105036466 3090964417686531 9078198522139009279 o

Start from home- noul proiect WAHM România

Se spune că familia este celula de bază a societăţii. Eu aş spune că omul este celula de bază. Iar comunităţile din care face parte sunt braţele ce îl sprijină şi îl alină la nevoie.

vait_mcright
vait_mcright/sursa-pixabay

O astfel de comunitate este şi WORK AT HOME MOMS ROMÂNIA. Aceasta este o inițiativă socială a cărei scop principal este susținerea și promovarea mamelor antreprenoare, mamelor care lucrează de acasă sau ca freelancer. WAHM a avut şi are iniţiative demne de un minister al culturii. Am mai spus acest lucru şi îl voi mai repede de câte ori am ocazia.

Şi uite cum mi s-a ivit o nouă ocazie să laud o iniţiativă ce este demnă de lăudat. În această stare de izolare o mână de oameni s-au gândit la sectorul de mame vulnerabile. La acele fiinţe care dau din coate şi mai pot puţin pentru puiuţii lor. Acele fiinţe care ar mai face ceva, poate iese de o bomboană.

omarMedianFolms
Pixabay-omarMedinaFilms

Acest nou proiect este din sfera Do It Your self şi este reprezentat de 102 kit-uri cu conţinut diversificat. De la împâslit la țesut, realizat bijuterii sau tablouri cu licheni, cusut, creativ, modelaj, făurit figurine de ipsos și lumânări decorative şi brodat.

Dar cui i se adresează acest kit?

Mamelor din segmentul vulnerabil. Mai exact familiilor monoparentale, fără venituri, cu venituri mici, cu mai mult de doi copii. Scopul proiectului este complex: pornește de la nevoia de a atenua impactul la nivel social și economic pe care îl resimt atât familiile, cât și afacerile mici în contextul pandemiei, și de a asigura activități practice legate de terapia prin artă familiilor afectate de presiunea emoțională a izolării.

Dacă şi tu faci parte din sectorul mamelor vulnerabile te poţi înscrie pentru a primi un astfel de kit. Ele sunt trimise aleatoriu, dar se ţine cont şi de informaţiile din formularul de înscriere. Pe acesta îl pot accesa aici 

Acest proiect minunat se numeşte “Start from home” şi este dezvoltat de către Asociația Work At Home Moms și susținut de programul Start ONG.

WAHM: “Dorim ca mamele să se întâlnească, să fie susținute, să fie cunoscute și să poată colabora în cele mai inedite moduri, iar acțiunile pe care noi le derulăm, dar și cele pe care ne dorim să le concretizăm aduc în prim plan proiectele curajoase pe care acestea le întreprind. “

Pentru mai multe întrebări legate de acest proiect minunat sau altele noi ce vă trec prin minte nu ezitaţi să o contactaţi pe Elena Gorun (Preşedinta Asociaţiei Work At Home Moms) pe adresa de email contact@wahm.ro

Ce am făcut eu în cadrul WAHM?

1. Am fost parte din juriul proiectului Mama StartUp 2017
2. Am participat la evenimente Mama Connect, Bucureşti şi Ilfov
3. Am participat la Târgul de Mărţişor şi Ziua Femeii Bucureşti, 25 februarie 2018, în cadrul căruia am avut şi un atelier prezentat
4. Am participat la Flashmob: Poartă-mă în poveste, eveniment de lectură în public

Pe lângă aceste evenimente am realizat interviuri şi articole de promovat produse şi servicii ale altor mămici ce sunt membre în această comunitate.

Dacă mă dau acum la distanţă de ecranul acestui laptop şi număr pur şi simplu ceea ce am făcut în cadrul comunităţii WAHM constat că nu îmi ajung degetele. Iar partea frumoasă urmează:

Mereu şi mereu apar alte mămici talentate ce doresc să ne împărtăşească superputerea ei sau cere ajutorul comunităţii. Iar noi, mămicile ce lucrăm şi de acasă suntem aici, ca o plasă de siguranţă.

truthseeker08
pixabay-truthseeker08

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

8 comentarii

 1. Raluca Anghel spune:

  Foarte frumoase inițiativele acestei comunități și binevenite, toate mamele care se chinuie pentru a le da un viitor mai bun copiilor ar trebui ajutate

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Tu ai face un proiect asemanator?

 2. Ce inițiativă frumoasă! Bravo!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Tu ai face un proiect asemanator?

 3. Razvan spune:

  Imi place genul asta de initiative. 😀

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Tu ai face ceva asemanator pentru tati?

 4. Minunat proiect! Felicitări WAHM România! Mamrle chiar au nevoie de sprijin!

  1. Ordine sau dezordine spune:

   Asa este. Dar au nevoie si de ceva constant, pentru a percepe sprijinul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!