Cum vede Homo Stresatus Femeia casa ideală?

     Când ai planuri mari în gând, cum ar fi o casă, este mai bine să începi totul cu o şedinţă de familie. Îl iei pe cel mic de mânuţă, celui mare îi dai meeting în sufragerie, iar pe drum, îţi culegi soţul din faţa calculatorului. Înarmată cu un pix şi câteva coli albe, vrei să fi pregătită pentru ideile ce vor venii. Sau speri să nu vorbeşti numai tu, ca la Radio România…
Cele 2 camere confort 2,3 situate în proximitatea Pieţei Ferentari, îşi cam cer dreptul la odihnă. Cam veşnică aş spune eu 😀 , dar cred că cineva, cu siguranţă va face tot posibilul a le resuscita întru utilizarea lor, tot domestică.

     Este ştiut faptul că de când femeia a reuşit să domesticească bărbatul, nu face decât să se gândească la casa ideală. La casa în care să îşi întemeieze o familie. Homo Domesticitus Bărbatus, bucuros de uniunea consensuală cu Homo Stresatus Femeia, uneori îşi ia concediu de la gândire şi lasă totul în mâinile calificate ale Stresatus Femeia. Ar putea spune că denumirea îi este starea ei naturală, aşa efervescentă şi spumoasă 😛 . Dar când se trezeşte că a lui consoartă găseşte ceva bun de zis la adresa lui Homo Socrela Catrinus, toată atenţia lui îţi este atribuită.

– Şi, ce ai găsit tu bun la Socrela Catrinus?

– Şedinţa!!! Ideea de a aduna toţi membrii familiei pentru a discuta despre viitorul nostru cămin. Vom discuta de la locaţie, la dimensiune, de la suprafaţa casei, la căţelul din curte.

     În pauza creată spre gândire, Homo Copilus Exploratorus îşi cere dreptul ca o cameră personală. Stresatul Femeia îşi notează şi întreabă şi restul membrilor dacă vor şi ei o cameră personală. Răspunsul a venit imediat şi de la Domesticus Bărbaatus:

– Una special pentru jocurile pe calculator, aşa mai petrec timp şi cu băiatul meu Adolescentus Indecisus.
Notând ideea pe foaia ce a fost albă cândva, Stresatus Femeia întreabă mieros pe Copilus Exploratorus:

– Mamiţă, vrei şi tu un colţ unde să te joci cu Lego şi maşinuţele?
– Da mamiii. Şi vreau şi covoraş cu străduţe şi case desenate pe el.
Revenind cu privirea la restul grupului, îi întreabă şi pe aceştia despre covoraşul cu străduţe. Primind un răspuns pozitiv, trage o concluzia ca pentru ea:

– Deci camera de joacă va avea covoraş cu străduţe, colţul cu Lego şi colţul cu calculatorul. Pe mijloc vă pun fotolii pufuri colorate.
Botosul Domesticus Bărbatus pufneşte pe nas. Ar da din cap, dar caută să îi vină de hac. Nu înseamnă că va şi reuşii. 😛
Discuţia continuă cu întrebări şi răspunsuri, notate pe foaie şi apoi detaliate. Cei doi copii plecară în parc, să lase adulţii să schiţeze un proiect de casă.

Homo Stresatus Femaia

     Pe schiţa kilometrică a Stresatus Femeia, regăsim amplasament periferic, în zonă de case. Musai casă, fără etaj, mansardă sau pod ca la ţară. Ca suprafaţă a proprietăţii, o ideea ar fi suma de 350 de m². Număr de camere: să tot fie vreo 6, din care 3 dormitoare, o cameră de joacă, o bibliotecă-birou-cameră de studiu/teme și o sufragerie. Băi, cam 2, una utilată pentru copii, una pentru adulţi. Bucătărie, hol şi debara, toate integrate în corpul casei. Asta dacă vrea să intre în asigurarea obligatorie PAD. Stresatus Femeia a căutat pe Vrăjitorus Gogleus proiecte case, aşa a aflat de condiţiile necesare pentru a avea o casă asigurată integral. Ce a reţinut ea, este faptul că toate construcţiile care au structura de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţii exteriori din piatră, cărămidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic, beneficiază de asigurarea obligatorie. De va fi nevoie, va apela şi la un evaluator ANEVAR.

     Homo Stresatus femeiaDupă o pauză de cartofi prăjiţi cu mujdei îmbogăţiţi, Stresatus Femeia se apucă de desenat, o schiţă cam liniară, de abia încăpu pe o coală. La geamuri şi ferestre… îşi aminti de o poveste de prin 2009 cu „ferestre inteligente” ce îşi schimbă culoare în funcţie de intensitatea razelor UV. De asemenea, au stabilit de comun acord ca sufrageria să aibă o fereastră în tavan. Vor să vadă stelele şi Luna şi Soarele, fără să meargă la Observator. Homo Adolescentus Indecisus a şi postat pe contul lui de Facebook ideea cu fereastra către stele.

     După ce a dus cuminte gunoiul la tomberon, Homo Domesticus întreabă gânditor:

– Iubi, da viitoarea casă, este aci, la noi, în glia strămoşească?
– Da Marine, om visător. Eu nu mă lepăd de al meu popor. Dar nu aş refuza de fel, vreo moştenire prin Israel.
Au trecut vreo două ceasuri şi acum discută despre fiecare cameră în parte. Un birou de lucru, cu o bibliotecă mare, care să includă un spaţiu pentru cărţile copiilor. De asemenea, poate fi şi locul unde îşi fac temele cei mici.

     Un aparat de aer condiţionat în casă, nu ar fi rău. Dar poziţionat central, să ajungă tuturor.
În bucătărie, o hotă cu putere mare de extracţie şi lumina direcţionată pe aragaz. În acest fel, nu va ajunge mirosul de purcel, dovlecel sau usturel în şifonier sau în cuier.

     Fiecare cameră, să fie diferită. De la vopsea, la mobilă gândită. Camerele să aibă o înălţime adecvată, să nu ai impresia de tavan ce te striveşte.

      Când cu casă au isprăvit, la curte s-au poticnit. Din două bucăţi sau trei, au ajuns la un consens şi ei. O bucată sănătoasă, vor în spate de tot de casă. Ba ca loc de joacă „safe”, ba ca loc de bronzat. Îţi vine să crezi?

     Şi în faţa casei, au gândit un proiect, de împărţire a spaţiului rămas. Din bucătărie, se poate intra în garaj. Garajul este continuat în faţa sa, cu o zonă de flori, ce ajunge până la gard. În lateralul garajului, o altă zonă de flori. În zona laterală stângă, din faţa holului şi până la gard, sunt 2-3 pomi fructiferi, de anotimp diferit, iar în mijlocul lor, un grătar de dimensiuni considerabile. O altă fâşie de teren, pornind tot din faţa holului şi trecând pe lângă zona de grătar şi ajungând la gard, este zona de gazon. Centrul curţii, rămas liber, este fie asfaltat, fie pavat.
După o zi întreagă de notat şi discutat, Homo Stresatus Femeia, este mulţumită de rezultat. Fiecare şi-a ales, cameră cu personalitate, şi vopsea, cum nimeni nu mai are. Toate ideile au contat, dar au făcut un rezumat. Au ales în general, ceva util şi uşor de modificat. Nu vor să se plictisească, să vadă mereu, aceeaşi casă.

Acum, cu acest proiect bun, aşteaptă să găsească, mai ales, terenul pentru casă.

Acest text este scris pentru SuperBlog 2017

 

Poza 1 aleasă din galeria AIA Proiect. FIrma aleasa si recunoscuta ca fiind buna de catre Homo Stresatus Femeia

Poza 2, realizată personal, când Homo Stresatus Femeia a terminat de schiţat casa ideală.

 

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

One thought on “Cum vede Homo Stresatus Femeia casa ideală?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cum să scapi de acnee și Metafilosofie

Dum oct. 8 , 2017
     Facultatea, dacă este făcută la timpul ei, face parte din perioada în care cuvântul „acnee” este destul de des întâlnit. Indiferent că este cauzată de pubertate, alimentaţie, igienă precară sau stres, acneea tot acnee este. Unii au o formă mai pronunţată, alţi mai uşoară, spre deloc. O altă […]
%d blogeri au apreciat: