STUDIU: 1 din 5 romani a avut locuinta jefuita. Afla cum poti ELIMINA riscurile!

Text by Ammina

     Un studiu recent efectuat a aratat ca 1 din 5 romani s-a confruntat cu situatia de a avea locuinta jefuita. Cu alte cuvinte, 20% dintre cetateni au avut de a face cu pierderi materiale si alte feluri de pagube, in urma atacurilor hotilor.

     De-a lungul anilor, numarul apartamentelor si caselor jefuite a crescut semnificativ. In plus, metodele folosite de hoti au evoluat, ajungandu-se la cele mai creative si neasteptate strategii. Asadar, atunci cand vine vorba despre siguranta locuintei tale, trebuie sa iei masuri serioase.

Iata 3 trucuri ESENTIALE pentru a-ti pastra locuinta IN SIGURANTA!

 

  1. Masurile esentiale de siguranta    jaf.jpg

     Chiar daca nu poti prevedea si opri orice tentativa de jaf, iti poti lua masurile esentiale de precautie. Instaleaza sisteme de siguranta pentru usi si ferestre, care sa impiedice o eventuala intrare prin efractie. In plus, cu un click aici poti comanda si o camera de supraveghere de tip IP Wireless. Acestea au avantajul de a putea fi amplasate extrem de usor, in foarte multe locuri, fiind discrete si simplu de montat. Asadar, poti amplasa camerele in cele mai diverse locuri, ferite de ochii curiosilor. Asigura-te ca ele inregistreaza zonele principale ale casei, precum intrarea, ferestrele, fiecare camera si holurile. In acest mod, in cazul unui eventual jaf, hotii vor fi usor de prins, iar tu iti vei putea recupera bunurile pierdute.

fh17jun_579_53_010.jpg

  1. Depozitarea obiectelor de valoare

     Cu siguranta vei dori, de ziua partenerei tale sau cu ocazia unei aniversari, sa ii oferi un cadou special si pretios, precum bijuteriile din aur de la https://www.minionette.ro/, care reprezinta adevarate opere de arta. Ei bine, obiectele de acest tip sunt primele pe listele jefuitorilor de apartamente. De aceea, trebuie sa le pastrezi intr-un loc special destinat, pe care sa il cunoasteti doar tu si membrii familiei care locuiesc in casa. O metoda eficienta este gasirea unui loc neasteptat, precum o cutie de valori foarte bine ascunsa care, odata gasita, sa nu sugereze prezenta unor bijuterii scumpe. Poti incerca sa le ascunzi intr-o banala cutie de servetele sau intr-un ambalaj vechi. Astfel, ele vor trece neobservate, in cazul unui jaf, hotii cautand, de regula, cutii si recipiente care par sa ascunda obiecte costisitoare.

  1. Folosirea retelelor sociale      sm.jpg

     Chiar daca esti obisnuit sa dai check-in din vacantele tale, acest obicei poate produce efecte nedorite. Printre cele mai recente metode ale hotilor se numara supravegherea conturilor de Facebook, Instagram sau Twitter, pentru a se asigura ca victimele jafului sunt departe de casa, in momentul spargerii. Asadar, oricat de tentant ar fi sa iti anunti prietenii ca pleci in concediu, renunta sa faci acest lucru, in mod public, pe retelele sociale.

     Acestea fiind spuse, ai puterea de a preveni efectele unui jaf, asadar profita de aceste sfaturi si aplica-le, in propria ta locuinta!

 

Lasă un răspuns