cub antistrez spacer

Tehnologia este și anti stres

Când m-am curentat prima oară la o Albalux mi-am dat seama că avem nevoie de tehnologie nouă în casă. A avea tehnologie la tine casa nu înseamnă fiţe şi cheltuială mare, ci înseamnă să fi practic.


Ca femeie ador tehnologia cu “Timer”. Ştiu sigur că la finalul programului setat aparatul se opreşte din funcţiune. Aşa mi-am ales maşina de spălat rufe, cuptorul cu microunde, cafetiara, umidificatorul. La aragaz deşi am “Timer” este musai să merg pentru a vedea preparatul sau pentru a opri gazul.

Ca adult am avut nevoie de ceva timp pentru a înţelege necesitatea şi utilitatea acestor tehnologii. Copiii mei însă prind din zbor trendul gadget-urilor pentru că ei trăiesc în preajma lor. Ba mai mult, îţi şi atrag atenţia când greşeşti sau omiţi să faci sau să foloseşti “X” accesoriu.

Asta păţesc eu cu gemenii:

Deşi ei au impresia că toate obiectele ce le folosesc ca şi accesorii laptop sunt un alt fel de jucării pentru ei, ştiu să îmi spună că lipseşte ăla de răceşte, aka cooling pad-ul. Dar şi mai “Fun” este când încerci să le explicit copiilor ce este un “mouse” deşi obiectul arată ca o maşină de lux… Sau când îţi cauţi telefonul prin casă pentru că sună de nebun iar copilul:
-în primul rând ia husa de la telefonul lu ta-su,
-cotrobăie prin sertarul lui de jucării, îţi ia telefonul,
-îi pune husa direct pe ecran, nu în mod normal,
-apoi îţi întinde aparatul.

Asta după ce al tău smartphone are la activ 13,14 căzături, 19 zgârieturi şi două reseturi la activ.

Nu ştiu dacă este norocul meu faptul că soţul nu este ahtiat după Gaming. A avut de-a lungul timpului două tentative. Prima tentativă a fost înainte de căsătorie. Avea atunci carcasa Spacer, tastatura, mouse pad şi boxe ca periferice PC. Da, atunci avea pc-ul lui şi eu laptopul meu. Ultima tentativă a fost pe la Crăciunul trecut când a împrumutat de la un coleg un PS împreună cu o sacoşă de jocuri. Copiii gravitau în jurul lui foarte încântaţi şi abia aşteptau să apese pe fiecare buton pe principiul “Uuuu, ce face acest buton?” Asta în timp ce verificau fiecare cablu şi încercau să îl introducă undeva (nu un loc anume) pentru că aşa au văzut la mami şi tati.

Că îmi place funcţia de “Timer” am spus, mai ales aceea de oprit pc-ul la o anumită oră. Aşa îmi setez să scriu articolele pentru SuperBlog până la maxim ora 23. Că am nevoie de huse/carcase de protecţie şi-au dat seama şi copiii. Că uneori folosim multe cabluri au simţit şi pisicile, nu degeaba au început să roadă la ele până au rămas cu căpăţâna Patch cord-ului UTP în gură.

Sunt dependentă de gadget-uri cu mufă USB sau pe baterie

De ce? Păi au ajuns multe electrocasnice şi electronice la dimensiuni minuscule încât pot fi conectate la laptop/PC cu un cablu USB. Sau şi mai mişto, de când se vând tot felul de minunaţi de baterii externe parcă îmi vine să iau cu mine în genţi câte o lampă pe LED, HUB USB, boxe wireless, încălzitor de cană de cafea/ceai, ventilator, mini-frigider pentru doze de suc, brichetă cu încărcare prin USB, cameră cu termoviziune sau una endoscopică (pe care aş introduce-o cu mare curiozitate în capul soţului, la secţia oare unde îi zboară mintea când vorbesc cu el) sau umidificator auto.

Ce simpatice erau vremurile când umblam cu blancuri în mape după mine pentru a înregistra filme cu vampiri sau seria de emisiuni “How is made”.

cum se fabrica
sursa discovery

Ce mult mă străduiam să nu pierd cardul de memorie au adaptorul pentru PC.

card reader

Ce mândră m-am simţit prima oară când am montat folie pe telefon şi am renunţat la acea husă protectoare ascunsă într-un mic animăluţ pe plus Koala.

Acum, în 2019 mi se ceartă copiii pe băţ (Selfie Stick), se joacă de-a rostogolul cu boxele wireless şi ar butona de zor la toate tastele unei tastaturi fizice sau virtuale.

serfie stick spacier
Cu alte cuvinte tehnologia te ajută să te destresezi. Îţi dă protecţie la telefoane, la ecrane şi funcţii de “Timer”. Îţi dă obiectuțe micuţe cu alimentare prin USB, genţi şi rucsace pentru laptopul ce nu mai cântăreşte acum mai mult de 2 kg. Ai hard extern vs card de memorie minuscul cu adaptor pentru PC. În partea de Gaming nu mă bag, acolo nu îmi fierbe oală de femeie emancipată.

Uite, de voie sau nevoie am căutat ieri pentru copii obiecte din sare pentru efectul de salină. Suntem acum într-o recidivă de viroză respiratorie şi zău dacă mai ştiu ce să le dau. Într-o conversaţie cu o fostă colegă de generală, mamă de 3 copii, a adus în discuţie veiozele cu sare. Am căutat ieri pe net până am găsit mini lampă din sare de Himalaya pentru laptop, conectare cu USB. Cred că şi acest gadget îl voi lua cu mine în geantă 😛

Concluzie personală:

Dacă alegi bine, ai şi tehnologie şi uz practic. Dacă nu abuzezi, ai şi bani. Dacă te informezi bine, vezi că găseşti mai mic/mai mare/mai ieftin. Dacă supraveghezi tehnologia şi întreţii gadget-urile, nu ai stres.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2019

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

3 comentarii

  1. […] Tehnologia este și anti stres […]

  2. Cristina Dragomir spune:

    buna concluzia! Totul e bun si de folos cat e facut cu masura, inclusiv accesul la tehnologie. Cand devine o obsesie, ceva ce-ti fura jumatate din zi si te face nebun dupa bani pentru a-ti cumpara cele mai noichestii din domeniu, nu mai e ok.

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Ce ma bucura faptul ca tot o femeia ma aproba 😛

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.