Spoturile si panourile LED sunt mai mult decat o simpla sursa de lumina ieftina! Afla de ce!

     Text by Aminna

     led catenaelectric.roPrimele LED-uri au fost folosite in urma cu aproximativ un secol desi principiul in care functioneaza acestea a fost descoperit cativa ani inainte de a fi fabricate prima data. Pana in prezent acestea au evoluat treptat. Nu vom explica acum ce sunt acestea pentru ca discutia ar fi mult prea tehnica si deja stim cu totii cum arata. Vom spune doar ca denumierea vine din limba engleza si inseamna „light emitting diode”, adica dioda emitatoare de lumina.

     Acestea pot fi folosite in multe scopuri, desi multi considera ca pot fi folosite doar in perioada sarbatorilor, pentru impodobirea bradului sau a localitatilor. Sunt mult mai importante decat atat si sunt comercializate sub diverse forme, de la instalatii pana la simple spoturi sau panouri LED, putand fi achizitionate de AICI la preturi la indemana tuturor. Pe langa rolul lor decorativ au si un rol practic. Putem face vizibila firma unui magazin sau a unei companii, putem ilumina baia sau sa ne facem vizibili in timpul noptii cand circulam cu bicicleta sau cu un vehicul care nu e dotat in mod obisnuit cu lumina.

Spoturile si panourile LED se pot folosi la magazine

     Ca simple LED-uri, ansamblate intr-o instalatie minuscula, se pot lumina firmele magazinelor sau a companiilor. Ne referim aici la acel panou pe care apare numele unei entitati juridice inregistrate la Registrul Comertului. Poate fi vorba de firma unui magazin sau de cea a unei companii care ofera diverse servicii. Tot in acest scop se pot folosi si panourile sau spoturile LED.

     spoturi led catenaelectric.roSpoturi LED se mai pot folosi pentru a scoate in evidenta anumite produse sau pur si simplu de a lumina intr-un mod econom interiorul magazinului pe timpul noptii, pentru a il feri de hoti. De asemenea, in acest scop se pot folosi si panourile. Spoturile pot proiect lumina vertical doar pe un anumit obiect pentru a il scoate in relief.

     Pe langa faptul ca estetic arata mai bine decat un bec obisnuit, spoturile LED sunt ieftine, ca investitie in timp, iar la Catena Electric le putem gasi intr-o paleta variata de exemplare. Sunt mai scumpe ca pret pe bucata decat un bec obisnuit insa consuma mult mai putina electricitate, ceea ce poate duce la economii importante in timp. Exista si spoturi LED ieftine pentru cei care nu vor sa investeasca prea mult in acestea. Pretul unui spot reflecta insa oarecum si calitatea acestuia.

Spoturile si panourile cu led pot fi folosite pentru siguranta noastra

     Pe langa faptul ca ne ajuta sa vedem in jurul nostru, LED-urile ne pot mentine de asemenea in siguranta. Spre exemplu, biciclistii care merg noaptea ori seara isi pot face bicicletele vizibile cu ajutorul acestora. Acestea pot fi puse direct pe bicicleta sau pe hainele biciclistilor. La fel se poate proceda si cu cei care conduc alte vehicule in conditii de vizibilitate redusa, cum ar fi carutele pe drumurile de tara.

     Placutele reflectorizante folosite in cazul bicicletelor pot fi acoperite la un moment dat de praf sau noroi astfel incat sa nu isi mai indeplineasca rolul. Lumina de la farurile masinilor nu va mai fi reflectata. LED-urile isi vor indeplini rolul chiar si atunci cand sunt acoperite de praf sau noroi.

Putem folosi spoturile LED in baie pentru a impiedica formarea bacteriilor

     Baia este de regula cea mai intunecata si umeda camera din locuinta. Mediul intunecat si umed favorizeaza formarea bacteriilor. Daca vom tine becurile aprinse tot timpul zilei vom consuma foarte mult curent electric. Spoturile LED sunt o varianta mult mai ieftinta pentru ca au un consum redus de electricitate. Panourile, in schimb, pot consuma mai multa electricitate insa ofera un aspect mult mai interesant baii.

     Spoturile au preturi care incep de la mai putin de 10 lei. Puteti gasi numeroase magazine online de la care putem cumpara spoturi ieftine. Acestea au o gama variata de spoturi LED, pe diferite culori si cu rame diverse pentru a le folosi in orice baie astfel incat sa se asorteze cu design-ul acestora.

     In final, ceea ce trebuie sa retinem despre panourile si spoturile LED este faptul ca ele nu sunt doar o sursa de lumina ieftina. Acestea pot pune in evidenta anumite produse, pot pastra un mediu curat prin impiedicarea formarii unor bacterii dar ne pot mentine si in siguranta prin semnalarea prezentei noastra in locurile cu vizibilitate redusa, care poate fi cauzata chiar si de ceata.

Ordine sau dezordine

Am terminat Facultatea de Filosofie-Jurnalism in cadrul Universitatii Spiru Haret, cu diploma in Pedagogie si Stiintele Comunicarii. Informatiile primite in cadrul cursurilor sunt insuficiente pentru a devenii jurnalist. Poate nici nu era menirea mea aceea. Acum sunt mama de gemeni, mereu intr-o continua auto-educare.

2 comentarii

  1. Becurile LED ca becurile LED, parca deja sunt trecut, acum insa, becurile LED smart sunt noul trend. Ce-i drept arata si bine. Voi nu credeti?

    1. Ordine sau dezordine spune:

      Buna Lia,

      Articolul este de acum 2 ani. Sunt constienta de avansul tehnologiei. Ce anume crezi ca merita prezentat publicului?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!