Târgul de cosmetice ROMEXPO 2016

Ce au în comun mâncarea de pisică, cosmeticele și pastrama de berbecuț?

    Intenţionaţi să spuneţi că nu au nici o legătură? Greşiţi! Cel puţin din punctul meu de vedere: P. Am plecat să mă relaxez după o săptămână încărcată. Am lăsat soţul cu gemenii şi am luat un modic buget cu mine, în valoare de 75 de lei. Cum sunt o persoană responsabilă, am decis că este mai bine să cumpăr mâncare la pisici înainte să ajung la târg, altfel le voi hrăni o săptămână cu cosmetice.

  COSMETICS BEAUTY HAIR, cel mai important eveniment din Romania adresat sectorului de beauty

Desfăşurat la ROMEXPO, târgul a avut 186 de expozanţi din 11 ţări. Atmosfera era destul de veselă. Expozanţii cu zâmbetul pe buze, te întâmpinau în micul lor stand. Produsele de testat tronau evidenţiate. Reducerile erau substanţiale, mai ales pe cantitate mare.

Demonstranţii erau pe fiecare culoar al expoziţiei. Vizitatorii se îngrămădeau să vadă noile tendinţe. Doar la scenele organizate mai sus decât nivelul halei te puteai uita mai bine şi aveai şi locuri pe scaune. Nu ştiu dacă persoanele alese pentru demonstraţii erau din vizitatori sau erau stabilite dinainte. Din păcate, nu am avut nici timpul, nici câmpul vizual să văd cap coadă o prezentare.

     Spre surpriza mea, la târg nu au fost doar mămici cu pitici, ci și bărbați singuri 😛 sau împreună cu un colectiv. Da, și bărbații se aranjează, unii chiar în exces. 😀

 Târgul de produse tradiționale

    Drumul spre poarta principală de acces, era „presărată” cu mici măsuţe sau corturi cu produse tradiţionale. Cu nelipsita turtă dulce, gemuri şi dulceţuri, siropuri, plăcinte gigantice şi pastramă de berbecuţ: D. Era să uit de cortul cu blănuri naturale. Vesta lungă bleu mi-a plăcut tare mult <3. Am gustat sorbet de ciocolată, ce se aseamănă cu glazură Amandinei, sorbet de cafea, spui că este crema la Eclerul de nes, sirop de şoc, puţin acrişor şi am fost tentată şi de dulceaţă ce ardei iute… dar stomacul a spus pas de acesta dată: P.

Partea bună a târgului

Monstrele și pliantele împărțite, sunt de un real folos. Sfaturile și demonstrațiile au ajutat vizitatorii și reprezentanții saloanelor să cunoască noile tendințe. Expozanții erau dispuși la noi colaborări, mai ales cei care abia intrau pe piața românească. 14569085_10153717310691612_1447693725_n

Partea mai puțin frumoasă…

    Deşi am ajuns la târg în jurul orei 12, o parte din expozanţi fie aveau standurile închise, fie adunau marfa şi mai vindeau ocazional en-gros. Un comportament nepotrivit al reprezentanţilor de firme era indiferența faţă de cel ce era în faţa standului. Dacă răspundeai că nu eşti delegat de salon sau magazin online, deja zâmbetul dispărea şi vedeai un lateral sau un spate de om de mai mare frumuseţea. Înghesuiala din preajma demonstraţiilor, nu lăsa loc pe culoare pentru restul vizitatorilor iar vorbitul la microfon în acelaşi timp din 4-5 standuri, te zăpăcea de cap. Şi să nu alegeţi să mâncaţi la Spring.: (

Cu ce m-am ales de la târg?

Pe scurt, ca informaţii, am reţinut aşa: revine sclipiciul în manichiură, buclele şi onduleurile pentru coafuri, se măreşte piaţa de produse cât mai naturale cu vreo 3 firme străine ce îşi vor aduce marfa în farmacii.

Personal, am cumpărat un săpun, 3 săpunuri şi 3 bucăţi de sare de baie: D. Şi nu am greşit ca numărătoare.: D Nu uit de pastrama de berbecuţ ce a mers tare bine cu o mămăligă fierbinte: P

14580344_10153717309576612_1101544194_n

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!