai bun al aparatelor in regim de incalzire in sezonul de iarna. Exista o multitudine de argumente pro achizitionarii unui aparat din noua generatie cu Inverter, in special in cazul unei utilizari excesive, deoarece astfel de pot realiza economii considerabile de energie. Din acest motiv, in numeroase tari deja este interzisa vanzarea de aparate ac clasice.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!